Vliegen vanaf Eindhoven Airport

Vliegen vanaf Eindhoven Airport: de voordelen

Geüpdatet op

Wie denkt aan vliegen vanuit Nederland zal snel denken aan Schiphol. Niet zo gek, want dit is en blijft één van de belangrijkste en grootste vliegvelden in Europa. Maar wanneer je vanuit Nederland naar je vakantiebestemming wilt vliegen is ook Eindhoven Airport een uitstekende keuze. Zelf hebben wij zelfs vaker vanaf Eindhoven dan vanaf Schiphol gevlogen. In dit artikel nemen we de voordelen van vliegen vanaf Eindhoven Airport door.

Relatief rustig vergeleken bij Schiphol

Echt rustig zal het op een vliegveld nooit zijn (met deze periode als uitzondering natuurlijk), maar in vergelijking met Schiphol en andere grote luchthavens in Europa is het op Eindhoven Airport relatief rustig. Voor het inleveren van je bagage heb je vrijwel nooit in de rij te staan en wachten in de rij voor de controle heeft bij ons ook nooit langer dan een half uur geduurd. Heerlijk om zo rustig aan je vakantie of stedentrip te beginnen.

Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer

Eerlijk is eerlijk, Schiphol is voor veel mensen net iets gemakkelijker te bereiken dan de luchthaven in Eindhoven. Maar ook naar Eindhoven Airport reis je gemakkelijk met het openbaar vervoer. Vanaf iedere stad in Nederland reis je per trein – in sommige gevallen met één of twee keer overstappen – naar Eindhoven Centraal. Vanaf Eindhoven Centraal reis je voor €4,38 per persoon met de Airport shuttle Eindhoven naar vliegveld Eindhoven. Je kunt hiervoor het beste kiezen voor lijn 400, maar ook lijn 401 is een optie. Deze lijn maakt onderweg meer stops dan lijn 400.

Gemakkelijk en betaalbaar je auto parkeren bij Luchthaven Eindhoven

Reis je liever niet met het openbaar vervoer? Ook wie met de auto naar de luchthaven Eindhoven reist is een stuk goedkoper uit dan met parkeren bij Schiphol. Goedkoop parkeren bij Eindhoven Airport kan al vanaf €3,43 per dag. Zo hou je mooi wat euro’s over om uit te geven op je vakantiebestemming!

Eindhoven Airport

Genoeg vermaak in de overzichtelijke terminal

Waar het op andere, grotere vliegvelden nogal eens zoeken kan zijn naar de juiste terminal en gate hoef je je daar op Eindhoven Airport geen zorgen over te maken. Vliegveld Eindhoven beschikt over één terminal met een aantal winkels, restaurants, kiosken en toiletten en slechts twaalf gates.

Wie veel tijd heeft om te overbruggen op Eindhoven Airport raad ik aan om met de roltrap naar boven te gaan. Hier kun je genieten van een hapje en een drankje in het gezellige café The Bar. Met mooi weer kun je plaatsnemen op het terras waar je ook een mooi zicht hebt over de landingsbanen.

Vanaf Eindhoven Airport kun je vliegen naar veel populaire vakantiebestemmingen

Vanaf Eindhoven Airport kun je tegenwoordig naar steeds meer vakantiebestemmingen vliegen. Zo vlogen wij vanaf hier al eens naar Sofia in Bulgarije, Athene en Bologna. Vliegen vanaf vliegveld Eindhoven is vaak zelfs een stuk goedkoper dan vliegen vanaf Schiphol.

Vliegveld

Niet tientallen minuten taxiën

Zit je eenmaal in het vliegtuig en ben je klaar voor vertrek dan is het wel zo lekker dat je zo snel mogelijk opstijgt. Wanneer je vliegt vanaf Eindhoven Airport hoef je over het algemeen nooit lang te wachten tot er daadwerkelijk opgestegen wordt, want er zijn niet zulke lange landingsbanen als op Schiphol (waar landen op de de Kaagbaan of Polderbaan altijd een drama is).

Je vakantie voorbij? Je hoeft niet mega lang te wachten op je bagage

Voordelen van vliegen van Airport Eindhoven zijn er niet alleen aan het begin van je vakantie. Een ander voordeel aan luchthaven Eindhoven is het feit dat net als jijzelf ook je bagage lekker snel weer op het vliegveld is. Zo hoef je nooit heel lang op je bagage te wachten en kun je lekker snel weer naar huis.

Overnachten op Eindhoven Airport

Heb je een hele vroege vlucht en heb je geen zin om zo vroeg al in de auto te zitten naar het vliegveld? Boek dan een nachtje in het Tulip Inn Eindhoven Airport. Wanneer je heel vroeg vliegt voorziet het hotel je zelfs van een ontbijtpakket to go. Een heerlijke manier om je vakantie uitgerust te beginnen.

Wat zijn jouw ervaringen met vliegen vanaf Eindhoven Airport?