Zomervakantie 2020 tips

Zomervakantie 2020: Waar kun je naartoe? + Onze aanraders

Geüpdatet op

Na maanden van slechts nieuws, social distancing en vooral je eigen woonplaats verkennen is er eindelijk weer een beetje goed nieuws. De maatregelen in Nederland worden versoepelt en ditzelfde geldt voor een aantal andere bestemmingen in Europa. Zo kunnen we na lang wachten tóch de zomervakantie in het buitenland vieren. Maar waar kunnen/mogen we precies naartoe? In dit artikel delen we onze aanraders voor vakantiebestemmingen voor de zomer 2020.

LET OP: Hoewel het reisadvies voor een aantal bestemmingen in Europa wijzigt van oranje naar geel betekent dit nog steeds dat het geen groen is. Daarnaast kunnen reisadviezen op ieder moment aangepast worden. Houd dus ten alle tijd de website Nederlandwereldwijd.nl in de gaten.

Vakantie naar Kroatië

Kroatië is één van de landen waarvan per 15 juni het reisadvies naar geel zal worden bijgesteld. Tel daarbij op dat Kroatië relatief mild geraakt is door de crisis en je hebt je top vakantiebestemming voor 2020 gevonden. Kroatië is niet het populairste land in Europa voor een bestemming, maar heeft alles te bieden. Van een helderblauwe Adriatische zee met hagelwitte stranden tot prachtige eilanden, indrukwekkende steden als Split en Zagreb, imposante bouwwerken en een prachtige natuur als Krka National Park. Kroatië is super geschikt voor een vakantie, maar is ook super tof voor een roadtrip. En hoewel het een stuk verder is dan Duitsland of België kun je er zelfs naartoe reizen met je eigen auto. Durf je dat niet aan? Huur dan in Kroatië een huurauto via Sunny Cars.

Lees hier al onze artikelen over Kroatië.

Krka National Park
Istrie

Zomervakantie 2020 in Slovenië

Update 8 juni 2020: Slovenië heeft bekend gemaakt dat Nederlanders en Belgen tóch 14 dagen in quarantine moeten na aankomst in Slovenië. Een vakantie naar Slovenië is dus toch nog niet zo gemakkelijk.

Ook voor Slovenië gaat het reisadvies per 15 juni veranderen van oranje naar geel. Wel is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je een accommodatie hebt geboekt. Dit kun je doen via Booking.com. Liever overnachten op een camping? Check dan het aanbod op Allcamps. Zorg er dus voor dat je vroegtijdig je hotel in Slovenië reserveert. Slovenië is een geweldige vakantiebestemming in Europa en is met de auto bereikbaar. De hoofdstad Ljubljana is zelfs één van onze favoriete stedentrip bestemmingen in Europa. Maar niet alleen de stad is prachtig, wat dacht je van de natuur? Ga wandelen in Triglav National Park en bezoek de indrukwekkende meren Lake Bled en Lake Bohinj.

Op vakantie naar Slovenië? Lees hier al onze artikelen over Slovenië.

Triglav National Park

Portugal als zomervakantie bestemming in 2020

Al voordat Nederland aangaf het reisadvies voor verschillende landen aan te passen was Portugal één van de eerste bestemming die aangaf weer Nederlandse toeristen te willen ontvangen. Portugal is relatief mild getroffen door het virus en hoopt dat het toerisme snel weer aantrekt. Doordat het land relatief mild is getroffen is Portugal een ideale zomervakantie bestemming voor 2020. De winkels zijn open, je kunt genieten van een lekker drankje op het terras en het land lijkt er helemaal klaar voor te zijn.

Zie jij een vakantie in Portugal wel zitten? Lees hier onze artikelen over Portugal.

Zomervakantie in Italië

Hoewel Italië één van de hardst getroffen landen is in Europa zal ook een vakantie Italië vanaf 15 juni mogelijk zijn. De grenzen gaan open en langzaam wordt het leven in Italië weer een beetje normaal. Hoewel het noorden van Italië onwijs hard is getroffen zijn er gelukkig ook gebieden die de grootste klap hebben ontlopen. Voor een vakantie in Italië zijn er genoeg opties. De zomer 2020 is helemaal een goed moment om beroemde steden als Venetië, Rome en Verona eens in meer rust te ontdekken.

Of wat dacht je van een vakantie aan het heerlijke Gardameer? Ben je op zoek naar een toffe camping? Check het complete aanbod op AllCamps.

Lees hier al onze tips voor je zomervakantie 2020 in Italië.

Gardameer
Venetië tips

Vakantie in Duitsland

Blijf je liever iets dichterbij huis, maar wil je wel graag Nederland even uit? Buurland Duitsland is een uitstekende optie voor de zomervakantie 2020. Ga voor een mooie roadtrip, bezoek toffe steden als Berlijn of Keulen of huur via bijvoorbeeld Interhome of Heerlijkehuisjes.nl een tof vakantiehuis in één van de mooiste natuurgebieden en geniet volop van de Duitse natuur.

Zomervakantie 2020 in België

Voor een leuke vakantie dichtbij huis heb je niet alleen een keuze voor onze oosterburen. Wat dacht je van een vakantie in België? Ook het reisadvies voor België wordt vanaf 15 juni aangepast. Eindelijk kun je je stedentrip Brussel, Antwerpen of Leuven plannen. Of wat dacht je van een (actieve) vakantie in de Ardennen?

Zomervakantie 2020: België (Brussel)

Reisadviezen voor de zomervakantie 2020

Dat waren onze aanraders voor de zomervakantie 2020. Maar er zijn nog veel meer landen waar je naartoe kunt! Denk aan Letland, Litouwen, België, Bulgarije, Luxemburg, Tsjechië en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Zoals ik eerder al aangaf is het belangrijk om altijd de website Nederlandwereldwijd.nl in de gaten te houden. De situatie kan per land ieder moment wijzigen. Ook is het belangrijk om je voordat je vakantie begint goed onderzoek te doen naar de regels op jouw vakantiebestemming. De regels kunnen namelijk erg verschillen. Zo moet je in sommige landen in winkels en het openbaar vervoer verplicht een mondkapje dragen. In andere landen hoeft dit niet verplicht.

Check ook de website Covidcontrols.co voor een overzichtelijke kaart met informatie over reizen naar alle landen in de wereld.

Ook zal reizen naar andere bestemmingen in de EU toegestaan zijn vanuit de Nederlandse overheid, maar moet er eerst gewacht worden totdat deze landen officieel de grenzen openstellen. Zoals het nu lijkt zal dat voor de meeste bestemmingen in de komende weken gaan gebeuren. Denk hierbij aan vakantiebestemmingen als Spanje, Frankrijk, Cyprus, Griekenland en Noorwegen.

Zomervakantie 2020 tips

Zoals het nu lijkt zullen reizen naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken op oranje blijven staan.

Later deze maand kun je een artikel verwachten met nóg meer aanraders voor de zomervakantie 2020.

Benieuwd naar jouw situatie: Ga jij reizen door Europa deze zomer of blijf je toch lekker in Nederland?

Wij proberen de ontwikkelingen zo goed mogelijk in de gaten te houden en artikelen aan te passen waar mogelijk. We raden je echter nogmaals aan om altijd de website van de Nederlandse overheid te checken. Hier vind je het actuele reisadvies per bestemming.