Gorges d'Heric

Heerlijk wandelen door de Gorges d’Héric in Zuid-Frankrijk

Geüpdatet op

Wie gek is op adembenemende natuur en een vakantie in Frankrijk aan het plannen is, heeft vast gehoord van de populaire kloof Gorge du Verdon. Maar wist je dat er in heel Frankrijk nog veel meer bloedmooie gorges te vinden zijn? Eén daarvan is de Gorges d’Héric in de Hérault in Zuid-Frankrijk. De Gorges d’Héric is de plek om een prachtige wandeling te maken en deze af te sluiten met een verfrissende duik tussen de rotswanden. In dit artikel lees je alles over deze fantastische plek.

Inhoudsopgave:Heerlijk wandelen door de Gorges d’Héric in Zuid-Frankrijk
  1. Waar ligt de Gorges d’Héric en hoe kom je er?
  2. Wandelen door de Gorges d’Héric
  3. Tips voor de omgeving

Waar ligt de Gorges d’Héric en hoe kom je er?

De Gorges d’Héric ligt in de Hérault in Zuid-Frankrijk in de populaire regio de Languedoc-Roussillon (Occitanië). Het gebied is onderdeel van het Haut Languedoc Natural Regional Park. Deze spectaculaire kloof is uitgesleten in het Cauroux-massief door de rivier de Héric die hier nog steeds doorheen loopt.

Het startpunt voor de mooiste wandelingen door de kloof vind je bij het dorpje Mons-la-Trivalle. Hier kun je voor €3,50 je auto voor de gehele dag parkeren. Bij het parkeerterrein is daarnaast een restaurant gevestigd en kun je gebruik maken van de openbare toiletten. Houd er rekening mee dat het met name tijdens de zomermaanden erg druk kan zijn bij de Gorge. Regelmatig ontstaan er zelfs files voor het parkeren. Het beste kun je je bezoek zo vroeg mogelijk in de ochtend, of aan het einde van de middag plannen.

Gorges d'Heric

Wandelen door de Gorges d’Héric

De kloof is een populaire plek voor gezinnen die komen voor een frisse duik, maar leent zich ook perfect voor het maken va een mooie wandeling. Vanaf de plek waar je je auto parkeert start een wandelroute van ongeveer vijf kilometer. Een prachtige wandeling, dwars door de kloof. Het wandelpad is geasfalteerd en loopt aan het einde dood waarna je dus weer dezelfde route terug moet lopen. Maar ik beloof je dat dit geen straf is. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten of bijkomen tijdens een picknick langs de rivier. Of wat dacht je van een frisse duik? Aan het einde van de wandelroute is een klein restaurant gevestigd waar je iets kunt drinken. Onderweg kom je verder niet van dit soort plekken tegen. Zorg er dus voor dat je voldoende drinken en eten meeneemt voor onderweg.

Gorges d'Heric
Gorges d'Heric

Tips voor de omgeving

Je wandeling door de Gorge d’Héric duurt ongeveer één tot twee uur. Maar natuurlijk kun je de hele dag relaxen langs het water. Wil je nog meer zien van de omgeving dan raad ik je aan om tijd uit te trekken voor het dorp Roquebrun. Roquebrun ligt aan de rivier de Orb en wordt ook wel Petit Nice genoemd. Langs de rivier kun je heerlijk relaxen aan het water of een kano huren. De ideale manier om actief te zijn én de omgeving te verkennen. Een andere prachtige bestemming in de buurt is onder andere het stadje Olargues. Olargues is zo mooi dat het is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Roquebrun
Roquebrun

Gorges d’Heric is ideaal te bezoeken vanaf je vakantieadres in de Languedoc, zoals Marseillan Plage, net als wij deden. Vanaf Marseillan Plage is het ongeveer anderhalf uur rijden.

Meer Frankrijk: