Header voor categorie: Dubai

Dubai

Dubai is net als Abu Dhabi, Sharjah, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah, Ajman en Fujairah één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en een belangrijke overstapplaats in het Midden-Oosten. Emirates is een perfecte luchtvaartmaatschappij om bijvoorbeeld mee naar Zuidoost-Azië te vliegen. En die reis kun je dan mooi combineren met een stedentrip in het Midden-Oosten.

Hoewel Dubai groot is, heel groot, is de staat prima de bezoeken in een dag of twee. Ga er niet vanuit dat je dan alles gezien hebt, maar de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai kun je meepakken. Zo mag een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, natuurlijk niet ontbreken en is een woestijnsafari 100 procent aan te raden. De rijke staat is immers gebouwd middenin een uitgereikte woestijn en dat zie je nog overal terug.

Daarnaast kunnen shopaholics hun hart niet op in deze rijke staat. Je vindt hier de grootste shopping malls ter wereld zoals de Hall of the Emirates en de Dubai Mall waar je niet alleen kunt shoppen, maar waar ook allerlei vermaak op je wacht. Verwacht echter geen goedkope bestemming. Dubai staat bekend als één van de duurste bestemmingen ter wereld. Maar je kunt het natuurlijk zo duur maken als dat je zelf wilt. Hier lees je alles over onze uitgaven.