Seven Hanging Valleys Trail Algarve Portugal

De Seven Hanging Valleys Trail in de Algarve in Portugal

Geüpdatet op

De wandelroute Seven Hanging Valleys in de Portugese regio de Algarve is uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van Europa. Tijdens deze wandeling loop je langs de bloedmooie kustlijn van de Algarve met haar gouden stranden, ruige rotsformaties en sfeervolle dorpen. Dus reis jij binnenkort naar de Algarve en wil je een prachtige wandeling maken langs de kust? Dan is de Seven Hanging Valleys Trail dé wandelroute voor jou.

Over de Seven Hanging Valleys Trail in de Algarve

De Seven Hanging Valleys Trail is een wandelroute met een totale lengte van 11.4 kilometer als je de route heen en terug wandelt (5.7 kilometer enkele reis). De route die in het Portugees bekend staat als de Percurso dos Sete Suspenso start bij Praia da Marinha of Praia de Vale Centianes. Het gehele gebied ligt ten oosten van de badplaats Lagos en ten westen van het populaire Albufeira. De meeste wandelaars kiezen er – net als wij – voor om de wandeling te starten bij het bloedmooie Praia da Marinha. Bij dit strand zijn een aantal parkeerplaatsen beschikbaar waar je je auto gratis kunt parkeren. De Seven Hanging Valleys Trail is echter razend populair wat betekent dat de plaatsen vaak al vroeg bezet zijn. Ik raad je daarom aan om zo vroeg mogelijk te starten aan de wandeling.

NOTE: Er rijden amper bussen in dit gedeelte van de Algarve wat betekent dat je het beste af bent als je een auto huurt in de Algarve tijdens je vakantie. Voor het huren van een auto in de Algarve raden wij Sunny Cars of EasyTerra aan. Beide maatschappijen hebben een goed aanbod aan huurauto’s in Portugal en zijn erg betrouwbaar.

Kies je er voor om de wandeling te starten bij Praia da Marinha dan ziet de wandelroute er grofweg op deze manier uit:

 • Praia da Marinha
 • Praia de Benagil
 • Praia do Carvalho
 • Alfanzina Lighthouse
 • Praia de Vale Centianes

De moeilijkheidsgraad van de Seven Hanging Valleys Trail

De moeilijkheidsgraad van de Seven Hanging Valleys Trail in de Algarve is gemiddeld. Er is een duidelijke wandelroute uitgestippeld, maar je moet er wel rekening mee houden dat je af en moet klimmen en klauteren. Ook zijn er een aantal trappen aangelegd. Dit betekent helaas dat de wandelroute niet bepaald rolstoel-of kinderwagenvriendelijk is. Aangezien je soms wat moet klauteren en stenen niet altijd vast liggen raad ik je zeker aan om goede wandelschoenen te dragen tijdens de wandeling.

Praia da Marinha

Het gemakkelijkste startpunt van de Seven Hanging Valleys Trail is het strand Praia da Marinha. Dit strand is één van de mooiste stranden van de Algarve. Maar let op, want de wandelroute start eigenlijk rechts van het strand, terwijl je voor een bezoek aan het strand aan de linkerkant een trap naar beneden moet nemen. Ik raad je dan ook zeker aan om voordat je daadwerkelijk start aan de wandelroute een kijkje te nemen op Praia da Marinha.

Ben je uitgekeken dan kun je de trap weer omhoog nemen en starten aan de Seven Hanging Valleys Trail. Bij de start staan informatieborden met informatie over de wandelroute en de omgeving. Vanaf hier kan het eigenlijk niet meer mis gaan, want de route staat goed aangegeven met een geel-rode markering.

Praia da Marinha

Praia de Benagil

De gehele Seven Hanging Valleys wandelroute loopt langs de kust en dat betekent dat je vanaf de start kunt genieten van de mooiste uitzichten. Praia de Benagil is de tweede stop van de wandeling en staat bekend als één van de mooiste bezienswaardigheden van de Algarve. Dit strand ligt namelijk verstopt in een grot (de grotten van Benagil) die je enkel per boot kunt bereiken. Tijdens de wandeling kun je vanaf boven een blik werpen op het strand en de indrukwekkende grot. Benagil is tevens het eerste dorp dat je passeert tijdens de wandelroute.

Wil je de grot is actiever en avontuurlijker ontdekken? Boek dan een tour naar Praia de Benagil en ontdek het strand en de grot per SUP of kajak.

Seven Hanging Valleys Trail Algarve
Praia de Benagil
Benagil
Seven Hanging Valleys Trail Algarve

Praia do Carvalho

Het volgende strand dat je passeert is het prachtige, goudgele Praia do Carvalho. Carvalho Beach wordt compleet omsloten door enorme goudgele rotswanden en is enkel te bereiken via een kleine tunnel door de rotsten. Het zit wat verstopt, maar is zeker de moeite waard.

Ook de moeite waard: Bezoek tijdens je vakantie in de Algarve ook zeker Het einde van de wereld in Portugal. Oftewel Cabo de São Vicente.

Alfanzina Lighthouse

Veel wandelaars kiezen ervoor om niet de complete Seven Hanging Valleys Trail te lopen, maar om om te keren bij Praia do Carvalho. Als je er wel voor kiest om de gehele wandelroute te lopen kom je na dit prachtige strand uit bij de vuurtoren van Alfanzina. Je zult zien dat de omgeving ook verandert tijdens de wandeling. Het landschap wordt steeds iets groener met meer cactussen en beplanting.

Praia de Vale Centianes

Voordat je het eindpunt van de wandelroute bereikt, raad ik je aan om nog een korte stop te maken in het dorp Carvoeiro. Je kunt er daarna voor kiezen om in Carvoeiro te eindigen of om nog af te koelen op het strand Praia de Vale Centianes. Hierna kun je de gehele route teruglopen (nog eens 5.7 kilometer) of er voor kiezen om een taxi terug te nemen. Je kunt er van uit gaan dat de Seven Hanging Valleys Trail ongeveer 2.5 uur in beslag neemt (enkele reis).

Seven Hanging Valleys Trail Algarve

Praktische informatie en tips voor de Seven Hanging Valleys Trail

 • De Seven Hanging Valleys Trail is één van de populairste bezienswaardigheden in de Algarve. Houd er daarom rekening mee dat het er – vooral tijdens het hoogseizoen – erg druk kan zijn.
 • Vooral tijdens de zomermaanden wordt het erg heet in de Algarve. Ik raad je daarom aan om zo vroeg mogelijk op de dag te starten aan de wandeling.
 • Het is onderweg niet mogelijk om je waterfles te vullen. Zorg dus dat je voldoende water meeneemt.
 • Ook zijn er tijdens de wandeling weinig opties om iets te eten te scoren. Vooral buiten het seizoen is vrijwel alles gesloten. Ik raad je dus aan om zeker wat te snacken mee te nemen.
 • Tijdens de wandeling is er weinig schaduw. Vooral tijdens de warme maanden is het dus verstandig om een hoed of pet te dragen.
 • Het is belangrijk om het gemarkeerde pad te volgen. Tijdens de wandeling kom je regelmatig sink holes tegen die zijn ontstaan door regenwater. De grond rondom deze sink holes is niet altijd even stabiel.
 • Hoewel de Seven Hanging Valleys Trail goed te doen is, is het zeker handig om goede wandelschoenen te dragen.
Seven Hanging Valleys Trail Algarve
Seven Hanging Valleys Trail Algarve

De wandelroute op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je alle prachtige stops van de Seven Hanging Valleys Trail terug.

De Seven Hanging Valleys Trail is ook volgens ons zeker één van de mooiste wandelroutes in Portugal. Mocht je de wandeling binnenkort gaan lopen, dan wensen we je veel plezier!