Fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia: Ontdek de stad op de fiets

Geüpdatet op

Je zou het misschien zo één, twee, drie niet denken, maar Valencia is een stad die perfect op de fiets te ontdekken is. De stad is zelfs zo ingesteld op fietsers dat buiten het centrum vrijwel overal nette en veilige fietspaden zijn aangelegd. En hoewel je te voet of met het openbaar vervoer vrijwel overal kan komen, is het toch veel leuker om Valencia te ontdekken op de fiets. Fietsen in Valencia is een unieke en avontuurlijke manier om de stad te leren kennen.

Inhoudsopgave:Fietsen in Valencia: Ontdek de stad op de fiets
  1. Een fiets huren in Valencia
  2. Fietsen in Valencia: Boek een tour
  3. Boek een fiets tour in Valencia

Een fiets huren in Valencia

Het historische centrum van Valencia is het leukste gebied om te verblijven. Hier vind je in vrijwel iedere straat wel een winkel of bureau waar je voor ongeveer €9 per dag een fiets kunt huren. Het centrum is niet de meest ideale omgeving om te fietsen, vanwege de vele voetgangers en het ontbreken van fietspaden, maar dit is wel de plek waar je het makkelijkst een fiets kunt huren in Valencia.

Fietspaden Valencia

Fietsen naar het strand

Veel mensen denken dat Valencia direct aan het strand ligt, maar helaas is dit niet helemaal waar. Naar het strand lopen is behoorlijk ver en dus is de fiets een mooie uitkomst. Vanaf het centrum fiets je in ongeveer 15 minuten naar het strand.

Fietsen in Valencia: Boek een tour

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een fiets te huren en Valencia op deze manier ontdekken. Maar nog veel leuker is het om een fiets tour te boeken. Op deze manier ga je niet doelloos fietsen en Valencia, maar wordt je ook nog van alles geleerd over de historie van de stad en ontdek je plekken waar je normaal gesproken niet meteen zou komen.

Er zijn veel verschillende bedrijven die een fiets tour in Valencia aanbieden. Op uitnodiging van Turismo Valencia gingen wij een middag op pad met ValenciaBIKES. Hier kun je kiezen voor een tour in het Spaans, Duits of Engels, maar ook Nederland is een optie. En natuurlijk kozen voor de laatste optie. Altijd makkelijk als je iets kunt leren in je eigen taal.

Fietsen in Valencia
Fietsen in Valencia

Boek een fiets tour in Valencia

Vind je het niet prettig om op eigen initiatief door de stad te fietsen dan is het uiteraard ook mogelijk om een fietstour te boeken. Deze fietstour duurt drie uur en vaak is er een Nederlands sprekende gids beschikbaar. Samen met de gids fiets je in een ochtend of middag langs de mooiste bezienswaardigheden in Valencia. De kosten voor deze fietstour bedragen €25 per persoon.

Park Valencia

Na een korte fietstocht door het centrum van de stad – dit is niet de meest ideale en veilige plek om te fietsen – vervolgen we onze fiets tour richting Ciudad de las Artes y Ciencias. Vanaf het centrum is het ongeveer 15 minuten fietsen naar deze bijzondere plek in Valencia. Helaas stoppen we hier maar een paar minuten om een paar foto’s te maken. Huur je zelf een fiets dan kun je hier natuurlijk zo lang blijven als dat je wilt.

Ciudad de las Artes y Ciencias
Ciudad de las Artes y Ciencias

Na ongeveer twee uur komen we weer aan bij het kantoor van het fietstour bedrijf en zijn we een stuk wijzer geworden over de stad. Fietsen in Valencia is een echte aanrader om de stad nóg beter te leren kennen! Uiteraard sluit je je fietsdag in Valencia af in één van de fijnste restaurants in Valencia.

Lijkt het jou wat? Fietsen in Valencia?