Zonvakantie in februari

De fijnste bestemmingen voor een zonvakantie in februari

Geüpdatet op

Februari is vanwege het vaak onstuimige weer in Nederland en België een perfecte maand voor een reis naar een tropische bestemming. Het is de tijd om te ontsnappen aan de vaak koude, natte winters in Nederland. Maar waar schijnt de zon in februari? En waar is het warm in februari? Wij gingen voor je op onderzoek uit. Waar naartoe in februari? Wij delen tien bestemmingen die geweldig zijn voor een zonvakantie in februari.

Zonvakantie in februari naar Sri Lanka

De beste reistijd voor Sri Lanka zijn de maanden februari tot en met april en dat maakt Sri Lanka de ultieme bestemming voor een zon vakantie in februari. Met name het weer aan de zuid- en westkust van Sri Lanka is super fijn met heerlijke temperaturen en relatief weinig neerslag. Het perfecte moment dus om de mooiste stranden en bezienswaardigheden van Sri Lanka te ontdekken en bij te komen van de kou in Nederland. Het land is geweldig voor natuurliefhebbers die de vele prachtige nationale parken in Sri Lanka kunnen ontdekken. Sri Lanka, daar wil je naartoe in februari! Lees al onze Sri Lanka tips.

Hier boek je je zonvakantie naar Sri Lanka

Boek je losse vliegtickets naar Sri Lanka

Zonvakantie in februari naar Sri Lanka

Zon vakantie in Gambia in februari

Waar naartoe in februari? Gambia is een perfecte vakantiebestemming om aan de Nederlandse winter te ontvluchten. Gambia ligt in het westen van Afrika en is relatief klein waardoor je het complete land in een paar weken uitstekend kunt ontdekken. Tel daarbij op dat de temperaturen in februari gemiddeld rond de dertig graden liggen en je zonvakantie in februari is rond. Februari is daarnaast één van de maanden dat er het minste regen valt in Gambia. Perfect dus.

Hier boek je je vakantie naar Gambia

Boek losse vliegtickets naar Gambia

Op vakantie in februari naar Zuid-Afrika

Hoewel de beste periode voor een reis naar Zuid-Afrika eigenlijk pas start in maart is ook de maand februari perfect voor een reis naar dit veelzijdige land. De temperaturen zijn heerlijk én het is nog niet zo overspoeld met toeristen als tijdens het écht hoogseizoen. Uitstekend dus als je bepaalde plekken voor jezelf wilt hebben én een minder gevulde bankrekening hebben. De prijzen liggen buiten het hoogseizoen namelijk over het algemeen een stuk lager. Zuid-Afrika is een geweldige bestemming voor een roadtrip – de Panoramaroute mag je niet missen! – voor het spotten van wildlife in bijvoorbeeld Kruger National Park en om te genieten van de bijzondere culturen en bloedmooie stranden. Lees al onze Zuid-Afrika tips.

Hier boek je je vakantie naar Zuid Afrika

Boek hier losse vliegtickets naar Zuid-Afrika

zonvakantie in februari in zuid afrika

Carnaval in Brazilië vieren in februari

Qua weer is de maand februari misschien niet het meest ideaal voor een reis naar Brazilië. De temperaturen en luchtvochtigheid zijn behoorlijk hoog, maar er is natuurlijk wel een heel goede reden om wél naar Brazilië te reizen in februari. Carnaval! Staat het op jouw bucketlist om een keer carnaval in Rio te vieren, dan moet je je zonvakantie naar Brazilië natuurlijk in februari plannen. Houd er wel rekening mee dat het land ontzettend populair is deze periode en dat de prijzen voor bijvoorbeeld accommodaties behoorlijk kunnen stijgen.

Hier boek je je zonvakantie naar Brazilië

Boek je losse vliegtickets naar Brazilië

Vakantie vieren in februari in Thailand

Een vakantie in Thailand is altijd een goed idee, en zeker in februari. Februari valt middenin het hoogseizoen van Thailand en dat betekent dat de prijzen over het algemeen wat hoger liggen, maar het weer in februari is uitstekend voor een mooie rondreis of het relaxen op de mooiste stranden van Thailand. Ga je voor een strandvakantie naar Thailand? Houd er dan rekening mee dat het weer in februari over het algemeen beter is op de eilanden aan de westkust, zoals Koh Lanta, Koh Phi Phi en Koh Jum. Lees hier al onze Thailand tips.

Hier boek je je vakantie naar Thailand

Losse vliegtickets naar Thailand boek je hier

Zonvakantie in februari in thailand

Waar naartoe in februari? Kies voor Dubai

Dubai klinkt als een bestemming die het gehele jaar perfect is om te bezoeken, maar dit blijkt toch niet altijd het geval. Tijdens de zomermaanden wordt het hier namelijk zo warm dat je eigenlijk alleen maar bij de airco wilt zitten. De maand februari is daardoor een perfecte reistijd voor een vakantie naar Dubai. De temperaturen zijn nog aangenaam en er valt niet of nauwelijks neerslag. Perfect voor een strandvakantie. Lees al onze Dubai tips.

Hier boek je je vakantie naar Dubai

Boek je losse vliegtickets naar Dubai

wat te doen in dubai desert safari

Zonvakantie in februari naar Egypte

Met temperaturen die net boven de twintig graden schommelen is Egypte een heerlijke zonvakantie bestemming in februari. In Egypte kun je van optimale luxe genieten voor geweldige prijzen en dit geldt zeker voor de maand februari. Geniet op de mooiste stranden en maak de mooiste rondreis langs de prachtige bezienswaardigheden in Egypte.

Hier boek je vakantie naar Egypte

Boek je losse vliegtickets naar Egypte

Vakantie in februari op Zanzibar

Zanzibar is één van de mooiste droombestemmingen in oostelijk Afrika. De maand februari valt middenin het droge seizoen van Zanzibar wat betekent dat je kunt genieten van een optimale zonvakantie met heerlijke temperaturen en relatief weinig neerslag. Vanuit het vaste land van Tanzania kun je op verschillende manieren naar Zanzibar reizen waar je tropische vakantie kan beginnen. De mooiste bezienswaardigheden van Zanzibar kun je met gemak in een kleine week ontdekken, maar natuurlijk is het ook belangrijk om tijd uit te trekken om te genieten van op de mooiste, hagelwitte stranden. Hier vind je al onze Zanzibar tips.

Hier boek je je vakantie naar Zanzibar

Boek je vliegtickets naar Tanzania

Zonvakantie in februari op zanzibar

Op zon vakantie naar de Canarische eilanden in februari

Als je dit lijstje bekijkt zou je denken dat je voor een zonvakantie in februari behoorlijk wat uren in een vliegtuig door moet brengen. Maar gelukkig zijn er ook bestemmingen in Europa waar je kunt genieten van heerlijk weer in februari. Zo kun je in februari op de Canarische eilanden genieten van heerlijke temperaturen. De bekendste en meest populaire eilanden van de Canarische eilanden zijn onder andere Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. Voor ieder wat wils dus.

Hier boek je je vakantie naar de Canarische eilanden

Zonvakantie in februari naar Mexico, Yucatán

De beste maanden voor een vakantie in Mexico vallen in onze winterperiode. Mexico, en met name het schiereiland Yucatán, is daarom de perfecte bestemming voor een zonvakantie in februari. In Yucatán kun je genieten van de mooiste tropische stranden en eilanden, de Maya cultuur ontdekken met haar prachtige Maya tempels en ruïnes en cultuur snuiven in de mooiste koloniale steden als Campeche en Valladolid. Maar vergeet ook niet de prachtige natuur met haar cenotes waar je een frisse duik in kunt nemen, het bloedmooie Laguna Bacalar en de jungle. Een vakantie in Yucatán om aan de Nederlandse winter te ontvluchten is een top idee. Lees al onze Mexico tips.

Hier boek je je vakantie naar Yucatán, Mexico

Boek je losse vliegtickets naar Mexico

Laguna Bacalar

Ook leuk: Liever in maart op vakantie? Dit zijn onze tips voor een zonvakantie in maart