Backpack inpakken tips

Deuter Quantum 70+10 review

Geüpdatet op

Omdat mijn vorige backpack aangeschaft is omdat hij gewoon lekker goedkoop was, vond ik het wel eens tijd om deze te vervangen. We leven momenteel immers al bijna een jaar uit onze backpack. Geen overbodige luxe dus om een backpack te hebben die zo lekker mogelijk zit en zo veel mogelijk opbergmogelijkheden heeft. Ik koos voor de Deuter Quantum 70+10 liter. Lees hieronder mijn review waarom ik voor deze backpack gekozen heb en wat mijn eigen bevindingen zijn.

Inhoudsopgave:Deuter Quantum 70+10 review
 1. Deuter Quantum 70+10

Deuter Quantum 70+10

De nieuwe serie backpacks van Deuter zijn van alles voorzien. Met de Deuter Quantum serie hebben ze hun best gedaan om de backpack zo compleet mogelijk te maken. Deze review gaat over de herenversie, maar er is ook een vrouwenversie uitgebracht die tien liter kleiner is, maar hij is volgens de Deuter website verder hetzelfde. Zo reist Kirsten bijvoorbeeld met de Deuter Aircontact 50+10 wat een perfecte backpack voor vrouwen in.

Check hier meer backpacks van Duifhuzien

Slank design

De backpack heeft een erg slank design waardoor je met je volgeladen tas ook gemakkelijk naar de achterste stoelen in een bus kunt lopen zonder dat je meerdere mensen lastig valt met een tas tegen hun hoofd. Naast dat je wendbaarder bent is het natuurlijk ook een stuk beter voor het oog want de backpack oogt niet lomp zoals veel backpacks wel doen. Het enige nadeel hieraan is dat je geen zijvakken hebt waar je je overige spulletjes in kunt dumpen. Mijn vorige backpack had wel zijvakken en hoewel ik de zijvakken wel mis, compenseer de Deuter de opbergmogelijkheden ruimschoots.

nieuwe-backpacks-8

Draagcomfort

De Quantum lijn is uitgevoerd met een ademende schuimrubberen achterkant zodat je geen last hebt van een bezwete rug. De backpack is voorzien van een aluminium frame waardoor hij als een huis op je rug zit. Geen geschommel dus als je wat zwaarder gewicht hebt ingeladen. Het instellen van de backpack gaat ook erg gemakkelijk omdat het is uitgevoerd met een zogenaamd Vari Quick Systeem waarmee je de hoogte van de schouderbanden erg gemakkelijk kunt aanpassen. Mannen die klein van stuk zijn wordt door Deuter aangeraden de vrouwenversie aan te schaffen. Wees gerust, deze is niet roze.

nieuwe-backpacks-7

Bijbehorende daypack

Waar ik zelf erg enthousiast over ben is de daypack die bij de Deuter Quantum wordt meegeleverd. Het extra rugtas kan voorop de backpack worden geklikt met vijf gespen zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij ervan afvalt of gejat wordt. Op het eerste gezicht is hij erg klein, maar je kunt hem uitritsen waardoor hij best ruim is. Wij hebben er twee laptops in en een cameratas. Prima grootte dus! De brede banden aan de rugtas zorgen er ook nog eens voor dat hij erg comfortabel zit wat je misschien niet meteen verwacht van een ‘bonus rugzak’.

nieuwe-backpacks-10

Frontloader

Vooral tijdens onze maanden in Azië zijn liepen we er altijd tegenaan dat we onze backpack helemaal uit moesten pakken als we iets uit onze backpack wilden pakken. Ook wanneer we ergens maar één nacht sliepen was onze kamer altijd een dikke chaos! Verdeelzakken hebben het probleem enigszins minder gemaakt, maar nog niet helemaal. De Quantum heeft een frontloader die ervoor zorgt dat je de voorkant van de backpack kunt openritsen. Superhandig!

Ook wanneer je een backpack aanschaft met een frontloader is het handig om packing cubes aan te schaffen. Hiermee pak je je backpack net iets gemakkelijker in en kom je makkelijker bij je spullen.

Lees ook onze tips voor het inpakken van je backpack.

tips voor het kopen van de perfecte backpack

Raincover/flightbag

Onder het bodemvak zit een vakje waar een flightbag in zit die ook als raincover gebruikt kan worden. Je hoeft dus niet op zoek naar een aparte flightbag waar de backpack in past. Hij is ook nog eens knalblauw dus hij valt lekker op op de bagageband. Ik raad je wel aan om nog een cijferslot aan te schaffen waarmee je je backpack af kunt sluiten.

tips voor het kopen van de perfecte backpack
Raincover Deuter Quantum

Verdere eigenschappen

 • Twee lussen aan de voorkant van de backpack waaraan je hem makkelijk kan optillen
 • Een vakje met rits in de heupband
 • Het hoofdvak is voorzien van twee vakken, één voor natte spullen, één voor waardevolle spullen
 • Een soort laptopvak in het hoofdcompartiment
 • Een bodemvak dat met het hoofdcompartiment verbonden kan worden door middel van een rits
 • Twee fleshouders aan de zijkanten
 • Je kunt de backpack dunner maken wanneer hij minder vol beladen is

Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een Deuter Quantum 70+10 uitzoeken om te reviewen. De meningen en beoordeling die ik aan de backpack heb gegeven zijn honderd procent mijn eigen mening waar ik helemaal achter sta.

Wil je weten hoe jij de perfecte backpack kunt kopen? Wij geven je tips voor het kopen van je backpack.

Meer tips voor backpackers:

Eén bericht over “Deuter Quantum 70+10 review”

 1. Avatar van Linda | travellersoftheworld
  Linda | travellersoftheworld
  18 december 2016

  Deze backpack ziet er heel goed en handig uit! Deuter is altijd goed (over het algemeen), maar ook vrij prijzig soms. Nu ben ik van mening dat als je een backpack veel gebruikt dat je nooit moet bezuinigen. Als mijne ooit aan vervanging toe is (eentje van active leisure, vrij goedkoop, maar bevalt me prima) dan wil ik wel graag een backpack met frontloader.