Almería spanje

De leukste steden in Andalusië voor een stedentrip

Geüpdatet op

Andalusië, de Spaanse regio in het zuiden van het land, is één van de gebieden in Europa met jaarlijks de meeste zonuren. Niet zo gek dus dat de regio zo geliefd is onder overwinteraars en toeristen. De regio staat bekend om haar prachtige witte dorpen, goudgele stranden en de bergtoppen van de Sierra Nevada. Maar waar het in Andalusië ook van barst is van de sfeervolle steden. Wil jij een mooie stedentrip maken? Dan zijn dit de leukste steden in Andalusië om uit te kiezen.

Sevilla

De hoofdstad van Andalusië, Sevilla, moet natuurlijk genoemd worden in het lijstje met leukste steden in Andalusië voor een stedentrip. De stad staat bekend als de stad van de flamenco, haar historische bouwwerken en haar rijke historie. Je kunt rechtstreeks en betaalbaar naar Sevilla vliegen met Transavia. Een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla die je zeker bewonderd moet hebben zijn het Real Alcazar (het koninklijke paleis) en het enorme Plaza de España waaraan prachtige bouwwerken zijn gevestigd. Maar ook de kathedraal van Sevilla is een belangrijke bezienswaardigheid vanwege het feit dat de kathedraal ooit – tijdens de overheersing van de Moren – een moskee was. De hoogste tijd om je stedentrip Sevilla te plannen dus.

Ga hier op zoek naar de fijnste accommodaties in Sevilla.

Málaga

Eén van de andere prachtige steden in Andalusië die een bezoek waard is is de stad Málaga. Málaga is gelegen in het zuiden van Andalusië aan de kust en is daarmee de ideale stedentrip bestemming waar je stad en zee met elkaar kunt combineren. Tel daar bij op dat het in Málaga het gehele jaar gemiddeld twintig graden is, en je hebt je perfecte bestemming gevonden. Tijdens je stedentrip wil je zeker een bezoek brengen aan de kathedraal van Málaga, het bijzondere Alcazaba en kun je heerlijk flaneren langs de kustlijn. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Málaga.

Leukste steden in Andalusië - Málaga
Street art spotten in Málaga

Córdoba

In de stad Córdoba in het noorden van de regio vind je één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Andalusië. De imposante La Mezquita is een moskee-kathedraal door de Moren werd gebouwd als moskee en in 1236 werd omgetoverd tot kathedraal. In de Mezquita zie je op de dag van vandaag verschillend bouwstijlen terug. Maar deze bijzondere moskee-kathedraal is niet de enige reden voor een stedentrip Córdoba. De stad staat ook bekend om haar kleurrijke patio’s en het koninklijk paleis Alcazar de los Reyes Cristianos. Hier lees je alles over de mooiste bezienswaardigheden van Córdoba.

patio de los Naranjos

Almería

Almería is één van de minder bekende steden van Andalusië. De stad is gelegen in het zuiden van de regio, aan de Middellandse Zee en is de hoofdstad van de Costa de Almería. Almería is de droogste stad van Europa en dat betekent dat een bezoek aan de stad het gehele jaar een uitstekend idee is. Bovendien is de stad de perfecte uitvalsbasis voor een roadtrip door het natuurpark Cabo de Gata en de bijzondere Tabernas woestijn. Hier lees je onze tips voor een stedentrip Almería.

Almería spanje

Cádiz

Wil je stad en strand combineren en één van de minder bekende steden van Andalusië bezoeken? Dan is een stedentrip Cádiz plannen een uitstekend idee. Cádiz is gelegen in het zuidwesten van de regio en wordt in haar geheel omringd door de Atlantische Oceaan. De bijzondere ligging van de stad op een schiereiland zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van prachtige uitzichten. Bovendien barst het in de stad van de prachtige bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Cádiz en waan je je op de boulevard Avenida Campo del Sul even in Cuba. Hier lees je onze tips voor een stedentrip Cádiz.

Leukste steden van Andalusië - Cádiz
Avenida Campo del Sur in Cadiz