Foto met Go Pro Hero 7 Balck

Getest op reis: GoPro Hero 7 Black

Geüpdatet op

Tijdens onze reizen proberen wij altijd de mooiste foto’s en video’s te maken. Nu gebruiken veel reizigers hier tegenwoordig ‘gewoon’ hun telefoon voor. En natuurlijk levert dit mooie plaatjes op, maar bij ons gaat er nog veel meer mee. Zo nemen we onze DJI Mavic Pro mee op reis wanneer dit lukt én gaat onze GoPro Hero 7 Black altijd mee in de tas. Voor mooie onderwatervideo’s, maar ook voor het maken van mooie beelden tijdens het roadtrippen. Een GoPro is geen goedkope reisaccessoire, maar wij vertellen je waarom de aanschaf écht de moeite waard is.

De GoPro vs andere action cams

Een GoPro aanschaffen gaat niet in de koude kleren zitten. De aanschaf is niet goedkoop, maar ik kan je garanderen dat de beelden een stuk beter zullen zijn dan met een andere, goedkopere action camera. De eerste jaren tijdens onze reizen namen wij een SJ CAM mee, maar dat de GoPro betere foto’s en video’s maakt werd meteen na het eerste gebruik wel duidelijk. Investeren in een GoPro kan dus zeker uit.

Specificaties GoPro Hero 6 Black

Wij reizen alweer een tijdje overal naartoe met onze GoPro Hero 7 en hoewel onlangs de GoPro Hero 8 alweer is uitgekomen zijn wij nog langer niet uitgekeken op de Hero 7. Hieronder lees je over de belangrijkst specificaties van de GoPro Hero 7:

 • Filmt in 4K op 60 frames per seconde of Full-HD op 240 frames per seconde
 • De GoPro Hero 7 Black beschikt over een touchscreen van 2 inch.
 • Type geheugenkaart: MicroSD, MicroSDHC of MicroSDXC
 • De GoPro Hero 7 Black beschikt over GPS
 • De action cam is waterdicht, vochtbestendig en spatwaterdicht
 • Afmetingen: 44 mm x 62 mm x 33 mm
 • Kleur: Zwart

Gebruiksgemak van de GoPro Hero 6 Black

De GoPro Hero 7 Black – of de 8 – is de perfecte action cam om mee te nemen op reis. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je ‘m altijd gemakkelijk mee kunt nemen. Over het algemeen wordt gezegd dat de batterij van de GoPro ongeveer twee uur meegaat, maar onze ervaring heeft ons geleerd dat dit over het algemeen zelfs wat langer is. Tijdens onze reizen hoeven we de GoPro amper op te laden. Wat super handig is, want wij vergeten dit nogal eens. Zo staan we vrijwel nooit met een lege batterij. Wil je vaker gebruik maken van de GoPro dan wij doen, dan kun je een extra batterij aanschaffen.

De camera is in te stellen en te besturen via een aantal knopjes en via het handige touchscreen. Er zit standaard stabilisatie in de camera, maar voor nog betere en stillere beelden raad ik je aan om ook een stabilizer aan te schaffen.

Handig: Download voor de GoPro app, zodat je de camera ook via je telefoon kunt besturen.

GoPro take photo

Hoewel je de GoPro heel gemakkelijk kunt besturen met allerlei knopjes kun je ook foto’s en video’s maken zonder je handen te gebruiken. Hoe handig! De GoPro luistert namelijk ook naar spraakopdrachten. Zo un je de camera met je stem aan- en uizetten. Wanneer je zegt “GoPro take photo” maakt de camera een foto en wanneer je zegt: ‘GoPro start recording” of “GoPro stop recording” zal de camera beginnen of stoppen met filmen. Dit is vooral heel handig wanneer je de action cam gebruikt tijdens het sporten, fietsen of tijdens het roadtrippen.

Heel leuk deze functie en over het algemeen werkt het goed, maar wij hebben wij hebben ook wel eens seconden lang naar de camera lopen schreeuwen zonder dat er ook maar iets gebeurde. De optie werkt dus het beste wanneer er niet teveel lawaai om je heen is en het is erg belangrijk dat je duidelijk spreekt.

Traditional houses Kashan, Iran

Kwaliteit van foto’s

De meeste mensen gebruiken een action cam voor het maken van toffe actie video’s, maar de GoPro Hero 7 Black is ook uitermate geschikt voor het maken van foto’s. De camera beschikt over een wide-angle lens wat ervoor zorgt dat je een heel breed zichtveld hebt. Zo kun je bijvoorbeeld perfect foto’s maken van kleinere ruimtes, zoals hotelkamers.

Foto’s kun je schieten in JPEG, RAW, en HDR en de GoPro Hero 6 Black zou geen action cam zijn als er niet nog een aantal handige functies zijn. Zo kun je dus met je stem een foto laten maken, maar kun je de camera ook zo instellen dat er tot maximaal 30 foto’s achter elkaar gemaakt worden of een timelapse modus inschakelen.

Foto gemaakt met Go Pro Hero 7 Black

Kwaliteit van de video’s

Aangezien wij reizen met een systeemcamera, onze telefoons en een DJI Mavic Pro drone merken we dat wij de GoPro vooral gebruiken voor video’s en minder voor foto’s. Video’s worden geschoten in 4K op 60 frames per seconde wat prachtige beelden oplevert. Als ik één nadeel over de video’s mag noemen is het feit dat alles dat je filmt altijd heel ver weg lijkt. Dit heeft alles te maken met het pluspunt voor het maken van foto’s, de wide-angle. De Hypersmooth beeldstabilisatie zorgt ervoor dat de beelden vrij soepel lopen.

Onderstaande video is gemaakt met de Go Pro Hero 7 Black.

Voordelen van de GoPro Hero 7 Black

 • Video’s worden geschoten in 4K of Full-HD wat prachtige beelden oplevert
 • Foto’s kun je schieten in zowel JPEG als RAW.
 • De Hypersmooth beeldstabilisatie zorgt voor soepele beelden.
 • Het bedienen van de GoPro Hero 7 Black is heel gemakkelijk. Mede vanwege het feit dat je de camera ook met je stem kunt besturen
 • De action cam is super klein en dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.
 • De GoPro kun je bedienen met de GoPro app. Dit betekent dat je hierop alles in kunt stellen en je niet alles hoeft te doen met de kleine camera.

Nadelen van de GoPro Hero 7 Black

 • Hoewel de action cam beschikt over Hypersmooth beeldstabilisatie merkten wij toch dat de beelden af en toe best schokkerig zijn. Wij schaften daarom een aparte stabilizer Gimbal aan wat ervoor heeft gezorgd dat we nog mooiere beelden kunnen maken
 • Je kunt niet mooi dingen van dichtbij filmen, doordat beelden altijd verder weg lijken dan ze zijn. Dit komt door de wide-angle.
 • De functie ‘GoPro take photo’ is heel tof, maar helaas luistert de camera niet altijd even goed.
 • Doordat het touchscreen heel klein is, moet je soms wat vaker tikken voordat de camera doet wat je wilt.

De GoPro Hero 7 black is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue en Bol.com voor €329. Wil je liever de nieuwste versie en dus iets meer uitgeven? Schaf dan de GoPro Hero 8 Black aan. Ook zijn er voor de GoPro veel verschillende accessoires te koop.

Reis jij ook met een action camera?

Benieuwd naar meer handige reistips en/of handige producten voor op reis? Je vindt hier al onze reistips.

*Dit artikel is niet gesponsord.