Thule EnRoute Camera Backpack review

Getest op reis: Thule EnRoute Camera Backpack

Geüpdatet op

Onlangs ontvingen wij van Thule een pakketje met daarin twee rugzakken, waaronder de EnRoute Camera Backpack. Niet vaak zijn we zo blij geweest met een pakketje, want wat was het de afgelopen jaren onhandig om onze camera en extra lenzen mee te zeulen op reis. We namen de Camera backpack dan ook meteen mee naar Denemarken en merkten meteen hoe handig een échte cameratas is. In dit artikel delen we onze bevindingen.

Een camera meenemen op reis

Zoals onze vaste lezers weten zijn we al jaren aan het reizen en leggen we al deze reizen vast voor Travelaar. Wat jullie waarschijnlijk niet wisten is dat we hier een ongelooflijk grote rugzak voor mee sleepten. Een rugzak waar én de camera plus lenzen én de drone inpassen. Maar natuurlijk ook nog de laptop, de muis en andere attributen. Een gesleep van heb ik jou. Onze camera met lenzen stopten we altijd in een klein cameratasje die dan weer in de grote rugzak ging.

Wilden we een foto maken of de lens verwisselen dan moest de rugzak open, de cameratas open en kon alles gepakt worden. Een heel gedoe elke keer en ook de reden dat we niet altijd zin hadden om de camera te pakken of van lens te wisselen.

De EnRoute Camera Backpack van Thule

Maar gelukkig zijn voor dit soort onhandigheden echte cameratassen ontwikkeld en de EnRoute Camera Backpack van Thule is daar één van. De cameratas heeft is 29 x 20 x 48 cm groot en heeft een gewicht van 1.6 kg wanneer de tas leeg is.

Thule cameratas

Handige opbergruimte voor je camera en lenzen

In de tas zit een speciaal verstelbare opbergruimte voor een spiegelreflexcamera of systeemcamera. En het handigst is dat je niet eerst de hele rugzak door moet voordat je bij deze opbergruimte kunt. Je kunt namelijk vanuit de zijkant van de rugtas de camera opbergruimte openen met een rits. Super handig zodat je op deze manier altijd en overal gemakkelijk bij je camera kunt en/of je lenzen onderweg kunt wisselen. We merkten tijdens onze reis in Denemarken meteen dat we op deze manier veel vaker van lens wisselden en dus meer gevarieerde foto’s maakten. Handig!

Gebruik je de camera niet, dan kun je de opbergruimte ook gemakkelijk uit de tas verwijderen, voor meer ruimte in de tas zelf.

Opbergruimte voor camera in Thule tas
Thule EnRoute Camera Backpack

Ook de laptop kan mee op reis

Niet alleen is de EnRoute Camera Backpack een handige rugzak om je camera mee te nemen, je kunt ook gemakkelijk je laptop meenemen. Tegelijkertijd. Er is een speciaal steekvak gemaakt binnenin de tas waarin een laptop van ongeveer 13 inch meegenomen worden.

Ruimte voor andere spullen

Naast onze camera plus twee lenzen, een laptop met oplader, muis en een Ultimate Ears BOOM 3 voor geluid tijdens het kijken van films en series op reis, is er ook nog genoeg ruimte in de tas om onze drone (DJI Mavic Mini 2) en de controller hiervoor op te bergen. Als dit alles in de rugzak zit, zit ie wel goed vol moet ik zeggen.

Cameratas Review

Toch is er bovenop de backpack nog een handig vak gemaakt waar je breekbare spullen in kunt stoppen, zoals een zonnebril of in ons geval twee harde schijven. Het vak bovenop de tas beschikt over een zachte voering en een harde buitenkant, waardoor het tegen een stootje kan.

Bovenkant Thule EnRoute Camera backpack

Aan de zijkant van de backpack is ruimte gemaakt voor het meenemen van een statief. Aan alles voor het maken van mooie foto’s op reis is dus gedacht. Wij reizen met een vrij kleine statief en houden hierdoor ook nog ruimte over om een een kleine paraplu bij ons te hebben.

Ook aan de zijkant en in de binnenkant van de tas zijn een aantal kleinere vakjes met rits gemaakt waardoor je kleinere spulletjes, zoals geld en een pinpas gemakkelijk – en veilig! – mee kunt nemen.

Getest op reis: Thule EnRoute Camera Backpack
Getest op reis: Thule EnRoute Camera Backpack

De voordelen van de EnRoute Camera Backpack

  • Je kunt op ieder moment gemakkelijk bij je camera en/of lenzen, zonder de tas neer te hoeven zetten.
  • Er is genoeg ruimte om ook nog andere electronica mee te nemen.
  • Voor een laptop is er een speciaal steekvak.
  • Genoeg mogelijkheden om kleinere spullen veilig op te bergen.

Nadelen van de EnRoute Camera Backpack

  • Qua gebruik hebben wij oprecht geen nadelen kunnen vinden aan de tas. Het enige punt dat ik – ja, ik ben een echte vrouw -, jammer vind is dat de tas enkel in twee kleuren verkrijgbaar is. En laten dit nou niet de meest vrolijke kleuren zijn, namelijk zwart en legergroen. Wel is de binnenkant van de tas felgekleurd.

De Enroute Camera Backpack kun je aanschaffen op via de webshop van Thule voor €119,95.

De Thule Lithos Backpack

Niet alleen de cameratassen van Thule zijn super praktisch. Thule verkoopt ook super mooie rugzakken die handig – en leuk – zijn voor een stedentrip of dagje weg. Ik ontving de Thule Lithos Backpack met een inhoud van 16 liter. Een heerlijke rugzak waarin ik mijn laptop mee kan nemen en die perfect is voor korte trips. De tas is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren voor een prijs van €59,95.

Thule Lithos Backpack

Heb jij een favoriete rugzak om mee te nemen op reis?

Nieuwschierig naar meer van onze reistips? Hier vind je al onze tips & tricks op een rij.

*Deze artikelen hebben wij ontvangen van Thule in ruil voor een review. Wij delen in dit artikel – net als altijd – enkel onze eigen, eerlijke mening.