Informatie over Dubai

Uitgelichte afbeelding van Dubai

Ben jij jouw reis naar of vakantie in Dubai aan het plannen? Op deze pagina vind je allerlei handige reistips voor reizen naar Dubai. Met informatie over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Dubai en handige tips die je helpen bij het voorbereiden van jouw reis of vakantie in dit prachtige Emiraat.

  • Hoofdstad Dubai: Dubai
  • Aanbevolen vaccinaties: DTP en hepatitis A.
  • Beste reistijd: Oktober tot en met mei.
  • Munteenheid: Dubai dirham

Artikelen over Dubai

7x gratis doen in Dubai
27 februari 2020

7x gratis doen in Dubai

Dubai is volgens velen een dure bestemming. En aan de ene kant klopt dit beeld helemaal. Wie bijvoorbeeld naar de top van de Burj Khalifa wil of een tocht …Lees meer

geld dubai hoe duur is dubai
03 februari 2016

Geld Dubai: Hoe duur is Dubai?

Dubai staat bekend als een behoorlijke dure bestemming. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij "slechts" twee volle dagen in deze stad zijn gebleven. In dit artikel geven wij antwoord…Lees meer

Reizen naar Dubai

Dubai is één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. De andere Emiraten zijn Abu Dhabi, Sharjah. Ajman. Ras al-Khaimah, Fujairah en Umm Al Quwain. Het emiraat wordt vaak gezien als een wereld waarin alles mogelijk lijkt te zijn. Een sprookjeswereld waarin alles groter dan groot, nieuwer dan nieuw en beter dan best lijkt te zijn. Want de laatste jaren is het emiraat volledig uit de grond gestampt. Met de imposante ‘Palm Islands’ en het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Maar al deze luxe betekent ook dat het emiraat vaak wordt gezien als een enorm dure bestemming. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat Dubai inderdaad geen goedkope vakantiebestemming is, maar natuurlijk kun je het zo duur maken als dat je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een Airbnb in plaats van een luxe hotel, eet zo lokaal mogelijk en bezoek de gratis bezienswaardigheden.

Een andere optie om het emiraat te kunnen bezoeken is door een tussenstop te maken tijdens je reis naar Azië of Oceanië. Dubai is één van de belangrijkste vlieghubs in de wereld en je kunt vanaf hier vrijwel overal naartoe vliegen.

De mooiste bezienswaardigheden

Hoeveel tijd je voor je reis naar Dubai precies moet uittrekken is heel persoonlijk. De populairste bezienswaardigheden kun in een dag of twee á drie bewonderen en zelfs een trip naar de magische woestijn kun je dan inplannen. Wil je echter meerdere Verenigde Arabische Emiraten bezoeken dan raad ik je zeker een kleine week aan. Een aantal bezienswaardigheden die je sowieso gezien moet hebben zijn de Burj Khalifa, de gigantische shopping malls zoals de Dubai Mall, de woestijn en het authentieke Deira.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bezienswaardigheden in Dubai met je eigen ogen kunt bewonderen!