Sognefjord Noorwegen

Zo mooi is de Sognefjord, het langste fjord van Noorwegen

Geüpdatet op

De Sognefjord, in de regio Fjord Noorwegen is het langste fjord van Noorwegen en zelfs het op twee na grootste fjord ter wereld. Het staat bekend als één van de meest indrukwekkende natuurfenomenen ter wereld en laat het nou eens gemakkelijk te bereiken zijn vanuit de Noorse stad Bergen. In dit artikel lees je alles over de bloedmooie regio Fjord Noorwegen en de majestueuze Sognefjord.

Fjord Noorwegen

Fjord Noorwegen staat bekend als één van de mooiste regio’s van het land. Deze regio staat bekend om haar unieke landschap vol majestueuze natuurwonderen en haar rijke cultuur. Fjord Noorwegen heeft alles te bieden dat je in gedachten hebt bij een reis naar Noorwegen. Van indrukwekkende gletsjers, adembenemende uitzichten en prachtige natuurverschijnselen. De regio leent zich uitstekend voor het maken van een veelzijdige, avontuurlijke roadtrip over de bochtige wegen van de Atlantic Road die dwars door de natuur leiden. Of wat dacht je van een wandeling naar de beroemde Preikestolen. Waar je ook naar op zoek bent, je vindt het in Fjord Noorwegen.

Reis naar de Sognefjord

De Sognefjord is het langste en diepste fjord van Noorwegen en wordt ook wel de ‘Koning der fjorden’ genoemd. Op sommige plekken is de fjord zelfs meer dan 1300 meter diep. Sognefjord heeft een totale lengte van 204 kilometer en heeft veel zijtakken. De Sognefjord is één van de langste fjorden van Europa en dat betekent dat er verschillende plekken en bezienswaardigheden zijn die je niet wilt missen. Een aantal van de hoogtepunten van een reis langs de fjord zijn Jostedalsbreen Nationaal Park, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa, de bijzondere staafkerken en een aantal van de bekendste bergpassen van Noorwegen.

Sognefjord Noorwegen
Copyright: Håvard Nesbø
Fjord Noorwegen
Copyright: Håvard Nesbø

Nærøyfjord

Eén van de mooiste – of eigenlijk zelfs dé mooiste – zijtak van de Sognefjord is de Nærøyfjord. De Nærøyfjord is één van de smalste fjorden van Europa en heeft een plekje veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Sognefjord en haar prachtige zijtakken kun je op verschillende manieren ontdekken waarvan een fjordcruise zonder twijfel een aanrader is. Tijdens een fjordcruise ontdek je de prachtige Nærøyfjord regio. Deze fjordcruise vertrekt dagelijks meerdere dagen vanuit Flåm en vaart tussen Flåm en Gudvangen. Trek voor de tour ongeveer twee tot drie uur uit en geniet onderweg van de meest spectaculaire uitzichten.

Start je reis naar Fjord Noorwegen in Bergen

Het barst in Fjord Noorwegen van het natuurschoon, maar ook van levendige, bruisende steden. Eén van deze sfeervolle steden is de stad Bergen. Na de hoofdstad Oslo is Bergen de grootste stad van Noorwegen. Bergen barst van de gezelligheid en is zeker een een toffe bestemming voor een stedentrip. De stad is echter ook een ideaal startpunt voor een bezoek aan de Noorse fjorden. De Sognefjord ligt in het hart van het Noorse fjordenlandschap en is gemakkelijk vanuit Bergen te bereiken. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Bergen vliegen met KLM. Start je je reis naar Fjord Noorwegen in Bergen dan zijn er een aantal bezienswaardigheden in Bergen die sowieso top zijn om mee te pikken. Denk aan het historische centrum (Bryggen), de Vismarkt en het treintje naar de top van de berg Fløyen.

Wil jij Noorwegen op een avontuurlijke manier ontdekken en genieten van de ultieme vrijheid? Dan is een camperreis boeken via Travelhome de ideale manier voor jou. Boek een reis van zeventien dagen waarbij je je camper ophaalt in Bergen. Tijdens deze camperreis ben je vrij om te gaan en staan waar jij wilt.

Nieuwsgierig geworden naar Fjord Noorwegen? Op Fjord Norway vind je meer informatie over deze unieke regio. Hier vind je meer informatie over Sognefjord.

Bergen
Copyright: Visit Bergen / Norlandblog.com – visitBergen.com

*Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zapper PR.