haifa

Wat te doen in Haifa, Israël

Geüpdatet op

Haifa is na Jeruzalem en Tel Aviv de grootste en populairste stad in Israël. De stad ligt in het noordwesten van het land, pal aan de kust op de berg Carmel. Niet alleen haar prachtige ligging maakt Haifa één van de bestemmingen om te bezoeken tijdens je rondreis door Israël, ook de prachtige bezienswaardigheden in Haifa gaan je raken. In dit artikel delen we de beste tips voor een verblijf in in deze havenstud en badplaats.

Ben Gurion Avenue: Eten en drinken

De Ben Gurion Avenue is één van de belangrijkst een meest levendige plekken in Haifa. Dit is de straat waar je de populairste cafés, winkels en restaurants in Haifa vindt. Ben je in voor een gezellige avond, dan is de Ben Gurion Avenue de plek waar je moet zijn.

Ben Gurion Avenue

De bloedmooie Baha’i Gardens

Eén van de populairste bezienswaardigheden in Haifa is de bloedmooie Baha’i Gardens. Op de top van de Karmelberg is de prachtige, witte tempel Bahai en el Bab gebouwd. De witte tempel met de gouden koepel is dé blikvanger van de stad en is dan ook zichtbaar vanaf alle kanten in de stad. In het El Bab mausoleum ligt één van de grondleggers van de Bahai-godsdienst begraven. Een bezoek aan de Baha’i Gardens draait niet alleen om de tempel. De prachtige Perzische tuin is heerlijk om doorheen te wandelen en biedt je een geweldig uitzicht over de stad.

Baha'i Gardens
Baha'i Gardens
Baha'i Gardens

De grot van Elijah in het Karmelgebergte

Op de weg naar het Stella Maris klooster op het Karmelgebergte ligt een andere heilige plaats in Haifa, de Grot van Elijah. De Grot van Elijah is de plek waar profeet Mohammed zich verschool tijdens zijn vlucht voor Koning Ahab. Zowel het Stelle Maris Klooster als de Grot van Elijah zijn te bereiken per kabelbaan wat je ook nog eens te gekke uitzichten oplevert.

Het strand van Haifa

Haifa ligt pal aan de kust en is daardoor natuurlijk een geweldige strandbestemming tijdens de warmere maanden. Eén van de fijnste stranden in Haifa is Carmelbeach. Langs het strand loopt een gezellige boulevard met restaurants, barretjes en winkels.

Praktische tips voor een verblijf in Haifa, Israël

  • Op vrijdag is de Shabbat in Israël. Dit betekent dat veel winkels, toeristische attracties en restaurants gesloten zijn en dat je in veel gevallen geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Het is dus niet mogelijk om op vrijdag tijdens de Shabbat van of naar Haifa te reizen. Wel hebben wij gelukkig gemerkt dat veel winkels en restaurants in Haifa toch geopend zijn op vrijdag en het strand is natuurlijk iedere dag van de week toegankelijk.
  • De stad is heel goed te bereiken vanuit andere populaire bestemmingen in Israël. Zelf reisden wij per trein vanuit Tel Aviv (reistijd ongeveer één uur). Deze treinreis gaat voor een groot gedeelte langs de kustlijn en is super mooi. Vanuit Haifa reisden wij per bus naar Jeruzalem.
Haifa Israël

Accommodaties

Haifa is een populaire vakantiebestemmingen voor Israëliërs en buitenlanders en dat betekent ook dat de prijzen voor accommodaties helaas niet heel laag liggen. Het beste kun je kiezen voor een accommodatie rondom de Ben Gurion Avenue. Hieronder hebben wij een aantal accommodaties voor je op een rij gezet:

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: