Reizen naar Israël

Israël is een land in het Midden-Oosten. De hoofdstad van het land is Jeruzalem, maar dit wordt niet door alle landen in de wereld (ook niet door de VN) erkend. Hoewel het land een prachtige en indrukwekkende reisbestemming is, zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo lopen de spanningen tussen Israël en Palestina regelmatig flink op en zijn de spanningen vrijwel overal in de regio voelbaar. Al bij aankomst op het vliegveld is de kans dat je ondervraagd wordt niet ondenkbaar. Wij werden aan een verhoor onderworpen over onze eerdere reis naar Iran.

Bezienswaardigheden in Israël

De vele spanningen betekenen niet dat reizen naar Israël geen goed idee is. Het land is werkelijk prachtig! Een aantal van de populairste steden in Israël zijn onder andere Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa. Tel Aviv wordt ook wel de party-stad van het Midden-Oosten genoemd en voelt heel westers aan. Hier merkten we dan ook het minst van de spanningen. Tel Aviv straalt luxe uit, maar beschikt ook over een aantal rauwere en authentiekere wijken, zoals Old Jaffa en Florentin. Jeruzalem is de stad waar je naartoe moet voor historie en bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur. Ook kun je vanuit Jeruzalem op eigen initiatief een trip maken naar Bethlehem in Palestina. Je kunt hierbij een lokale bus pakken of kiezen voor een georganiseerde dagtrip.

Andere populaire plekken en bezienswaardigheden in het land zijn de Dode Zee, De Bahá’í-tuinen in Haifa, Nazareth, de Negev woestijn en het natuurgebied Ein Gedi.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bezienswaardigheden in Israël met eigen ogen kunt bewonderen!