Reis naar Canada

Waarom je nu een reis naar Canada wilt maken

Geüpdatet op

Canada is zo’n land dat bij veel reizigers op de bucketlist staat. Een land vol besneeuwde bergtoppen, bruisende steden, de adembenemende Rockies, kraakheldere meren en glooiende open vlaktes. Canada is het op één na grootste land ter wereld en en is het land met de meeste meren, de langste snelweg en – hoewel je niet snel aan stranden zou denken – de langste kustlijn ter wereld. Het is een land waar je volop avontuur kunt beleven en kunt genieten van de adembenemende natuur en rijke cultuur. Wij zeggen; Ontdek Canada! Nog niet overtuigd? Wij geven vijf redenen voor een reis naar Canada.

De mooiste nationale parken van Canada

Voor veel reizigers staat een reis naar Canada gelijk aan een reis langs de prachtige natuur van Canada. Niet zo gek, want de natuur in Canada is bloedmooi. Het land telt maar liefst 48 nationale parken met ontelbare opties om te fietsen, kajakken/varen en wandelen. Een reis door Canada is dus zeker niet compleet zonder een bezoek te brengen aan minimaal één van de nationale parken. Een aantal van de mooiste en meest populaire nationale parken in Canada zijn onder andere Banff National Park, Jasper National Park en Wells Grey National Park.

Ontdek de bruisende Canadese steden

Wie denkt dat Canada alleen uit glooiende, eindelijke leegtes, besneeuwde bergtoppen en nationale parken bestaat heeft het mis. Hoewel het land behoorlijk dunbevolkt is, vind je er – vooral in het zuiden vlakbij de grens met de Verenigde Staten – een aantal bruisende steden die zeker een bezoek waard zijn tijdens je reis. De zes grootste en meest belangrijke steden in Canada zijn Vancouver, Montreal, Edmonton, Calgary, Toronto en Ottawa – de hoofdstad van Canada. Alle steden zijn onwijs levendig, gezellig en zullen je niet teleurstellen.

Toronto

Leer meer over de ‘First Nations’

Eeuwen geleden – lang voordat Canada werd ontdekt door de Europeanen – werd het land bewoond door indianenstammen. Deze indianenstammen zijn tegenwoordig bekend als de ‘First Nations’. En hoewel je niet veel meer terugziet van deze tijd -slechts 4,9% van de Canadese bevolking stamt af van de oorspronkelijke bevolking – zijn er een aantal plekken te bezoeken waar je teruggaat in de tijd en leert over de geschiedenis. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het natuurpark Haida Gwaii.

Bewonder de adembenemende meren van Canada

Canada is het land met de meeste meren ter wereld en dat betekent dat je ook tijdens je reis door Canada natuurlijk stops moet maken bij een aantal van deze bloedmooie, kraakheldere meren. Een aantal aanraders zijn bijvoorbeeld Moraine Lake, Azure Lake en Peyto Lake in de Rocky Mountains.

Wildlife spotten in Canada

Behalve fantastische varen, fietsen en wandelen kun je in de nationale parken in Canada ook uitstekend wilde dieren spotten die je niet zomaar op andere plekken in de wereld tegen zult komen. Zo leven er in Canada bijvoorbeeld grijze zeehonden, grizzlyberen, elanden en verschillende vogelsoorten. Of wat dacht je van orka’s en walwissen spotten voor de kust van Vancouver Island? De beste tijd voor walvissen spotten in Canada zijn de maanden april tot en met oktober.

Heb jij een reis naar Canada maken op je bucketlist staan?

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen