aruba

Een vakantie naar Curaçao boeken: Waar moet je beginnen?

Geüpdatet op

Ben jij op zoek naar een te gekke vakantiebestemming met hagelwitte zandstranden, een tropische vibe, kraakhelder water, wuivende palmbomen en een indrukwekkende onderwaterwereld? Dan is een vakantie naar Curaçao perfect voor jou. Dit vakantieparadijs in de Caribische zee is razend populair onder Nederlanders en Belgen en dat is niet zo gek. Wil jij een vakantie naar Curaçao boeken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij delen tips voor het boeken van accommodaties, de mooiste plekken en bezienswaardigheden en meer.

De beste plaatsen om te verblijven op Curaçao

Je zou denken dat het niet zo moeilijk moet zijn om de ideale verblijfplaats op Curacao te vinden. Het Caribische eiland is namelijk qua oppervlakte met haar 444km2 slechts 2,5 keer zo groot als het Waddeneiland Texel. Toch is de keuze qua bestemmingen om te verblijven op het eiland reuze. Er is niet per se één plaats op het eiland waar je het beste kunt verblijven. Wel is het zo dat de zuidkust van Curaçao over het algemeen het populairst is en dat je hier de populairste badplaatsen vindt. Over het algemeen zijn dit dus ook de fijnste bestemmingen om te verblijven. De meeste hotels op Curaçao vind je dan ook in het zuiden van het eiland. Denk aan bestemmingen als Willemstad, Mambo Beach en Jan Thiel. Logischerwijs vind je hier ook veel supermarkten, restaurants, barretjes en kun je hier uitstekend de gezelligheid opzoeken.

Vind jij het lastig om alle onderdelen van je vakantie zelf te moeten boeken en boek je liever een complete pakketreis? Goedkope reizen naar Curaçao zijn vaak online te vinden.

Deze bezienswaardigheden op Curaçao wil je sowieso ontdekken

Zoals hierboven genoemd zijn de gezelligste bestemmingen op Curaçao vooral in het zuiden van het eiland te vinden. De tofste manier om het eiland te verkennen is eigenlijk door een auto te huren. Een auto huren op Curaçao doe je al voor een paar tientjes per dag en het is dé manier om het eiland te ontdekken, aangezien het openbaar vervoer niet zo goed is geregeld als in Nederland. Hieronder vind je informatie over een aantal bezienswaardigheden op Curaçao die je sowieso wilt bezoeken.

De mooiste stranden van Curaçao

Natuurlijk is je vakantie op Curaçao niet compleet zonder een aantal van de mooiste stranden te hebben bezocht. Hierboven noemden we het populaire Mambo Beach al, maar natuurlijk zijn er nog veel meer bloedmooie stranden op Curaçao te ontdekken. Een aantal van de mooiste plekjes zijn onder andere Playa Kalki, Grote Knip en Kleine Knip en Bon Bini Beach, oftewel Cas Abou.

Vakantie naar Curacao boeken
Vakantie naar Curacao boeken

Ontdek ook Klein Curaçao

Als je dacht dat het niet paradijselijker kon dan Curaçao dan heb je het mis. Op zo’n anderhalf uur varen van het eiland vind je het kleinere zusje Klein Curaçao. Dit bloedmooie, onbewoonde eiland beschikt over de mooiste spierwitte stranden. Het eiland beschikt niet echt over bezienswaardigheden, maar je komt hier vooral om ultiem te relaxen en te genieten van het eiland leven. Of wat dacht je van snorkelen en/of duiken? Klein Curaçao is een paradijs voor onderwaterliefhebbers en de kans op het spotten van bijvoorbeeld zeeschildpadden is behoorlijk groot.

Beklim de Christoffelberg

Het hoogste punt van Curaçao is de 375 meter hoge Christoffelberg in het westen van het eiland. In een uur á anderhalf uur is het mogelijk om de top van de Christoffelberg te beklimmen. Je moet er wel een beetje een goede conditie voor hebben, maar het uitzicht is mega.

Bezoek het kleurrijke Willemstad

De hoofdstad van Curaçao, Willemstad, mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je vakantie. Je vindt hier namelijk de wereldberoemde handelskade met de prachtige bouwwerken in alle kleuren van de regenboog. Maar Willemstad is ook de perfecte bestemming om heerlijk te eten en drinken, om street art te spotten én om te gaan shoppen.

Willemstad