Travel Diaries

Maak een gepersonaliseerd reisdagboek via Travel Diaries

Geüpdatet op

Na een wereldreis die in totaal maar liefst vier jaar mocht duren, inclusief een aantal korte pauzes voor het weerzien met familie en vrienden, nam ik onlangs eindelijk de tijd om al mijn avonturen te bundelen. Niet op Travelaar, want daar stonden ze al, maar in een super tof, gepersonaliseerd reisdagboek van Travel Diaries. En hoewel vier jaar natuurlijk niet zomaar in een boekje past plaatste ik in dit reisdagboek al onze herinneringen aan de eerste negen maanden in Zuidoost-Azië. Nieuwsgierig naar hoe je ook een online én/of offline reisdagboek kunt samenstellen via Travel Diaries?

Inhoudsopgave:Maak een gepersonaliseerd reisdagboek via Travel Diaries
 1. Hoe werkt Travel Diaries?
 2. Prijzen en levertijden
 3. Mijn reisdagboek

Ben jij niet zo goed met pen en papier, maar vind je het wel tof om je reisavonturen ergens te noteren, dan is Travel Diaries ideaal voor jou. Travel Diaries is een online tool waar je online een dagboek bij kunt houden. Je kunt ervoor kiezen om dit dagboek openbaar te delen of om deze helemaal voor jezelf te houden. Het bijhouden van een dagboek op Travel Diaries is helemaal gratis.

Travel Diaries

Hoe werkt Travel Diaries?

Hoe het werkt? Heel simpel! Je maakt een account aan op Travel Diaries en start met het publiceren van je dagboeken. Hierbij kun je niet alleen teksten toevoegen, maar ook een ongelimiteerd aantal foto’s en routekaartjes. Foto’s uploaden is heel simpel. Na publicatie kun je het dagboek delen met familie en vrienden of instellen op privé, zodat alleen jij de inhoud kunt bekijken. Weer zo’n website om je reisavonturen bij te houden zul je denken, maar niets is minder waar. Waarin Travel Diaries verschilt van andere aanbieders is dat je na je reis je complete reisdagboek – inclusief foto’s en kaartjes – kunt laten afdrukken.

Bij het samenstellen van jouw reisdagboek kun je kiezen uit maar liefst 50 verschillende lay-outs voor jouw dagboek. Lettertypes kun je naar smaak aanpassen, je kunt zelf bepalen waar je foto’s of een routekaart plaats én je kunt er zelfs voor kiezen om een leeg vak te behouden op een pagina. Dit vak is bedoelt als ‘plakveld’ waar je na ontvangst van je dagboek bijvoorbeeld je bewaarde entreekaartje voor een toeristische attractie kunt plakken. Travel Diaries heeft aan alles gedacht om jouw dagboek zo persoonlijk mogelijk te kunnen maken.

Het allermooiste aan het dagboek? De coverfoto die je ook helemaal zelf kunt bepalen. Niemand zal een zelfde reisdagboek hebben als jij.

Reisdagboek
Travel Diaries
Travel Diaries

Prijzen en levertijden

Zolang jij er voor kiest om jouw dagboek online online te hebben kost de hele dienst je helemaal niets. Je gaat pas betalen zodra je er voor kiest om jouw reisdagboek te laten drukken. De prijs voor een dagboek begint bij €35,85. De totaalprijs is afhankelijk van het aantal pagina’s en het soort cover (hard of soft). Uiteraard is een hardcover dagboek een tikkeltje duurder dan één met een soft cover. Een dagboek kan pas geprint worden vanaf 40 pagina’s, dus dat is belangrijk om rekening mee te houden. Red je de 40 pagina’s niet? Geen probleem, dan worden er aan het einde een aantal lege pagina’s toegevoegd.

Het samenstellen van het reisdagboek is wel iets waar je even de tijd voor moet nemen. Ik ben toch zeker een paar uur ermee bezig geweest. Voor het afdrukken is het belangrijk dat je goede kwaliteit foto’s toevoegt. Ben je eenmaal klaar en stuur je het naar de drukker, dan ontvang je het binnen een paar dagen in de brievenbus.

Tijdens het bestelproces kun je ervoor kiezen om ook je reisdagboek via de mail te ontvangen als PDF. Dit is niet bij de prijs inbegrepen en kost een paar euro extra (afhankelijk van het aantal pagina’s).

Travel Diaries

Mijn reisdagboek

Zelf koos ik ervoor om een reisdagboek te maken van onze avonturen tijdens de eerste negen maanden van onze wereld, in 2016. Mijn dagboek bestaat in totaal uit 61 pagina’s. Het papier waarop het dagboek is gedrukt is heel mooi stevig en kreukelt niet.

Ik ben onwijs blij met mijn reisdagboek. Een afgedrukt dagboek is toch net iets leuker dan een dagboek dat je alleen online kunt bekijken. Nu kan ik lekker denken aan deze mooi reis met een kopje thee op de bank.

Ook een reisdagboek bijhouden en afdrukken met Travel Diaries? Je kunt kosteloos een profiel aanmaken en beginnen.

Maak een online reisdagboek en laat afdrukkken

Meer reistips?

2 berichten over “Maak een gepersonaliseerd reisdagboek via Travel Diaries”

 1. Avatar van Linda | travellersoftheworld
  Linda | travellersoftheworld
  9 juli 2020

  Wat gaaf zeg! Ik heb van elke maand tijdens onze wereldreis een fotoboek in de kast staan, heel leuk, maar ik zou ook wel een compacter boek willen met onze hele wereldreis daarin gebundeld om niet te denken aan specifieke bestemming, maar echt aan de complete reis. Dit klinkt ideaal en ga ik zeker eesn bekijken.

  1. Avatar van Kirsten
   Kirsten
   9 juli 2020

   Ik vond het ook echt een leuke ontdekking! Ik heb dus niet de hele wereldreis erin hoor, alleen de eerste 9 á 10 maanden, maar voor jullie dus zeker perfect. Die fotoboeken van onze wereldreis moet ik nog steeds laten maken.