Reisverkering afsluiten

Dit is waarom een reisverzekering afsluiten écht belangrijk is

Gepubliceerd op

Of je nou gaat stedentrippen binnen Europa of een reis naar de andere kant van de wereld aan het plannen bent, het is altijd belangrijk om stil te staan bij het afsluiten van een goede – en vooral passende – reisverzekering. Waarom is een goede reisverzekering afsluiten nou precies zo belangrijk? Wij zetten een aantal gebeurtenissen op reis op een rij waarbij je blij zult zijn met een goede verzekering. Uiteraard hopende dat ze jou nooit zullen overkomen, maar zoals je weet zit een ongeluk in een klein hoekje.

Medische kosten in het buitenland kunnen een stuk hoger liggen

In Nederland zijn we allemaal verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Een verzekering waarmee je in Nederland voor veel medische kosten verzekerd bent. Met deze ziektekostenverzekering ben je ook vaak in het buitenland verzekerd voor medische kosten, maar alleen tegen dezelfde prijs als in Nederland. Helaas kunnen de medische kosten in het buitenland vaak een stuk hoger uitvallen dan in Nederland wat betekent dat je zonder reisverzekering een groot gedeelte zelf zult moeten ophoesten. Raak je dus gewond tijdens je vakantie of reis en ben je in een land waar de medische kosten hoger liggen dan zul je onwijs blij zijn met je reisverzekering.

Met een reisverzekering heb je vaak kans op betere medische zorg

Aansluitend op het feit dat de medische kosten in het buitenland in sommige gevallen hoger liggen dan in Nederland is het ook belangrijk om een reisverzekering af te sluiten als je graag gebruik wilt maken van de beste medische zorg. In veel landen in de wereld zul je zonder goede reisverzekering na een ongeval of ziekte aangewezen zijn op het plaatselijke – als dat al aanwezig is – ziekenhuis. Waar het afwachten is hoe het is gesteld met de hygiëne en de zorg. Ben je goed verzekerd dan is het in veel gevallen mogelijk om gebruik te maken van de medische zorg in privé klinieken. Je reisverzekering kan je altijd helpen met het vinden van de beste medische zorg in het buitenland.

De mogelijkheid om naar huis te keren bij het overlijden of ziek worden van familieleden

Eén van de ergste scenario’s tijdens een lange reis is toch wel het overlijden of ziek worden van een familielid. Helaas heb ik hier zelf ervaring mee en overleed mijn oma tijdens ons jaar in Australië. Onwijs blij was ik op dat moment met mijn goede reisverzekering die na mijn telefoontje meteen retourvluchten boekte voor zowel mij als Erick en zorgde dat we de volgende dag al naar Nederland konden vliegen. Zo konden we zo snel mogelijk bij mijn familie zijn. Niet alleen de vluchten – dus ook weer terug naar Australië en paar weken later – werden volledig vergoed door de reisverzekering, maar ook vervoer van en naar de vliegvelden. Had ik op dit moment geen goede reisverzekering gehad dan was op tijd thuis komen vrijwel onmogelijk geweest of had het ons in ieder geval heel veel geld gekost.

Ook met je bagage kan op reis van alles gebeuren

Wanneer je op reis of vakantie gaat neem je vaak een hoop dure spullen mee. Denk aan je laptop, camera en telefoon. Gelukkig gebeurt er vaak niets met al deze spullen op reis, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en dus kan er altijd iets kwijtraken of beschadigen. Bij het afsluiten van een reisverzekering is het mogelijk om ook je bagage mee te verzekeren. Je spullen zijn dan verzekerd tegen verlies, schade en diefstal.

Je kunt 24/7 contact leggen met de alarmcentrale

Iedere reisverzekering heeft een alarmcentrale waar jij tijdens je reis of vakantie 24 uur per dag contact mee op kunt nemen in geval van nood. Bijvoorbeeld wanneer een familielid overlijdt, wanneer je een ongeluk krijgt op reis of op het moment dat je telefoon kwijt is geraak of is gestolen. Bel je naar de alarmcentrale dan zul je zo snel mogelijk passende hulp krijgen. Wel zo fijn dat je er dus niet helemaal alleen voor staat in geval van nood.

Een korte of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Er bestaan verschillende soorten reisverzekeringen en één van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten is de duur van je reis en hoe vaak je reist. Maak jij meerdere kortere reizen per jaar of ga jij voor meerdere weken op reis, dan is het verstandiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een korte reisverzekering. Met een reisverzekering van Nationale Nederlanden krijg je 24/7 hulp van de NN Alarmcentrale, zijn kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd en kun je verschillende extra modules zelf aanzetten. Ga dus met een gerust hart op reis en sluit een goede, doorlopende reisverzekering af.