Reis Checklist. Deuter rugak. Skigebied Sofia

Bagage: Wat er altijd mee gaat in onze rugzak

Gepubliceerd op: 24-02-2016

Hoewel wij beide reizen met een backpack en een rugzak slepen wij onze backpacks uiteraard niet overal mee naartoe. Wanneer we een dagtrip doen of de omgeving verkennen gaat er standaard één dagrugzak mee. Daarnaast zitten onze meest waardevolle spullen in de rugzak tijdens het vliegen. Wat gaat er altijd mee in onze dagrugzak? Je leest het in deze reis checklist.

Onze rugzakken

Beide reizen we naast onze backpacks met een rugzak waarin we onze meest waardevolle spullen opbergen. Tijdens een dagtrip of wanneer we “gewoon” de bestemming waar we zijn gaan verkennen gaat er vrijwel altijd een dagrugzak mee. Onze dagrugzakken hebben wij aangeschaft bij Outdoorsupply. Ik heb een oranje/rode rugzak van Deuter met een inhoud van 22 liter. Meer dan genoeg voor een rugzak. De tas is opgedeeld in twee vakken waarbij ik in het grote vak een optie heb om mijn laptop op te bergen. Erick heeft een blauwe tas van het merk Ogio met een inhoud van 20 liter. Ook in deze tas is een speciaal vak om de laptop veilig op te bergen.

Reis Checklist. Treinstation Varkala

Wat gaat er mee in onze rugzak tijdens het vliegen?

Tijdens het vliegen checken we onze backpacks in welke in het ruim mee gaan naar de volgende bestemming. Onze rugzakken houden we tijdens het vliegen altijd bij ons. Het verschilt nog wel eens wat er allemaal mee gaat, maar het volgende sowieso:

× Eten en drinken –> We zorgen er altijd voor dat we voordat we het vliegtuig in stappen wat te eten bij ons hebben. Wanneer je bijvoorbeeld vertraging oploopt wil je niet met een knorrende maag in het vliegtuig zitten. We nemen meestal wat broodjes en koekjes mee. Daarnaast kopen we beide – zodra we door de douane zijn – een flesje drinken voor in het vliegtuig. Uiteraard kun je ook aan boord van alles kopen, maar dit bespaart weer geld.

× Onze waardevolle spullen –> Onze laptops, camera’s en telefoons zitten sowieso altijd in onze daypacks. Regelmatig kijken we een serie (of een film) tijdens een vlucht.

× Belangrijke documenten –> In onze daypacks bewaren we alle belangrijke formulieren; Paspoorten, rijbewijzen, verzekeringspapieren, tickets. In één van de backpacks zitten daarnaast kopieën en we hebben van alles een kopie op de mail staan.

Reis Checklist

× Geld –> Wanneer we op een bestemming nog redelijk veel geld over hebben wisselen we dit op het vliegveld. We houden echter sowieso altijd wat over. Mochten we onverhoopt toch iets moeten kopen in het vliegveld. Kleine bedragen wisselen we sowieso niet. Een beetje geld bewaren als souvenir is ook leuk.

× E-reader –> Uiteraard hoort dit ook bij de “waardevolle spullen”. De E-reader gaat standaard mee in het vliegtuig. Ik vind het heerlijk om te lezen tijdens een vlucht.

× Notitieboekje en pen –> Al onze avonturen, uitgaven, tussenstanden van spelletjes etc. houd ik bij in mijn notitieboek. Een mooie herinnering voor later en sowieso ook handig voor de artikelen die we schrijven op Travealaar. Uiteraard zou ik dit ook allemaal digitaal kunnen doen, maar pen en papier blijft toch het fijnst wat mij betreft 😉

× Lonely Planet –> Een Lonely Planet van onze volgende bestemming ontbreekt ook nooit in de handbagage. Terwijl je onderweg bent kun je je zo alvast even op de nieuwe plek van bestemming wanen. Tijdens deze reis hebben we een Lonely Planet van Zuid-India & Kerala en Southeast Asia on a Shoestring. Hierin zijn vrijwel alle landen die we willen bezoeken – in Azië – meegenomen.

× Een sarong en sokken –> Ik ben nogal een koukleum en dus zorg ik er altijd voor dat ik mijn sarong en een paar lekkere sokken in mijn daypack heb. Het is me al vaak genoeg gebeurt dat de airco tijdens een vlucht op graadje diepvries stond. Ook kan ik veel makkelijker wegdommelen als ik een soort van lakentje heb om over me heen te leggen.

× Pillen –> Mijn anticonceptiepil en malariapillen heb ik tijdens het vliegen standaard in mijn rugzak. Het schijnt dat de werking minder wordt wanneer ze in het ruim liggen door de lage temperaturen, dus ik neem het zekere voor het onzekere.

Wat gaat er mee in onze rugzak tijdens een dagtrip?

Wanneer we ons guesthouse/hotel uit gaan blijven onze backpacks en de inhoud hiervan gewoon in de kamer liggen. We slepen onze backpacks dus alleen maar mee wanneer we onderweg zijn naar een nieuwe bestemming. Wanneer we de kamer verlaten nemen we standaard één rugzak mee waarin we alles stoppen dat we nodig denken te hebben. Het volgende nemen wij sowieso mee tijdens een dagtrip:

× Toiletpapier –> Zonder ga ik de deur niet uit in Azië haha. In Azië is er vaak (vrijwel nooit) geen toiletpapier aanwezig en zijn de toiletten ook nog eens langer niet zo schoon als in Nederland. Ik zorg er daarom altijd voor dat ik zelf wat bij me heb. Wel zo prettig.

× Zonnebrand –> Eerlijk, dit vergeten we eigenlijk nog wel eens, maar dat zouden we eigenlijk niet moeten doen. In Azië gaat het verbranden snel. Ook ongemerkt. Daarom hebben we een klein flesje zonnebrand in onze dagrugzak. Deze hebben we trouwens meegenomen vanuit Nederland. In Azië kun je het ook aanschaffen, maar het is vaak en stuk duurder. Daarnaast vinden ze het in Azië normaal om een whitener toe te voegen dat er voor zorgt dat je huid licht blijft/wordt. Volgens mij gaan wij Nederlanders vooral naar Azië om bruin te worden toch!?

× Desinfectie handgel –> Ook dit ontbreekt nooit in mijn dagrugzak. Ook niet tijdens het vliegen trouwens. Ik heb standaard een klein flesje handgel in mijn tas zitten. Azië is nou eenmaal iets minder schoon dan wij gewend zijn. Iets vies aangeraakt? Of moet je met je handen eten omdat er geen bestek aanwezig is? Even je handen schoonmaken en klaar is Kees.

Reis Checklist. Varkala

× Een sarong –> Ook tijdens een dagtrip (in Azië) heb ik mijn sarong bij me. Bij veel tempels bijvoorbeeld wordt er van je verwacht dat je je schouders bedekt. Wanneer je niet de hele dag in een warm shirt wilt lopen is een sarong een prima oplossing. Ook wanneer we ergens willen neerploffen om te chillen kunnen we dat doen op de sarong. Waar dat ding toch allemaal niet goed voor is 😉

× Water –> Tijdens onze eerste reis gingen we nog wel eens de mist in en vertrokken we zonder water. Nu zorgen we er altijd voor dat we minimaal een liter fles water bij ons hebben wanneer we vertrekken.

× Geld –> Uiteraard gaan we de deur niet uit zonder geld mee te nemen. Azië is goedkoop, maar we zorgen er altijd voor dat we meer dan genoeg geld bij ons hebben. Mocht er onderweg iets gebeuren dan hebben we in ieder geval genoeg bij ons. Denk bij genoeg niet aan honderden euro’s trouwens.

× Een powerbank –> We hebben standaard een powerbank in de tas zitten, zodat we onze camera altijd op kunnen laden mocht dat nodig zijn. Je wilt niet dat je onderweg opeens geen foto’s meer kunt maken.

× Camera –> Eén van de dingen waar we sowieso niet zonder de deur uit gaan; onze camera. Heel af en toe vergeten we ‘m mee te nemen of denken we dat het niet nodig is, maar in Azië kun je beter niet zonder camera de deur uit gaan. Overal en altijd gebeurt er wel iets.

“Geluk” mee op reis

Daarnaast hangt mijn rugzak vol met allerlei geluksdingetjes die ik heb gekregen van lieve familie en vrienden. No way dat ik die weg doe 🙂

Reis Checklist

Wat staat er op jouw reis checklist en wat neem je altijd mee in je rugzak?

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Outdoorsupply. Wij schrijven enkel en alleen over onze eigen ervaringen.

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

3 reacties op “Bagage: Wat er altijd mee gaat in onze rugzak”

  1. Monique Schonewille schreef:

    Daar wordt goed over na gedacht,en met zoveel geluk moet het goed komen 🙂

  2. Marcella schreef:

    Volgens mij lijkt jouw rode rugtas erg veel op mijn Deuter rugtas. Ideaal ding! De mijne heeft wel een soort frame waardoor je niet zweet op je rug. Fijn, maar icm met een laptop matcht het minder goed. Je gelukshangers zijn tof trouwens!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.