Verschil tussen 4 en 5 sterren campings

Wat neem je mee als je gaat kamperen? Deze handige items natuurlijk

Geüpdatet op

Kamperen, you hate it of you love it. Of wij er van houden ligt een beetje in het midden. Overnachten middenin de natuur vinden we geweldig, maar een klein beetje luxe daar zijn we ook niet vies van. Ga jij binnenkort – voor de eerste keer – kamperen en wil je goed voorbereid op pad gaan? In dit artikel geven we een antwoord op de vraag ‘wat neem je mee als je gaat kamperen?’ We delen onze eigen ervaringen en delen vijf handige camping accessoires die iedere kampeerder – die niet al te back to basic wil – niet wil missen.

Een fijn item om op te koken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om tijdens je vakantie iedere avond uit eten te gaan, maar bij kamperen hoort eigenlijk je eigen maaltje bereiden. Toch? Het is daarom super handig om zelf een fijn kookstel mee te nemen die je kunt gebruiken tijdens het kamperen. Er zijn verschillende kookstellen die super handig zijn, zoals een grill, een tweepits kookplaat of een compacte brander waar je één pan op kunt zetten. De keuze is aan jou en is geheel afhankelijk van hoe luxe jij het wilt maken.

Campingaz Party Grill 400 CV review

Een goede zaklamp of hoofdlamp

Er is niets vervelender dan ’s nachts een bezoek moeten brengen aan het campingtoilet terwijl je geen hand voor ogen ziet. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede zaklamp of hoofdlamp meeneemt tijdens het kamperen.

Kampeertafel en stoelen

Nederlanders gaan in de zomer massaal kamperen en natuurlijk zijn we allemaal op zoek naar de zon. Niets is fijner dan in het zonnetje voor je tent, caravan of camper te zitten, genietend van de natuur en de omgeving. Eén van de camping accessoires die je daarom niet mag vergeten in te laden is een fijne kampeertafel en goede stoelen.

Een waterfilter voor schoon drinkwater in het buitenland

Het water dat in Nederland uit de kraan komt is van geweldige kwaliteit, maar helaas is dit niet in alle Europese landen het geval. Wil je toch zorgen dat je niet iedere dag meerdere plastic flessen water hoeft te kopen waar je mee moet zeulen, maar wil je wel lekker en veilig water kunnen drinken? Denk er dan eens over om een waterfilter aan te schaffen. Je kunt kiezen uit verschillende waterfilters. Van een drinkfles met een ingebouwde waterfilter tot waterfilters die je in je watertank of jerrycan kunt plaatsen.

Reisspellen

Natuurlijk zul je overdag tijdens het kamperen er zoveel mogelijk op uit trekken. Of dat nou is voor een middagje aan het zwembad op de camping, voor een mooie wandeling in de omgeving of voor een fijne stedentrip. Tijdens de avonden moet je je vaak echter op een andere manier vermaken. En hoe kan dat nou beter dan door het spelen van de leukste reisspellen? Ideaal dus om mee te nemen tijdens je volgende kampeervakantie.

Welke handige camping accessoires ontbreken bij jou nooit?