Camper
Roadtrip

Roadtrippen met een camper? Dit moet je weten over een camperverzekering

Het is de laatste tijd ontzettend hip, roadtrippen met een camper. En steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf een camper aan te schaffen waarmee de mooiste plekken van Europa bezocht worden. Het ultieme gevoel van vrijheid. Wil je ultiem genieten van je camper en de mooiste reizen maken? Dan is het onmisbaar om een goede camperverzekering af te sluiten. Maar welke camperverzekering kies je? En waar moet je op letten? In samenwerking met Diks verzekeringen zetten wij de belangrijkste punten voor je op een rij.

Inhoudsopgave

Roadtrippen met een camper? Dit moet je weten over een camperverzekering
  1. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een camperverzekering?

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een camperverzekering?

Er zijn tal van verzekeringsmaatschappijen die een uitgebreide camperverzekering aanbieden. Het is echter belangrijk om te vergelijken. Wat voor reizen wil je gaan maken? Waar wil je naartoe reizen? Over wat voor camper beschik je? En ook niet onbelangrijk, hoeveel gebruik ga je maken van je camper?

Verschillende dekkingen

Niet iedere verzekering biedt dezelfde dekkingen voor je camper. Je kunt standaard kiezen uit een verschillend aantal dekkingen. Het is belangrijk om hier vooraf over na te denken.

  • WA verzekering: Schade aan je eigen camper draagt de verzekeraar niet. Uitsluitend met de camper aan anderen aangerichte wordt uitgekeerd door de verzekeraar.
  • Aangevuld met beperkt casco: Naast schade veroorzaakt aan anderen, keert de verzekeraar ook uit bij bepaalde schadeoorzaken. Er volgt bijvoorbeeld een uitkering bij diefstal van de camper en inbraak.
  • Aangevuld met casco:Met deze dekking keert de verzekeraar bijvoorbeeld ook de eigen schade uit na een ongeval.
Camperverzekering

Bron Foto: Marcella Molenaar

Hoe kies je de juiste dekking?

Voor welke dekking je kiest hangt sterkt af van wat voor camper je hebt. Natuurlijk wil je het liefst zo goed mogelijk verzekerd zijn. Aan een uitgebreide dekking hangt echter ook een hoger prijskaartje. Mocht je bijvoorbeeld beschikken over een camper die een jaar of tien á vijftien oud is, dan kan het vaak verstandiger zijn om enkel te kiezen voor een WA verzekering. Bij nieuwe campers ie en uitgebreide camperverzekering uiteraard aan te raden. Hier komen we weer terug op het belangrijkste: Vergelijk altijd grondig alle verzekeringen en kies de dekking die bij jou en jouw camper past.

Wil je bijvoorbeeld gaan roadtrippen door de prachtige Balkan? Lees dan hier onze Roadtrip Balkan tips. Met informatie over wat er verplicht mee moet in de auto/camper, belangrijke verkeersregels en winterbanden.

Zou jij graag eens willen roadtrippen in een camper?

*Dit is een gesponsord artikel.

Meer reistips?

Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Bedankt voor het delen van dit artikel over camperverzekeringen. Wij willen binnenkort ook graag een camperreis maken door Canada en zijn ons nu aan het voorbereiden. Ik ga wat meer onderzoek doen naar de verschillende dekkingen die er te kiezen zijn. Ik kijk nu al erg uit naar de trip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.