Geld Dubai: Hoe duur is Dubai?

Dubai staat bekend als een behoorlijke dure bestemming. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij “slechts” twee volle dagen in deze stad zijn gebleven. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag “Hoe duur is Dubai?”. Eén ding kan ik je al verklappen; Het is goedkoper dan wij dachten!

Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is net als Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah één van de 7 Verenigde Arabische Emiraten en een belangrijke HUB voor een flink aantal vluchten. Wanneer je vaak reist naar bijvoorbeeld Azië is de kans groot dat je in Dubai eens een overstap moet maken. Maak hier dan meteen een stopover van zodat je Dubai kunt bewonderen.

Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen tijdens je stopover in Dubai? Lees hier over tien highlights die allemaal te bezoeken zijn in twee dagen!

Onze uitgaven in Dubai

Op zaterdagavond kwamen wij, vanuit Sofia, aan in Dubai. We kwamen aan op het vliegveld Al Maktoum dat aan de andere kant van de stad ligt waardoor wij nog een aantal uur hebben moeten reizen. Wel zagen we zo meteen Dubai by night vanuit de metro. Zondag en maandag hadden wij de mogelijkheid om Dubai te verkennen en op maandagochtend vlogen wij door naar India. In onze berekeningen hebben wij daarom 2,5 dagen gehanteerd. En hoewel het een dure bestemming is hoef je echt niet enorm veel geld uit te geven in Dubai. Er zijn zelfs tal van gratis bezienswaardigheden in Dubai

Onze uitgaven hebben wij onderverdeeld in vijf categorieën; slapen, eten en drinken, vervoer, excursies en overige.

Geld Dubai: Hoe duur is Dubai?

Geld Dubai: Valuta Dubai en overige Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten en dus ook in Dubai betaald met met de dirham (AED). op het moment van ons verblijf konden wij alle bedragen door vier delen. Voor 10 dirham betaalden wij 2,5 euro. Deze koers is aangehouden voor alle bedragen in dit artikel.

Slapen in Dubai

Wanneer je in een fijn hotel wilt slapen in Dubai zul je aardig wat neer moeten leggen. Wij kozen er voor om een kamer te boeken via Airbnb. Een kamer in huis bij een Indiaas gezin. Hiervoor betaalden wij een bedrag van €121,50 voor 3 nachten inclusief het gebruik maken van de wifi-verbinding (50 dirham). Aan het begin van de nacht kwamen we aan bij de kamer en werden we warm welkom geheten door het Indiase gezin. Waar we ons echter
op hadden verkeken is de ligging van de kamer. We sliepen net buiten Dubai, in de staat Sharjah. Hoewel we binnen een paar minuten naar Dubai liepen, aan de andere kant van de weg, kostte het ons iedere dag zeker anderhalf uur om in downtown Dubai te komen. Zonde van de tijd wanneer je slechts twee dagen in Dubai te besteden hebt.

Achteraf zijn wij niet geheel blij met de keuze voor onze overnachtingen. De kamer was basic, maar prima. De badkamer deelden wij echter met het gezin en was alles behalve schoon. Kakkerlakken, een vieze geur etc. Als we het over zouden doen, zouden we toch kiezen voor een hotel in Dubai en dus iets meer betalen.

Een tweepersoonskamer in Dubai vind je in verschillende prijsklassen. Je moet echter wel snel rekenen op minimaal 50 euro per nacht.

Geld Dubai: Zoek reisaanbiedingen naar Dubai

Het kan veel geld schelen als je ervoor kiest om je complete reis naar Dubai te boeken bij een reisaanbieder. Vakantiediscounter heeft bijvoorbeeld veel reisaanbiedingen naar Dubai. Zo boek je al een vlucht en verblijf voor vier dagen vanaf €414 per persoon.

Vergelijk hier alle reisaanbiedingen Dubai op Vakantiediscounter.

Liever een all-inclusive vakantie naar Dubai? Deze boek je al vanaf €617 per persoon. Vergelijk hier het aanbod aan all-inclusive vakanties naar Dubai.

Eten en drinken in Dubai

Qua eten in drinken in Dubai vielen de kosten ons mega mee. Wij aten bij de McDonalds (lekker makkelijk), Five Guys in de Dubai Mall met uitzicht op de Burj Khalifa en in de food court in de Dubai Mall. Food Courts zijn een uitstekende plek om voor weinig uit eten te kunnen in Dubai en de keuze is reuze! Zo kozen wij beide voor een heerlijke Thaise maaltijd, maar kun je ook kiezen voor Mexicaans, Indiaas, Japans of Chinees (en meer).

In totaal gaven wij voor eten en drinken in Dubai een bedrag uit van €107,13. Dit komt neer op €42,85 per dag voor twee personen.

Flesje water: 1 dirham
Flesje fanta: 2 dirham

geld dubai hoe duur is dubai eten en drinken

Geld Dubai: Hoe duur is het Openbaar vervoer in Dubai

Aangezien wij niet in Dubai sliepen waren wij veel aangewezen op het openbaar vervoer. Gelukkig hoeft dit in Dubai niet veel te kosten. Het openbaar vervoer is prima geregeld en ook taxi’s zijn prima te betalen vanwege de lage benzineprijzen.

Wanneer je in Dubai met het openbaar vervoer wilt reizen kun je het beste een NOL-kaart aanschaffen. Deze kun je aanschaffen op het vliegveld of bij de metro- en busstations. Voor een NOL-kaart betaal je een bedrag van 6 Dirham. Op deze kaart kun je daarna een tegoed zetten waarmee je kunt reizen. Je tegoed kun je op ieder station opladen. Er is een keuze tussen een zilveren en een gouden NOL-kaart.  

Wij reisden met een zilveren NOL-kaart waarmee we in de “gewone” coupés konden reizen. Voor een rit met de bus of de metro betaalden wij een bedrag tussen de 3 en  de 7,50 Dirham. Let op bij het instappen van de metro, want ze hebben in Dubai aparte coupé’s voor vrouwen. Als je als man hier instapt kun je een flinke boete krijgen. Als je als vrouw in de ‘normale’ coupé staat, dan kun je erop rekenen dat je een zitplaats aangeboden krijgt.

Openbaar vervoer in Dubai: Goldcard

Wanneer je kiest voor een goldcard kun je reizen in een aparte coupé waar het vaak rustiger is en de kans groter is dat je kunt zitten. De gouden NOL-kaart kost hetzelfde, maar voor iedere rit die je maakt betaal je het dubbele.
Wij kozen voor de silvercard omdat wij het leuk vinden om tussen de locals te reizen en we vinden dat dit bij het reizen hoort. Af en toe hadden we de mogelijkheid om te zitten in de metro, maar vaak moesten we een stukje staan. In de bus konden we wel altijd zitten.

geld dubai hoe duur is dubai eten en drinken

In totaal betaalden wij voor vervoer in Dubai €57 voor twee personen. Wij namen vier keer een taxi, 3 keer een bus en we reisden heel wat af met de metro.

TIP: Vanaf Bur Dubai (het oude gedeelte van de stad) kun je met een abra (watertaxi) het water over naar de andere kant van de stad. Je kunt hiervoor een rondvaartboot nemen (deze kost ongeveer 120 dirham). Doe dit niet. Neem één van de vele watertaxi’s die de locals ook nemen. Voor slechts 1 dirham wordt je naar de overkant gebracht. Zo simpel, maar één van de leukste dingen die wij hebben gedaan in Dubai.

Let op bij het instappen van de metro, want ze hebben in Dubai aparte coupé’s voor vrouwen.

Excursies in Dubai

Over het algemeen boeken wij tijdens onze reizen weinig excursies en trekken wij er meestal zelf op uit. In Dubai waren wij echter een redelijk bedrag kwijt aan excursies. Excursies die we zeker niet hadden willen missen.

Burj Khalifa at the Top

Zo boekten wij kaartjes voor de Burj Khalifa at the top waarmee wij een bezoek brachten aan de 124ste en 125ste verdieping van de beroemde Burj Khalifa. Het  hoogste gebouw ter wereld. Wat een uitzichten! Hiervoor betaalden wij 260 dirham voor twee personen. Wat neerkomt op een bedrag van €32,50 per persoon. Deze kaarten
boekten wij online, zodat wij ter plekken niet in de rij hoefden te zijn. Bij het online boeken dien je een gewenst tijdstip in te vullen.

Kaartjes voor de Burj Khalifa at the top kun je hier boeken. Tickets hoef je niet zelf te printen. Bij de ingang staan automaten waar je je naam en confirmation number kunt invoeren waarna je je tickets ontvangt. Tickets voor een bezoek aan de Burj Khalifa kun je ook online boeken bij Get Your Guide.

Burj Khalifa – Fast track

Je kunt er ook voor kiezen om een fast-track kaart aan te schaffen. Hiermee hoef je helemaal niet in de rij te staan en kun je vrijwel meteen doorlopen. De kosten hiervan liggen echter een stuk hoger. Voor een kaartje betaal je dan ongeveer 75 euro. Wij vonden dit zonde. Wachten en reizen hoort nou eenmaal bij elkaar wat ons betreft. Al met al heeft het wachten niet lang geduurd. Na een minuut of twintig waren wij door de beveiliging waarna wij door konden lopen naar de lift.

Wanneer je ook het grootste aquarium van Dubai wilt bezoeken, kun je kiezen voor een combiticket om zowel de Burj Khalifa als de Underwater Zoo te bezoeken

Burj Khalifa at the top

*De ingang van de Burj Khalifa at the top bevindt zich in de gigantische Dubai Mall. Het is dus verstandig om op tijd aanwezig te zijn.

Desert Safari

Een aantal dagen voor vertrek naar Dubai kwam ik er via Twitter achter dat Saskia (Reisgenie) tegelijk met ons in Dubai zou verblijven. Al snel deelden we onze plannen met elkaar en vroeg Saskia of we mee wilden gaan op een Desert Safari. Uhhh.. Hell yeah! Dankzij kortingvouchers van Saskia betaalden wij hiervoor 300 dirham. Omgerekend zo’n 75 euro voor twee personen. Er is een groot aantal bedrijven dat desert safari’s organiseert. Het is dus verstandig om van te voren goed rond te kijken.

Woestijn Verenigde Arabische Emiraten

Overige uitgaven in Dubai

In de categorie overige gaven wij in Dubai een bedrag uit van €15,63. Dit gaven wij uit aan sigaretten (een pakje L&M kost omgerekend maximaal twee euro) en twee usb-sticks welke wij aanschaften als back-up voor onze foto’s. Voor één usb-stick betaalden wij slechts vijf euro.

Geld Dubai: Hoe duur is Dubai? Totale uitgaven

Als antwoord op de vraag “hoe duur is Dubai?” kunnen we aangeven dat wij in totaal  een bedrag van €441,25 uitgaven in Dubai. Dit bedrag is voor twee personen. Alsnog een behoorlijk bedrag voor zo’n kort bezoek, maar hierin zijn alle kosten meegenomen. Dus ook de excursies die we deden.

Dit komt neer op een dagbudget van €88,25 per persoon in Dubai.

Wil je geld besparen tijdens je reis naar Dubai? Check dan eens dit artikel met tips voor gratis bezienswaardigheden.

Had jij verwacht dat Dubai een goedkopere of een duurdere bestemming zou zijn?

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Chille hotels in Dubai