Stedentrip Dubai

Stedentrip Dubai: Handige tips voor Dubai

Geüpdatet op

Dubai is net als Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah één van de 7 Verenigde Arabische Emiraten en een belangrijke HUB (overstapplaats) voor een flink aantal vluchten. Wanneer je vaak reist naar bijvoorbeeld Azië is de kans groot dat je in Dubai eens een overstap zou moeten maken. Maak hier dan meteen een stop-over van zodat je Dubai kunt bewonderen. Ben jij een stedentrip Dubai aan het plannen? In dit artikel delen we handige tips voor Dubai en praktische informatie die je helpen bij het voorbereiden.

Reisaanbiedingen naar Dubai

Uiteraard kun je ervoor kiezen om je vlucht en hotel apart te boeken en op eigen houtje naar Dubai te reizen. Wist je echter dat het boeken van een vlucht + hotel vaak goedkoper is? Er zijn veel reisaanbiedingen naar Dubai te vinden. Hieronder vind je een aantal aanbieders voor je vakantie naar Dubai:

Boek je losse vliegtickets naar Dubai hier

Het weer in Dubai en de beste reistijd

Dubai kent een woestijnklimaat en koud zal het hier dus vrijwel nooit worden. In Dubai is het vrijwel nooit koud waardoor het een ideale bestemming is. De beste maanden voor een stedentrip Dubai zijn echter onze wintermaanden. Dit doordat de zomermaanden in Dubai enorm warm worden met temperaturen van 50+ graden. Het weer in Dubai is dus altijd prima, en warm, maar soms té.

Jumeirah Beach

Reizen met het openbaar vervoer tijdens je stedentrip Dubai

Wanneer je Dubai op de wereldkaart bekijkt lijkt het alsof je alles gemakkelijk lopend kunt afleggen. Vergis je echter
niet in de afstanden. Dubai is groot. Heel groot. Wanneer je van de ene kant van de stad naar de andere kant wilt reizen moet je er rekening mee houden dat je al gauw een uur onderweg bent. Gelukkig is het openbaar in Dubai niet duur en is alles perfect geregeld. In Dubai vind je op dit moment twee metrolijnen (de groene en de rode) waarmee je vrijwel iedere belangrijke plek in de stad kunt bereiken.

Wanneer je van plan bent om veel met het openbaar vervoer te reizen raad ik je aan om op het vliegveld of op één van de metro/busstations eens NOL-card aan te schaffen. Een NOL-card is een OV-kaart die je aanschaft voor 6 dirham. Hierna kun je wanneer dat nodig is je kaart opladen met een tegoed. Dit is mogelijk bij automaten op de stations of bij de speciale informatiebalie die je op veel stations tegen komt.

Openbaar vervoer in Dubai
Stedentrip Dubai

Reizen met een OV-kaart in Dubai

Je kunt kiezen voor een silver- of een goldcard. Het verschil hierin is dat je met de goldcard kunt reizen in speciale coupés in de metro waar de kans groter is dat je niet hoeft te staan. De metro wordt ook door locals veel gebruikt en is dus vaak overvol. Wanneer je wilt reizen met de goldcard betaal je voor iedere rit die je maakt twee keer zoveel als wanneer je met de silvercard reist. Voor een ritje met de metro betaal je een bedrag tussen de 3 en 7,5 dirham. De NOL-card is niet alleen te gebruiken in de metro. Ook in de bussen kun je reizen met je Nol-card.

Let op! In de metro en de bussen in Dubai (en de andere emiraten) zijn er aparte gedeeltes voor vrouwen. Deze zijn te herkennen aan de roze kleuren. In de bus is het voorste gedeelte gereserveerd voor vrouwen (en kinderen).

Wij kozen ervoor om te reizen met de silvercard en gaven in totaal gezamenlijk €57 uit aan het reizen met het openbaar vervoer in Dubai.

Hier vind je meer informatie over de verschillende NOL cards in Dubai.

Openbaar vervoer in Dubai

Hoe duur is Dubai?

Dubai staat niet echt bekend als budget-bestemming, maar net als iedere andere bestemming geldt hier dat je je stedentrip of vakantie zo duur of goedkoop kunt maken als dat jij zelf wilt. De grootste kostenpost zullen accommodaties in Dubai zijn. Eten en drinken is relatief goedkoop wanneer je kiest voor een lokaal restaurant of een food court in één van de vele shopping malls. Gelukkig zijn er daarnaast veel gratis bezienswaardigheden in Dubai. Mocht je een tour willen boeken, zoals een woestijn safari dan moet je hier wel wat geld voor opzij zetten.

Wil je exact weten hoeveel geld wij uitgaven in Dubai? Lees dan ook ons artikel waarin we antwoord geven op de vraag hoe duur is Dubai.

Stedentrip Dubai

Lees ook: Dubai met kinderen. De leukste activiteiten voor een familievakantie in Dubai.

Heb jij nog aanvullende tips voor een stedentrip Dubai?