Meivakantie bestemmingen tips

Goedkoop op vakantie tijdens het hoogseizoen wordt makkelijker met deze tips

Geüpdatet op

Onze beste – en meest voor de hand liggende – budgettip qua reizen zou zijn om te reizen buiten het hoogseizoen. Maar voor sommige mensen is dit nou eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan. Zit jij vast aan het hoogseizoen, maar wil je toch enigszins goedkoop (of in ieder geval betaalbaar) vakantie kunnen vieren? En wil je vooral niet opgaan in de massa toeristen op je reisbestemming? Dit zijn onze beste tips voor reizen tijdens het hoogseizoen.

Ga op zoek naar minder voor de hand liggende bestemmingen

Onze belangrijkste tip voor betaalbaar reizen tijdens het hoogseizoen is dat het belangrijk is om op zoek te gaan naar een bestemming waar niet heel Nederland naartoe reist tijdens de zomermaanden. Het Gardameer in Italië, De Kroatische kust of de Spaanse costa’s zijn prachtige bestemmingen, maar ze trekken jaarlijks ook miljoenen toeristen. En als je een beetje wilt genieten van rust tijdens je vakantie dan kun je bestemmingen zoals deze beter vermijden. Plekken die razend populair zijn, zijn namelijk ook altijd een tikkeltje duurder.

Geen idee voor welke bijzondere bestemming je dan zou moeten kiezen? Daar helpen wij je bij. Ben je op zoek naar mooie stranden en een heerlijke sfeer dan zijn landen als Albanië en Montenegro bijvoorbeeld de uitstekende bestemming voor jou. Beide landen zijn upcoming, maar zijn nog mega betaalbaar én je hoeft er niet bang te zijn dat je allerlei bekenden tegen komt. Ben je op zoek naar avontuur, natuur en ben je gek op wandelen? Ook dan zijn de zojuist genoemde bestemmingen te gek, maar kun je bijvoorbeeld ook eens denken aan landen als Roemenië, Bosnië en Herzegovina of de Baltische Staten (Litouwen, Estland en Letland).

Wil je tóch heel graag naar een populaire vakantiebestemming? Ook dan kun je nog een hoop besparen. Kies bijvoorbeeld voor het verblijf net buiten die populaire stad en verblijf in een kleiner dorp of aan de rand van een regio.

Vakantie in Roemenië

Boek je vakantie op tijd

Zit je vast aan reizen tijdens het hoogseizoen dan doe je er over het algemeen verstandig aan om je vakantie op tijd te boeken. Het hoogseizoen is nou eenmaal de populairste vakantiebestemmingen en dat weten reisaanbieders ook. Prijzen schieten omhoog en veel mensen boeken hun vakanties maanden van te voren waardoor je al snel achter het net vist. Meteen na de zomer komen reisaanbieders vaak met aanbiedingen voor het volgende zomerseizoen. En dat betekent dat je tijdens de maanden oktober, november, december en januari vaak de beste vroegboekkorting vindt.

Óf gok op een mooie last-minute

Heb je om welke reden dan ook geen gebruik kunnen maken van een mooie vroegboekkorting? Heb dan geduld en boek je vakantie tijdens het hoogseizoen juist zo laat mogelijk. Uiteraard zal de keuze qua bestemmingen minder zijn, maar als je niet specifiek naar een bepaalde bestemming wilt is een last-minute vakantie boeken een uitstekende optie. Enkele dagen voor vertrek willen reisaanbieders er door middel van mooie kortingen voor zorgen dat vluchten en hotels nog steeds volgeboekt zijn. En daar kun jij als laatboeker van profiteren.

Street art in Europa - Malaga

Vergelijk het aanbod bij verschillende reisaanbieders

We reizen er als Nederlanders en Belgen wat op los en dat betekent dat het aantal reisaanbieders ook flink blijft stijgen. En daar kunnen wij als reizigers weer van profiteren. Ik raad je aan om je vakantie tijdens het hoogseizoen niet zomaar bij de eerste de beste reisaanbieder te boeken, maar om goed te vergelijken.

Wees flexibel

Het hoogseizoen beslaat een aantal weken tijdens de zomermaanden. Zo is de zomervakantie in Nederland opgedeeld in drie delen, of regio’s. Exact middenin de zomervakantie je vakantie boeken is natuurlijk de duurste – en tegelijkertijd – drukste optie. Als het even kan kun je je vakantie tijdens het hoogseizoen het beste boeken in de eerste of de laatste weken van de zomervakantie.