waarom telefoon op reis meenemen

Waarom je absoluut een goede telefoon mee op reis wilt nemen

Geüpdatet op

De periode van het boeken van nieuwe vakanties is aangebroken en de kans is groot dat jij ook hard aan het fantaseren bent over een volgende bestemming. En hoewel je vakantie vooral bedoelt is om bij te komen van drukke, volgeplande werkwerken en andere verplichtingen kan ik me niet voorstellen dat je je telefoon thuis gaat laten liggen. Want kunnen we eigenlijk nog wel zonder onze telefoon? Logisch, want er zijn heel wat redenen waarom je absoluut een goede telefoon mee op reis wilt nemen. Welke? Die delen we hieronder.

Nooit verdwalen met de navigatie op je telefoon

Eén van dé redenen voor een goede telefoon mee op reis nemen is het feit dat je altijd en overal beschikt over een navigatie. Dat betekent dat je waar je ook bent kunt slenteren door knusse steegjes zonder te verdwalen. Maar ook als jouw volgende reis een toffe, avontuurlijke roadtrip wordt dan is je telefoon mega handig. Installeer Google Maps op je telefoon en je telefoon wijst je altijd de weg.

Valuta omrekenen? Dat hoeft heus niet uit je hoofd

Reis je naar een bestemming waar niet met de euro betaald wordt? Ook dan kun je regelmatig je telefoon uit je zak toveren, want met je telefoon op reis is hoofdrekenen nooit meer nodig. Installeer een goede valuta converter app op je telefoon of bereken de wisselkoers via de rekenmachine op je telefoon. Zo weet je zeker dat nooit teveel hoeft te betalen.

Altijd de mogelijkheid om dat mooie vakantiemoment vast te leggen

Eén van de belangrijkste redenen voor een telefoon mee op reis nemen is wat mij betreft de camera functie. Ben jij op zoek naar de ideale telefoon voor op reis? De keuze is reuze en daarom tippen wij de Samsung S23 Plus met abonnement. De Samsung S serie staat op dit moment als één van de beste telefoonseries. De telefoon beschikt namelijk over een uitstekende camera en een fantastisch scherm. Wil jij goede foto’s maken op reis dan is deze telefoon op dit moment één van de beste opties. En aangezien je telefoon gemakkelijk in je broekzak past, hoef je nooit meer bang te zijn dat je de mooiste reismomenten niet vast kunt leggen.

foto's maken met smartphone

Handige apps die je helpen bij het plannen van je reis

Telefoons beschikken tegenwoordig over steeds meer opslag en geheugen en dat betekent dat je voor je volgende vakantie of reis aan de slag kunt met het installeren van handige apps voor op reis. Een aantal apps waar wij niet zonder kunnen op reis zijn onder andere Park4Night (voor wie reist met een camper), Google Translate en een Currency Converter. Hier lees je al onze tips voor de handigste apps voor op reis.

Handige reisapps

Je telefoon is heel veel gebruiksvoorwerpen in één, dus ruimtebesparend

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je je telefoon op reis gebruiken voor mega veel doeleinden. Dit betekent dat je geen navigatie, geen camera en geen rekenmachine mee hoeft te nemen. Ideaal dus! Dit scheelt je niet alleen heel veel ruimte, maar ook een hoop kilo’s. Wat weer betekent dat je extra souvenirs mee naar huis kunt nemen! (tip)

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.