Auto huren in het buitenland. Onze huurauto in Mexico

Een auto huren in het buitenland? Check deze tips

Geüpdatet op

Vraag je ons naar onze favoriete manieren van reizen dan zal roadtrippen zeker voorbij komen. Reizen met een eigen- of een huurauto betekent de ultieme vrijheid. Vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Vrijheid om op plekken te komen die met het openbaar vervoer minder goed bereikbaar zijn. De ultieme kans om minder bekende bestemmingen te ontdekken. Nu is een auto huren in het buitenland altijd een beetje spannend. Verhalen over oplichting en ongelukken krijgen regelmatig een plekje in de media. Toch raad ik een auto huren in het buitenland altijd aan. Zelf huurden wij in verschillende landen een auto – denk aan Iran, Mexico en Macedonië – en nooit hebben we er een seconde spijt van gehad. Ben je ook van plan om een auto te huren op reis? Lees dan eerst onze tips voor een onvergetelijke roadtrip in het buitenland.

Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar

Er zijn tegenwoordig zoveel autoverhuurbedrijven dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik raad je daarom altijd aan om gebruik te maken van een reisvergelijkingswebsite waarbij je de prijzen en voorwaarden van verschillende verhuurbedrijven met elkaar kunt vergelijken. Een voorbeeld van zo’n vergelijkingssite is Easyterra. Wanneer je je huurauto vooraf online reserveert kun je tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren en er is keuze uit ruim 8000 ophaallocaties over de hele wereld. Niet alleen is het belangrijk om de prijzen met elkaar te vergelijken, maar ook de verschillende regels zijn handig om door te nemen. Bij de ene aanbieder komen er bijvoorbeeld nog veel meer kosten voor verzekeringen overheen dan bij de ander. Goede research doen is in dit geval het halve werk.

Reizen naar Iran: Antwoorden op veelgestelde vragen. Iran per huurauto

Sluit altijd de extra verzekeringen af

De kans dat er tijdens jouw rondreis daadwerkelijk een ongeluk gebeurt is vrij klein, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom altijd verstandig om te checken welke verzekeringen zijn inbegrepen bij de prijs. Denk aan WA-verzekering, diefstalverzekering en schadeverzekering. Ook kan de hoogte van het eigen risico heel erg uiteenlopen. Check dit vooraf, want je wilt natuurlijk niet op reis gaan met een eigen risico van honderden euro’s.

Zorg voor de juiste papieren en doe research: Heb je bijvoorbeeld een internationaal rijbewijs nodig?

Wanneer je gaat roadtrippen door Europa zul je over het algemeen goed zitten met je Nederlandse rijbewijs. Di is echter anders wanneer je buiten Europa gaat reizen. Check daarom vooraf altijd of je een internationaal rijbewijs moet aanvragen of niet. Een internationaal rijbewijs is eigenlijk niets meer dan een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs en vraag je bijvoorbeeld aan bij de ANWB. Ook kan het nooit kwaad om een kopie van je rijbewijs bij je te hebben. Just in case.

Autorijden in Schotland

Maak voor de start van je roadtrip foto’s van de huurauto

Wanneer je je huurauto afhaalt is het altijd belangrijk om de auto goed te inspecteren. Zijn er geen vreemde plekken te zien en is er geen schade aan de auto? Deze schade wordt altijd voor vertrek vermeld op een schadeformulier dat het verhuurbedrijf samen met jou invult. Wees duidelijk en geef ieder klein plekje aan. Zo weet je zeker dat je later niet voor verrassingen komt te staan. Ik raad je daarnaast aan om van eventuele schade foto’s te maken, zodat dit nooit op jou verhaald kan worden.

Let goed op de kleine lettertjes in het huurcontract

Wanneer je eenmaal een fijne prijs hebt gevonden voor jouw huurauto in het buitenland en de verzekeringen hebt afgesloten is het altijd belangrijk om de kleine lettertjes van het huurcontract te lezen. Er zijn namelijk heel wat verschillende tussen verhuurbedrijven. Denk aan het aantal vrije kilometers, of een eventueel tweede bestuurder is inbegrepen in de prijs en de hoogte van het eigen risico.

Zorg dat je voorbereid op pad gaat op de roadtrip door Tanzania.. Huur een 4x4

Zorg dat de afspraken over het inleveren van de huurauto vooraf duidelijk zijn

Wanneer je van je roadtrip een groot succes hebt gemaakt is het inleveren van een huurauto op reis toch altijd een spannend moment. Want weet je 100% zeker dat er niets is gebeurt? Zorg dat de afspraken over het inleveren van de huurauto vooraf helemaal duidelijk in. Kost het bijvoorbeeld extra om de auto op een andere bestemming in te leveren? En hoe zit het qua tanken? Moet je de auto inleveren met een volle tank of is deze regel niet van toepassing? Zorg dat al deze regels duidelijk zijn voordat je aan je roadtrip begint.

Is het wat voor jou, een auto huren in het buitenland?

#spon