hoe duur is zuid thailand

Budget Thailand: Kosten backpacken in Thailand

Gepubliceerd op: 23-04-2015

Thailand is absoluut één van onze favoriete landen in Azië. Wij bezochten dit land dan ook twee keer tijdens onze reis door Azië en in totaal verbleven wij hier bijna zeven weken. Helaas zijn wij niet meteen aan het begin van onze reis begonnen met het bijhouden van ons budget, waardoor we van de eerste weken geen reëel beeld kunnen schetsen. Om toch een aardig antwoord te kunnen geven op de vraag “Hoe duur is Zuid Thailand?” hebben wij onze uitgaven van een aantal bestemmingen op een rij gezet. In dit artikel lees je over ons reisbudget Krabi. Een kleine provincie in het zuiden van het land met prachtige stranden en een adembenemend mooie natuur. Wij verbleven 8 nachten in de hoofdstad van de provincie, Krabi Town.

We begonnen onze reis door Thailand in het chaotische Bangkok. Hierna reisden wij door naar Koh Samet en Koh Chang, twee eilanden ten oosten van de hoofdstad. Na Koh Chang reisden wij door naar Trat. Een stad die nog vrij onbekend is onder toeristen, maar een bezoek meer dan waard is. Hier kwamen wij bij van alle drukte en dompelden we ons onder in het lokale leven. Hierna reisden wij door naar Siem Reap in Cambodja en werden wij behoorlijk opgelicht aan de grens. Een moment waar we achteraf gelukkig om kunnen lachen. Na een kleine drie weken te hebben rondgereisd in Cambodja keerden wij weer terug naar ons geliefde Thailand. Dit keer bezochten wij Pattaya, Ayutthaya, Chiang Mai, Bangkok, Krabi en Had Yai.

Eerder zetten wij al onze uitgaven in Chiang Mai op een rij. De fijne stad in het noorden van het land. Lees ook dat artikel om een completer beeld te krijgen van de kosten in Thailand.

Note: Onze volledige routes door het prachtige Thailand lees je hier en hier.

Wisselkoers

Op het moment dat wij voor de tweede keer in Thailand waren, in oktober 2014, was 1 euro precies 42 Thai baht waard. Deze wisselkoers hebben wij dan ook aangehouden in onze berekeningen. Op het moment dat ik dit artikel schrijf (maart 2015) is 1 euro 36,27 Thai baht waard.

hoe duur is zuid thailandKostenoverzicht | Reisbudget Krabi

In totaal verbleven wij 8 nachten in Krabi Town, de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het zuiden van het land. Wij kwamen aan in Krabi door de nachttrein te nemen van Bangkok naar het plaatsje Trang. Vanaf hier reisden we in een minivan naar het centrum van Krabi. Wij hebben onze uitgaven verdeeld in een aantal categorieën, namelijk; eten & drinken, vervoer, slapen, souvenirs en overige.

Eten & Drinken

Voor eten en drinken gaven wij in Krabi €140 uit met twee personen. Wij aten vrijwel iedere avond op de nightmarket aan de rivier. Hier aten we bij één van de vele restaurantjes en zaten we op plastic stoeltjes of krukjes aan een plastic tafeltje. Wat een betreft de perfecte manier van budget avondeten in Thailand. Heerlijk! Daarnaast besloten we na een paar dagen dat we in het paradijs waren en dus recht hadden op een middagje terras hangen. Hier hebben we lekker gegeten en drankjes gedaan. Heerlijk!

Voorbeeld eten: Sweet & sour eend, noodles, een bord verse gamba’s, 1x bier, 3x een vers sapje = 365 baht

Voorbeeld middag terras: 3x cocktail, 1x mixje, 2x bier, 2x bruchetta, 1x hamburger: 725 baht

hoe duur is zuid thailand etenhoe duur is zuid thailand eten

Vervoer

In Krabi besloten we dat we verder wilden reizen naar Maleisië. Er zijn een aantal opties om de grens over te gaan, zoals met een minivan naar Penang of de boot naar het Maleisische eiland Langkawi. Wij kozen echter voor de nachttrein. De reis van Bangkok naar Trang was ons zo goed bevallen dat we dit graag nog eens wilden doen. In Krabi boekten we daarom via internet treinkaartjes van Had Yai, een plaats in het zuiden van Thailand naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Deze treinreis heeft ons samen ongeveer €50 gekost.

Verder huurden we in Krabi twee keer een scooter, zodat we wat meer van de omgeving konden zien. We bezochten bijvoorbeeld Ao Nang beach en het paradijselijke Railay beach. Voor een scooter betaalden wij 200 baht per dag (excl brandstof).

Check hier alle Reisbudget posts

Slapen

Tijdens de gehele periode dat wij in Krabi verbleven sliepen in wij een fijn hotel vlakbij de rivier, A-Mansion. Hier betaalden wij 450 baht per nacht. Wij sliepen hier in een ruime tweepersoonskamer met eigen badkamer en konden gebruik maken van een ruim gezamenlijk balkon. Bij aankomst was het hoogseizoen net gestart waardoor de prijzen per kamer omhoog waren gegaan met 100 baht per nacht.

hoe duur is zuid thailand slapen

Souvenirs en Overige

Onder overige staat in het geval van Krabi een behoorlijk hoog bedrag. De reden hiervoor is dat we in Krabi besloten om samen met een aantal Thai en expats mee te gaan op een snorkeltour. Een geweldige dag waarbij we op een boot langs verschillende eilanden kwamen en diverse keren de mogelijkheid hadden om het water in te gaan. Voor deze dag betaalden wij 700 baht per persoon. Hierbij zat eten en drinken inbegrepen. Daarnaast kochten we nieuwe kleding, een aantal souvenirs voor onszelf en familieleden en maakten we een boottocht door de mangrove van Krabi.

Krabi Town - 8 dagen
Eten & Drinken
Vervoer
Slapen
Souvenirs Overige
Totaal
฿ 5.881 ฿ 3.132 ฿ 3.600 ฿ 369 ฿ 4.180 ฿ 17.162
€ 140,02 € 74,57 € 85,71 € 8,79 € 99,52 € 408,61

Hoe duur is Zuid Thailand?

In totaal gaven wij in Krabi ruim €400 uit met twee personen. Dit komt neer op een gemiddeld dagbudget van €25,54 per persoon per dag. Dit betekent dat wij als antwoord op de vraag “Hoe duur is Zuid Thailand” kunnen antwoorden dat de kosten in Zuid Thailand een stuk hoger liggen dan de kosten in Noord Thailand, Chiang Mai. Deze uitgaven lees je hier. Toch is heel Thailand een prima budgetbestemming.

Onze absolute must-do’s in Krabi en omgeving lees je hier.

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Eén reactie op “Budget Thailand: Kosten backpacken in Thailand”

  1. Leuk overzicht. Geen idee wat ik daar heb uitgegeven, maar denk iets minder omdat ik met twee vriendinnen was. Door steeds een extra matras op een tweepersoonskamer te vragen hebben we steeds heel goedkoop kunnen slapen!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.