Camping in Frankrijk aan zee: Beach Garden

5 Tips voor een fijne camping in Frankrijk aan zee

Geüpdatet op

Frankrijk is verreweg het meest populaire vakantieland in Europa en dus reizen ook Nederlanders en Belgen massaal naar de Franse kust of het Franse platteland. Het land barst van de heerlijke plekken, bloedmooie steden en dorpen en overweldigende natuurgebieden. Een vakantie in Frankrijk is wat ons betreft daarom altijd een goed idee. Wil jij binnenkort vakantie vieren in Frankrijk en ben je op zoek naar een heerlijke camping aan zee? Wij delen vijf tips voor een fijne camping in Frankrijk vanaf waar je zo met je blote voeten in het heerlijke zand staat.

Camping Les Mouettes – Bretagne

Les Mouettes is een heerlijke (familie)camping in de populaire vakantieregio Bretagne. De camping ligt pal aan het strand en vlakbij het populaire plaatsje Roscoff wat door veel mensen wordt gezien als de mooiste regio van Bretagne. In de omgeving vind je oude, idyllische stadjes, ruige rotsen en bloedmooie stranden. Maar ook op de camping zelf hoef je je geen minuut te vervelen.

Bretagne

Camping Beach Garden – Languedoc-Roussillon

Beach Garden is de camping waar wij in 2019 een half jaar hebben gewerkt en gewoond en is op dit moment nog steeds één van onze favoriete campings in Frankrijk. De camping is gelegen in Marseillan Plage in de regio Languedoc-Roussillon in het zuiden van Frankrijk en beschikt over alle faciliteiten die je je maar kunt wensen. Bovendien sta je binnen een paar stappen pal aan de Middellandse Zee en is de omgeving ook nog eens prachtig met super mooie dorpen en natuurgebieden.

Camping in Frankrijk aan zee: Beach Garden

Camping le Pansard – Côte d’Azur

Ben je geen groot fan van een grote familiecamping, maar wil je liever iets kleinschaligs? Camping le Pansard in de regio de Côte d’Azur is de perfecte plek om te verblijven. Na een paar stappen vanaf je caravan sta je zo op het prachtige strand van de Middellandse Zee. Een groter vakantiegevoel kun je niet hebben! Vanaf de camping kun je bovendien fijne excursies ondernemen, zoals een tocht naar de gouden eilanden Port Cros en Porquerolles.

Camping Soulac Plage – Gironde

Niet alleen de campings in Frankrijk rondom de Middellandse zee zijn prachtige plekken om je vakantie in Frankrijk door te brengen. De regio’s gelegen aan de Atlantische Oceaan zijn minstens zo mooi. Een heerlijke camping om te verblijven aan de Atlantische kust is camping Soulac Place in de regio Gironde. Deze camping is gelegen in een bosrijke omgeving op een klif wat je vanaf je caravan spectaculaire uitzichten oplevert.

Camping le Grand Large – Normandië

Normandië is vanwege haar ligging relatief dichtbij Nederland en België een enorm populaire regio. Maar ook de bezienswaardigheden in de regio, zoals het iconische Mont Saint-Michel, zorgen ervoor dat de regio een perfecte vakantiebestemming is. Tel daar bij op dat Normandië over een uitgestrekte kustlijn beschikt en de ideale vakantiebestemming is gevonden. Camping le Grand Large is een kleinschalige familiecamping vanaf waar je binnen vijf minuten op het heerlijke zandstrand kunt uitwaaien én een bijzonder uitzicht hebt op de eilanden Guernsey en Jersey.

Mont Saint Michel

Heb jij een favoriete camping in Frankrijk?

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.