Wandelvakanties in de Alpen

Top 5 fiets- of wandelvakanties door de Alpen

Gepubliceerd op

Gek op wandelen en/of fietsen en combineer je dat graag met de meest indrukwekkende natuur? Dan zijn deze vijf vakanties in de Alpen echt wat voor jou! Ontdek het fantastische natuur en landschap van de bloedmooie Alpen. De Alpen, die normaal bekend staan om haar wintervakanties, is ook in de andere seizoenen van het jaar echt een plaatje. Waan jezelf in een andere tijd door kleine bergdorpjes te bezoeken en jezelf om te dopen in de lokale cultuur. Ontdoe jezelf van de alle stress, chaos en drukte en wordt één met de natuur tijdens één van deze prachtige fiets- of wandelvakanties in de Alpen.

Fietsvakantie van Salzburg naar Villach

Tijdens de fietsroute van Salzburg naar Villach verbaas je je niet alleen over het wonderschone uitzicht, maar kom je ook langs veel bijzondere bezienswaardigheden. Zo kom je via deze route langs ’s werelds grootste ijs grot en Bischofshofen, waar elk jaar de finale van het Vierschansentoernooi wordt gehouden. Vergeet ook niet het wereldberoemde Celtic museum te bezoeken. Deze fietstocht neemt je mee van het noorden van Oostenrijk tot aan het zuiden. Tussendoor geniet je van het prachtige berglandschap.

Fietsvakantie rondom de Bodensee

Deze fietstocht neemt je mee dwars door drie landen. Je aanschouwt het prachtige landschap dat Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk te bieden hebben. De Bodensee ligt aan het voet van de Alpen, waarmee je tijdens de rit altijd een fantastisch uitzicht hebt op de bergen. De tocht neemt je mee langs eeuwenoude stadjes waar je de geschiedenis tot je kunt nemen. Langs de Bodensee is een heerlijk zacht klimaat wat uitermate geschikt is om lekker te fietsen.

de Alpen

Fietsvakantie van Villach naar Grado

Deze reis begint in Oostenrijk, in de stad Villach. Vanaf hier fiets je richting Italië waar je kennis maakt met verschillende, oude culturen. De tocht brengt je dicht bij het drie landen punt met Slovenië, waar de Alpen schitterend te bewonderen zijn. Tijdens de reis door Italië is er de mogelijkheid om kleine middeleeuwse stadjes te bezoeken. Je fietst over rustige fietspaden van stadje tot stadje helemaal tot aan de Golf van Triëste, waar de stad Grado ligt. Op het strand is er de ruimte voor een dag van welverdiende rust en ontspanning om bij te komen na een kleine week fietsen.

Wandelvakantie Kastelruth

In Zuid-Tirol, Italië, vinden we het kleine, rustgevende dorpje Kastelruth (Castelrotto). Het dorpje bevindt zich middenin de Alpen, waarmee je altijd prachtig uitzicht hebt op het magnifieke gebergte. In de buurt van het dorpje zijn verschillende prachtige wandelroutes uitgestippeld, waarmee je de bergen wordt ingenomen en er de mooiste foto’s kan maken. Je bezoekt prachtige middeleeuwse plaatsjes waar je de cultuur letterlijk en figuurlijk kunt proeven.

Wandelvakantie St.

In het zuiden van Oostenrijk bevindt zich het prachtige, uitgestreken gebergte, St. Johann. Door het sterk wisselende landschap zijn er hier speciale routes voor de doorgewinterde wandelaar. Uiteraard zijn er ook routes als je het liever wat rustiger aan wilt doen. Vanuit St. Johann vertrek je naar kleine dorpjes in de buurt waar de wandelreis begint. Het uitzicht in Noord-Tirol is adembenemend en overtreft al je verwachtingen.

Boek je fiets- of wandelvakantie

Heb je ook zoveel zin om er op uit te gaan en helemaal te gaan genieten van het prachtige landschap van de Alpen? Neem dan een kijkje tussen alle fietsvakanties. Voor de mooi uitgestippelde wandelroutes kun je een kijkje nemen tussen alle wandelvakanties. Boek jouw droomvakantie en ervaar het schitterende landschap en beleef de eeuwenoude cultuur. Op eigenwijzereizen.nl vind je gegarandeerd de vakantie waar jij naar op zoek bent.