geld dubai hoe duur is dubai

Geld Dubai: Hoe duur is Dubai?

Geüpdatet op

Dubai staat bekend als een behoorlijke dure bestemming. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij “slechts” twee volle dagen in deze stad zijn gebleven. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag “Hoe duur is Dubai?”. Eén ding kan ik je al verklappen; Het is goedkoper dan wij dachten!

Dubai is net als Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en een belangrijke HUB voor een flink aantal vluchten. Wanneer je vaak reist naar bijvoorbeeld Azië is de kans groot dat je in Dubai eens een overstap moet maken. Maak hier dan meteen een stopover van zodat je Dubai kunt bewonderen.

Onze uitgaven in Dubai

Op zaterdagavond kwamen wij, vanuit Sofia, aan in Dubai. We kwamen aan op het vliegveld Al Maktoum dat aan de andere kant van de stad ligt waardoor wij nog een aantal uur hebben moeten reizen. Wel zagen we zo meteen Dubai by night vanuit de metro. Zondag en maandag hadden wij de mogelijkheid om Dubai te verkennen en op maandagochtend vlogen wij door naar India. In onze berekeningen hebben wij daarom 2,5 dagen gehanteerd. En hoewel het een dure bestemming is hoef je echt niet enorm veel geld uit te geven in Dubai. Er zijn zelfs tal van gratis bezienswaardigheden in Dubai

Onze uitgaven hebben wij onderverdeeld in vijf categorieën; slapen, eten en drinken, vervoer, excursies en overige.

Geld Dubai: Hoe duur is Dubai?

Geld Dubai: Valuta Dubai en overige Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten en dus ook in Dubai betaald met met de dirham (AED). op het moment van ons verblijf konden wij alle bedragen door vier delen. Voor 10 dirham betaalden wij 2,5 euro. Deze koers is aangehouden voor alle bedragen in dit artikel.

Hoe duur is Dubai: Accommodaties

Wanneer je in een fijn hotel wilt slapen in Dubai zul je aardig wat neer moeten leggen. Wij kozen er voor om een kamer te boeken via Airbnb. Een kamer in huis bij een Indiaas gezin. Hiervoor betaalden wij een bedrag van €121,50 voor 3 nachten inclusief het gebruik maken van de wifi-verbinding (50 dirham). Aan het begin van de nacht kwamen we aan bij de kamer en werden we warm welkom geheten door het Indiase gezin. Waar we ons echter op hadden verkeken is de ligging van de kamer. We sliepen net buiten Dubai, in de staat Sharjah. Hoewel we binnen een paar minuten naar Dubai liepen, aan de andere kant van de weg, kostte het ons iedere dag zeker anderhalf uur om in downtown Dubai te komen. Zonde van de tijd wanneer je slechts twee dagen in Dubai te besteden hebt.

Achteraf zijn wij niet geheel blij met de keuze voor onze overnachtingen. De kamer was basic, maar prima. De badkamer deelden wij echter met het gezin en was alles behalve schoon. Kakkerlakken, een vieze geur etc. Als we het over zouden doen, zouden we toch kiezen voor een hotel in Dubai en dus iets meer betalen.

Accommodatie tips in Dubai:

Geld Dubai: Zoek reisaanbiedingen naar Dubai

Het kan veel geld schelen als je ervoor kiest om je complete reis naar Dubai te boeken bij een reisaanbieder. Vakantiediscounter heeft bijvoorbeeld veel reisaanbiedingen naar Dubai. Zo boek je al een vlucht en verblijf voor vier dagen vanaf €414 per persoon.

Eten en drinken in Dubai

Qua eten in drinken in Dubai vielen de kosten ons mega mee. Wij aten bij de McDonalds (lekker makkelijk), Five Guys in de Dubai Mall met uitzicht op de Burj Khalifa en in de food court in de Dubai Mall. Food Courts zijn een uitstekende plek om voor weinig uit eten te kunnen in Dubai en de keuze is reuze! Zo kozen wij beide voor een heerlijke Thaise maaltijd, maar kun je ook kiezen voor Mexicaans, Indiaas, Japans of Chinees (en meer).

In totaal gaven wij voor eten en drinken in Dubai een bedrag uit van €107,13. Dit komt neer op €42,85 per dag voor twee personen.

geld dubai hoe duur is dubai eten en drinken

Hoe duur is het Openbaar vervoer in Dubai

Aangezien wij niet in Dubai sliepen waren wij veel aangewezen op het openbaar vervoer. Gelukkig hoeft dit in Dubai niet veel te kosten. Het openbaar vervoer is prima geregeld en ook taxi’s zijn prima te betalen vanwege de lage benzineprijzen.

Wanneer je in Dubai met het openbaar vervoer wilt reizen kun je het beste een NOL-kaart aanschaffen. Deze kun je aanschaffen op het vliegveld of bij de metro- en busstations. Voor een zilveren NOL-kaart betaal je een bedrag van 25 AED. Hierop staat dan een starttegoed van 19 AED. Op deze kaart kun je daarna een tegoed zetten waarmee je kunt reizen. Je tegoed kun je op ieder station opladen. Er is een keuze tussen een zilveren en een gouden NOL-kaart.  

Wij reisden met een zilveren NOL-kaart waarmee we in de “gewone” coupés konden reizen. Voor een rit met de bus of de metro betaalden wij een bedrag tussen de 3 en de 7,50 Dirham. Let op bij het instappen van de metro, want ze hebben in Dubai aparte coupé’s voor vrouwen. Als je als man hier instapt kun je een flinke boete krijgen. Als je als vrouw in de ‘normale’ coupé staat, dan kun je erop rekenen dat je een zitplaats aangeboden krijgt.

Openbaar vervoer in Dubai: Goldcard

Wanneer je kiest voor een goldcard kun je reizen in een aparte coupé waar het vaak rustiger is en de kans groter is dat je kunt zitten. De gouden NOL-kaart kost hetzelfde, maar voor iedere rit die je maakt betaal je het dubbele. Wij kozen voor de silvercard omdat wij het leuk vinden om tussen de locals te reizen en we vinden dat dit bij het reizen hoort. Af en toe hadden we de mogelijkheid om te zitten in de metro, maar vaak moesten we een stukje staan. In de bus konden we wel altijd zitten.

geld dubai hoe duur is dubai eten en drinken

In totaal betaalden wij voor vervoer in Dubai €57 voor twee personen. Wij namen vier keer een taxi, 3 keer een bus en we reisden heel wat af met de metro.

TIP: Vanaf Bur Dubai (het oude gedeelte van de stad) kun je met een abra (watertaxi) het water over naar de andere kant van de stad. Je kunt hiervoor een rondvaartboot nemen (deze kost ongeveer 120 dirham). Doe dit niet. Neem één van de vele watertaxi’s die de locals ook nemen. Voor slechts 1 dirham wordt je naar de overkant gebracht. Zo simpel, maar één van de leukste dingen die wij hebben gedaan in Dubai.

Excursies in Dubai

Over het algemeen boeken wij tijdens onze reizen weinig excursies en trekken wij er meestal zelf op uit. In Dubai waren wij echter een redelijk bedrag kwijt aan excursies. Excursies die we zeker niet hadden willen missen.

Burj Khalifa at the Top

Zo boekten wij kaartjes voor de Burj Khalifa at the top waarmee wij een bezoek brachten aan de 124ste en 125ste verdieping van de beroemde Burj Khalifa. Het  hoogste gebouw ter wereld. Wat een uitzichten! Hiervoor betaalden wij 260 dirham voor twee personen. Wat neerkomt op een bedrag van €32,50 per persoon. Deze kaarten boekten wij online, zodat wij ter plekken niet in de rij hoefden te zijn. Bij het online boeken dien je een gewenst tijdstip in te vullen.

Kaartjes voor de Burj Khalifa at the top kun je hier boeken. Tickets hoef je niet zelf te printen. Bij de ingang staan automaten waar je je naam en confirmation number kunt invoeren waarna je je tickets ontvangt. Tickets voor een bezoek aan de Burj Khalifa kun je ook online boeken bij Get Your Guide.

Burj Khalifa – Fast track

Je kunt er ook voor kiezen om een fast-track kaart aan te schaffen. Hiermee hoef je helemaal niet in de rij te staan en kun je vrijwel meteen doorlopen. De kosten hiervan liggen echter een stuk hoger. Voor een kaartje betaal je dan ongeveer 75 euro. Wij vonden dit zonde. Wachten en reizen hoort nou eenmaal bij elkaar wat ons betreft. Al met al heeft het wachten niet lang geduurd. Na een minuut of twintig waren wij door de beveiliging waarna wij door konden lopen naar de lift.

*De ingang van de Burj Khalifa at the top bevindt zich in de gigantische Dubai Mall. Het is dus verstandig om op tijd aanwezig te zijn.

Burj Khalifa at the top

Desert Safari

Een aantal dagen voor vertrek naar Dubai kwam ik er via Twitter achter dat Saskia (Reisgenie) tegelijk met ons in Dubai zou verblijven. Al snel deelden we onze plannen met elkaar en vroeg Saskia of we mee wilden gaan op een Desert Safari. Uhhh.. Hell yeah! Dankzij kortingvouchers van Saskia betaalden wij hiervoor 300 dirham. Omgerekend zo’n 75 euro voor twee personen. Er is een groot aantal bedrijven dat desert safari’s organiseert. Het is dus verstandig om van te voren goed rond te kijken.

Woestijn Verenigde Arabische Emiraten

Hoe duur is Dubai? Totale uitgaven

Als antwoord op de vraag “hoe duur is Dubai?” kunnen we aangeven dat wij in totaal  een bedrag van €441,25 uitgaven in Dubai. Dit bedrag is voor twee personen. Alsnog een behoorlijk bedrag voor zo’n kort bezoek, maar hierin zijn alle kosten meegenomen. Dus ook de excursies die we deden.

Dit komt neer op een dagbudget van €88,25 per persoon in Dubai.

Wil je geld besparen tijdens je reis naar Dubai? Check dan eens dit artikel met tips voor gratis bezienswaardigheden.

Bekijk onze video met beelden uit Dubai

Had jij verwacht dat Dubai een goedkopere of een duurdere bestemming zou zijn?

21 berichten over “Geld Dubai: Hoe duur is Dubai?”

 1. Avatar van Stéphanie | Expeditie Aardbol
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  3 februari 2016

  Dit artikel komt als geroepen, goed overzicht! En wat zonde van jullie Airbnb :(. Dan inderdaad maar iets meer betalen, tijd is tenslotte ook geld!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   3 februari 2016

   We kunnen er nu in ieder geval voor zorgen dat anderen niet dezelfde fout maken! :) Jij alvast veel plezier!

 2. Avatar van Fardou bakker
  Fardou bakker
  3 februari 2016

  Dat valt me nog best mee. Ik had het duurder verwacht! Lijkt me een hartstikke leuke bestemming zo!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   3 februari 2016

   Ik had het ook veel duurder verwacht idd.. Al kun je het natuurlijk zo duur maken als dat je zelf wilt! Voor een paar dagen is het ook zeker leuk!

 3. Avatar van Kelly | Dutchie on the Road
  Kelly | Dutchie on the Road
  3 februari 2016

  Dubai is inderdaad minder duur dan verwacht. Jammer van de Airbnb want de reistijden in Dubai zijn erg lang, ook als je wel in Dubai verblijft. Het is gewoon een enorme stad en je zit al snel een half uur in de metro. Wij verbleven in de wijk Deira (Deira Ibis...** hotel maar ziet er uit als een ***hotel) en betaalden 35 euro pp per nacht. Dat vond ik erg meevallen voor Dubai. Geweldige ligging, vijf minuten van de luchthaven, tegenover winkelcentrum Deira (hallo foodcourt) en vijf minuten lopen van de metro. Ideaal!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   3 februari 2016

   Daar hadden wij ook moeten gaan slapen inderdaad.. Dat was ook mijn eerste keuze, maar we vonden niet echt iets dat aan alle eisen voldeed, ook qua prijs. Jullie hebben een prima prijs betaald idd!

 4. Avatar van Melissa
  Melissa
  3 februari 2016

  Ik had gedacht dat Dubai echt onwijs duur zou zijn. Bedankt voor het artikel

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   3 februari 2016

   Graag gedaan :) Ik stond ook versteld van de prijzen. Zo duur hoeft het helemaal niet te zijn! Gelukkig :)

 5. Avatar van rianne
  rianne
  3 februari 2016

  Da's weer een leuk verslag van jullie dagen in Dubai. IK moest even lachen om het eten bij Mc.Donalds. Erick vond dat als kind altijd verschrikkelijk...... Maar een verslag waar iemand wat aan heeft is het zeker. groeten Rianne (mams)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   3 februari 2016

   Dankjewel! Ik hoor van Erick iets heel anders hoor ;) haha

 6. Avatar van Jessica
  Jessica
  3 februari 2016

  Ik had eigenlijk wel op minimaal 50 euro per dag per persoon gerekend, met excursies meer. Dus dat valt inderdaad ontzettend mee! En een goede tip van dat lokale waterbusvervoer! In Venetië nam ik ook de waterbus ipv zo'n dure gondel. Lekker tussen de locals, goedkoop en je ziet bijna even veel. ;) Leuk en handig overzicht!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   4 februari 2016

   Thnx Jessica! Het is inderdaad ook nog eens veel leuker, tussen de locals :D

 7. Avatar van Kim
  Kim
  4 februari 2016

  Bij Dubai heb ik altijd wel een 'prijzig' gevoel. Niet voor niks natuurlijk want het schijnt daar echt prachtig te zijn. Jammer van de AirBnB. De foto is ook niet echt uitnodigend haha. Is dat voor hun een goedkope overnachting?

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   6 februari 2016

   Dat was een beetje een tegenvaller idd! Gelukkig waren we er alleen maar om te slapen (bed was best goed trouwens) en gingen we daarna meteen de stad in tot 's avonds laat. Dit was één van de goedkoopste overnachtingen via airbnb én één van de weinige hosts die stelletjes goedkeurt. Vaak laten ze alleen families/getrouwde mensen toe..

 8. Avatar van Mellisa
  Mellisa
  10 februari 2016

  Het ligt er ook echt aan in welke periode je naar Dubai gaat! Ik was er midden in de zomer, bloedheet dat wel, dus nauwelijks buiten gelopen. Maar accomodatie en een desert tour kun je dan ongeveer voor de helft van de prijs boeken! Zo betaalde ik dus 'maar' 50 euro per nacht voor een prima kamer met een rooftop zwembad. Jullie hebben veel gezien in korte tijd :)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   10 februari 2016

   Ik hoorde al dat de zomermaanden eigenlijk niet te doen zijn inderdaad haha, maar die prijzen voor een kamer zijn daarentegen wel heel fijn!

 9. Avatar van Marcella
  Marcella
  14 februari 2016

  Dat klinkt als een prima budget. Voor ons zou de accommodatie wat duurder worden omdat we qua locatie dichterbij de stad willen zitten, maar dan nog valt het me best mee. Dubai lijkt me erg leuk voor een stopover. Ik denk niet dat ik specifiek voor alleen de stad die kant op zou vliegen.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   15 februari 2016

   Daar zou ik idd wat meer voor rekenen! Wij zouden de volgende keer ook een andere accommodatie boeken hoor.. Als wij deze tickets niet hadden gevonden was ik er inderdaad ook niet naartoe gegaan. Voor een stopover is het zeker de moeite. De stad heeft me positief verrast!

 10. Avatar van Esther
  Esther
  1 augustus 2017

  Gateway hotel. Best centraal en prima . voor 2 nachten betalen wij €120,00. bedankt voor de rest van de info!!

 11. Avatar van Heleen
  Heleen
  5 januari 2018

  Leuk om te lezen. Ik ga maandag naar Dubai :)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   15 januari 2018

   Tof. Heb je het leuk gehad?