Uitzichtpunten Barcelona

Tips voor de mooiste uitzichtpunten in Barcelona

Geüpdatet op

Wist je dat Barcelona omringd is door verschillende heuvels en dat je daardoor vanaf verschillende plekken in de stad kunt genieten van het mooiste uitzicht over Barcelona? De stad is gigantisch en de keuze is reuze en daarom zetten wij de beste tips voor de vijf mooiste uitzichtpunten over Barcelona op een rij.

Bunkers del Carmen

Eén van de tofste plekken om te genieten van een spectaculair uitzicht over Barcelona is bij de Bunkers del Carmen. Dit beroemde uitzichtpunt is gelegen op de heuvel Turo de la Rovira en ligt zo’n 250 meter boven zeeniveau. Vanaf de Bunkers del Carmen kun je vrijwel alle populaire bezienswaardigheden van Barcelona zien liggen. En het meest bijzondere is nog dat je niet allen kunt genieten van een geweldig uitzicht, maar dat je ook prachtige street art kunt bewonderen. De beste tijd om hier te komen is tijdens de zonsondergang.

Mount Tibidabo

De hoogste heuvel van Barcelona mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met mooiste uitzichtpunten van Barcelona. Mount Tibidabo heeft een hoogte van zo’n 512 meter en is één van de tofste plekken om te bezoeken. Bovenop de heuvel is de imposante kerk Iglesia del Sagrat Cor gebouwd wat spectaculaire plaatjes oplevert. Maar het meest bijzondere aan Mount Tibidabo is het pretpark Parque de Attractiones del Tibidabo dat bovenop de heuvel is gevestigd.

Extra Barcelona tip: Wil jij veel van de populaire bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken dan raden we je aan om een Barcelona travel card aan te vragen. Barcelona is namelijk een gigantische stad die je helaas niet helemaal te voet kunt ontdekken in een paar dagen. Met de Barcelona travel card kun je twee of meer dagen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Wel zo fijn als je alles uit je stedentrip wilt halen. Daarnaast kan het handig zijn om een Barcelona City Pass aan te schaffen. Met deze citypass ontvang je korting op verschillende attracties, kun je diverse bezienswaardigheden gratis bezoeken en kun je gratis reizen met het openbaar vervoer en de hop on hop off bus in Barcelona. Een Citypass kun je aanschaffen via Citypasses.eu.

Montjuïc

De 173 meter hoge heuvel Montjuïc is een andere toffe plek voor een geweldig uitzicht over Barcelona. Bovenop de heuvel is het Castell de Montjuïc te bezoeken. Je kunt de heuvel lopend bereiken, maar je kunt ook kiezen voor een ritje met de 750 meter lange kabelbaan. Vanaf de kabelbaan heb je een geweldig uitzicht over Barcelona en haar beroemde bezienswaardigheden.

Kabelbaan naar Montjuïc
Uitzicht vanaf Montjuïc

De torens van de Sagrada Familia

Wist je dat je ook vanaf de beroemdste bezienswaardigheid in de stad, de Sagrada Familia kunt genieten van een geweldig uitzicht? De torens van de Sagrada Familia kun je namelijk beklimmen. Zo bezoek je niet alleen één van de mooiste Barcelona bezienswaardigheden, maar kunt je tegelijk ook genieten van een geweldig uitzicht.

Het mooiste uitzicht over Barcelona vanuit Park Güell

Eén van de mooiste uitzichtpunten in Barcelona vind je wat ons betreft in het minstens zo mooie Park Güell. Dit gigantische stadspark dat is ontworpen door niemand minder dan Gaudí is één van dé plekken om te bezoeken tijdens je stedentrip. Vanaf verschillende plekken in het park heb je een geweldig zicht over de stad, maar voor het mooiste uitzicht over Barcelona moet je zijn bij Plaça de la Natura. Hier vind je de beroemde, kleurrijke mozaïeken bank van Park Güell en kun je ook genieten van een indrukwekkend uitzicht.

Uitzicht over Barcelona vanuit Park Guell