Fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia: Ontdek de stad op de fiets

Je zou het misschien zo één, twee, drie niet denken, maar Valencia is een stad die perfect op de fiets te ontdekken is. De stad is zelfs zo ingesteld op fietsers dat buiten het centrum vrijwel overal nette en veilige fietspaden zijn aangelegd. En hoewel je te voet of met het openbaar vervoer vrijwel overal kan komen, is het toch veel leuker om Valencia te ontdekken op de fiets. Fietsen in Valencia is een unieke en avontuurlijke manier om de stad te leren kennen.

Een fiets huren in Valencia

Het historische centrum van Valencia is het leukste gebied om te verblijven. Hier vind je in vrijwel iedere straat wel een winkel of bureau waar je voor ongeveer €9 per dag een fiets kunt huren. Het centrum is niet de meest ideale omgeving om te fietsen, vanwege de vele voetgangers en het ontbreken van fietspaden, maar dit is wel de plek waar je het makkelijkst een fiets kunt huren in Valencia.

Fietspaden Valencia

Fietsen naar het strand

Veel mensen denken dat Valencia direct aan het strand ligt, maar helaas is dit niet helemaal waar. Naar het strand lopen is behoorlijk ver en dus is de fiets een mooie uitkomst. Vanaf het centrum fiets je in ongeveer 15 minuten naar het strand.

Fietsen in Valencia: Boek een tour

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een fiets te huren en Valencia op deze manier ontdekken. Maar nog veel leuker is het om een fiets tour te boeken. Op deze manier ga je niet doelloos fietsen en Valencia, maar wordt je ook nog van alles geleerd over de historie van de stad en ontdek je plekken waar je normaal gesproken niet meteen zou komen.

Er zijn veel verschillende bedrijven die een fiets tour in Valencia aanbieden. Op uitnodiging van Turismo Valencia gingen wij een middag op pad met ValenciaBIKES. Hier kun je kiezen voor een tour in het Spaans, Duits of Engels, maar ook Nederland is een optie. En natuurlijk kozen voor de laatste optie. Altijd makkelijk als je iets kunt leren in je eigen taal.

Fietsen in Valencia
Fietsen in Valencia

Fiets tour in Valencia met ValenciaBIKES

De Nederlandse tour start iedere dag om 10 uur, 11 uur en 4 uur en kost €27,50 per persoon. Deze tour duurt ongeveer twee uur. Samen met een – in ons geval Belgische – gids en een aantal andere toeristen fiets je langs de mooiste Valencia bezienswaardigheden.

ValenciaBIKES is gelegen aan het enorme Turia Park in Valencia en dus start hier de fiets tour. Turia Park is de plek waar de lokale bevolking naartoe komt om te sporten, relaxen en bijpraten. Een super fijne plek middenin de stad die maar liefst negen kilometer lang is. In de jaren 80 was dit park nog een heuse rivier, maar na een enorme overstroming is besloten om de rivier om te leggen. Zo is het prachtige stadspark ontstaan.

Park Valencia

Na een korte fietstocht door het centrum van de stad – dit is niet de meest ideale en veilige plek om te fietsen – vervolgen we onze fiets tour richting Ciudad de las Artes y Ciencias. Vanaf het centrum is het ongeveer 15 minuten fietsen naar deze bijzondere plek in Valencia. Helaas stoppen we hier maar een paar minuten om een paar foto’s te maken. Huur je zelf een fiets dan kun je hier natuurlijk zo lang blijven als dat je wilt.

Fietsen op reis
Fietsen op reis

Na ongeveer twee uur komen we weer aan bij het kantoor van ValenciaBIKES en zijn we een stuk wijzer geworden over de stad. Fietsen in Valencia is een echte aanrader om de stad nóg beter te leren kennen!

PIN DIT ARTIKEL

Meer Valencia? Hier vind je al onze artikelen over Valencia

 • Chille slaapplekken in Valencia

  Hostal Venecia
  Hostal Venecia
  Casual Vintage Valencia
  Casual Vintage Valencia

  Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

  Lees meer

  Reageer op dit artikel

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.