aankopen voor je verre reis - backpack

Op deze aankopen voor je verre reis kun je beter niet besparen

Geüpdatet op

Wanneer je voor de eerste keer een verre reis zult maken zal er veel op je af komen. Van het regelen van vliegtickets, vaccinaties en visa tot het aanschaffen van spullen die je echt moet inpakken in je backpack of koffer. Struin het internet over en je vindt tal van paklijsten die je precies vertellen welke spullen je wel én vooral niet moet inpakken. Maar waar schaf je al deze reisproducten aan en hoeveel budget moet je hiervoor uittrekken? Voor veel producten geldt dat je echt niet per se de duurste merken hoeft aan te schaffen. En daarbij komt dat je bijna alles ook aan de andere kant van de wereld kunt aanschaffen mocht je het vergeten. Toch zijn er een aantal aankopen voor je verre reis waar je beter niet op kunt besparen. Welke dat zijn vertellen wij je hier.

Je backpack of koffer

Wanneer je een verre reis gaat maken zul je hoogstwaarschijnlijk gaan reizen met een backpack. In je backpack zul je alle spullen die je de komende weken of maanden nodig denkt te hebben meezeulen. Dag in, dag uit. Op je rug. Ontzettend belangrijk dus dat je kiest voor een fijne backpack, die past bij jouw figuur en die jij met gemak iedere dag met je mee kunt nemen. Zo zijn er speciale backpacks voor mannen en vrouwen, is de indeling in iedere backpack anders en moet je een keuze maken qua aantal liters inhoud. Ik raad je aan om ruim voordat je verre reis van start gaat op zoek te gaan naar de voor jou ideale backpack. Óf koffer, want dat kan natuurlijk ook. Hier lees je onze tips voor het kopen van een backpack.

Osprey tempest 50 review

Zonnebrandcrème

Hoewel je heel veel producten in vrijwel ieder land kunt kopen en je ook aan de andere kant van de wereld je garderode uit kunt breiden, zijn er een aantal producten die je beter voor vertrek in Nederland kunt aanschaffen. Eén van deze producten is goede zonnebrand. De reden hierachter? In landen in Azië bijvoorbeeld wordt er in verzorgingsproducten veel gebruikt gemaakt van whitener, omdat de lokale bevolking anders denkt over bruin worden dan wij. Er vanuit gaande dat jij liever bijkleurt, kun je deze dus alvast beter thuis aanschaffen. Natuurlijk is het belang van een goede kwaliteit ook aanwezig. Investeer daarom in de beste zonnebrandcrème die zijn werkt doet én fijn is voor je huid.

Goede wandelschoenen of sneakers

Tijdens je reis is de kans groot dat je diverse mooie wandelingen gaat maken. Of het nou een lange hike door de jungle is of een aantal uren wandelen tijdens een stedentrip, het belang van goede (wandel)schoenen is reuze. Ik raad je aan om tijdens je verre reis maar één paar schoenen mee te zeulen en juist daarom is de keuze voor wandelschoenen of sneakers zo belangrijk. Je zult dit paar namelijk dag in, dag uit dragen. Welke type schoenen het beste is voor jou hangt af van veel factoren, zoals waar je gaat wandelen, hoeveel je gaat wandelen, op welke ondergrond en hoeveel gewicht je mee wilt nemen in je backpack. Hier vind je onze tips voor welk type wandelschoenen perfect is voor jou.

Hanwag Banks Lady GTX

Op welke aankopen voor je verre reis heb jij bewust niet bespaard?