Reisverzekering afsluiten tips

Belangrijk: Deze verzekeringen zijn verstandig om af te sluiten voor je reis

Geüpdatet op

Stap jij binnenkort in het vliegtuig naar je volgende verre bestemming? Kies je juist voor een bestemming dichter bij huis of ga je reizen door Europa in je eigen camper? Wat je volgende reis ook wordt, het is altijd belangrijk om stil te staan bij het afsluiten van belangrijkste verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan je reisverzekering, maar ook andere verzekeringen afsluiten kan handig zijn bij het voorbereiden van je reis. Zo start je altijd voorbereid aan je volgende avontuur en kun je lastige situaties onderweg hopelijk voorkomen. Maar welke verzekeringen zijn handig om af te sluiten voor je volgende reis? Wij denken met je mee en delen een aantal handige tips.

Kies voor de reisverzekering die het beste bij jou past

Starten aan je volgende avontuur is natuurlijk nooit verstandig zonder vooraf een passende reisverzekering te hebben afgesloten. Of je je reisverzekering écht nodig gaat hebben is vooraf natuurlijk nooit te voorspellen – en we hopen dat het antwoord nee gaat zijn -, maar helaas zit een ongeluk nog steeds in een klein hoekje. Een reisverzekering afsluiten is niet alleen belangrijk voor als je ziek wordt op reis, maar dekt ook bij bijvoorbeeld diefstal en/of bagage die kwijt of beschadigd raakt.

Bij het afsluiten van een reisverzekering via bijvoorbeeld Allianz Direct kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering. Voor welk type reisverzekering jij kies hangt vooral af van hoe vaak jij een mooie reis maakt. Ga jij eenmalig een langere reis maken, dan zal een kortlopende reisverzekering voldoende zijn. Bij het afsluiten van deze reisverzekering vul je een begin- en einddatum in. Ben je van plan om meerdere reizen – denk aan stedentrips – in een jaar te maken, dan sluit een doorlopende reisverzekering beter bij jou aan. Zelf hebben wij altijd een doorlopende reisverzekering. We betalen hier maar een paar euro per maand voor en het is juist zo prettig dat we altijd weg kunnen wanneer we willen. Zonder na te hoeven denken over het afsluiten van een reisverzekering.

Een annuleringsverzekering

Ben jij van plan om je reis ver vooraf te boeken en vastleggen dan kan het ook verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering dekt namelijk je gemaakte kosten op het moment dat je reis onverhoopt toch niet door kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je plotseling ziek wordt. Natuurlijk boek je een reis om ook écht te kunnen gaan genieten, maar ook hierbij geldt dat je nooit weet wat er over een aantal weken – of maanden – gaat gebeuren. Vaak kun je je annuleringsverzekering combineren met je reisverzekering.

Autoverzekering

Ga je een mooie rondreis maken met je eigen auto of camper? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je auto of camper goed verzekerd is. Belangrijk hierbij is dat je een volledige dekking hebt in het buitenland. En, ook hier geldt weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Pechhelp afsluiten die je helpt in het buitenland kan ook nooit een slecht idee zijn.

Wildkamperen in Griekenland

Op wereldreis? Kies dan voor een speciale wereldreis reisverzekering

Voor veel reisverzekeringen geldt dat je een maximaal aantal aaneengesloten dagen op reis mag zijn. Vaak ligt dit aantal rond de 180 dagen, maar het is belangrijk om dit te checken bij jouw reisverzekering om dit zeker te weten. Ben jij van plan om een langere (wereld)reis te maken, dan is het belangrijk om een goed passende en dekkende reisverzekering af te sluiten. Voor wereldreizigers zijn er verschillende maatschappijen waar je een uitstekende wereldreis reisverzekering af kunt sluiten.