Telefoon gestolen op reis? Tips

Deze smartphone accessoires zijn handig om mee te nemen op reis

Geüpdatet op

Reizen zonder smartphone lijkt tegenwoordig onmogelijk. Niet gek, want je blijft gemakkelijk in contact met vrienden en familie, kunt onderweg een e-book lezen of een filmpje kijken én kunt natuurlijk uitstekend foto’s maken met je smartphone. Wanneer je van plan bent om tijdens het reizen veel gebruik te maken van je smartphone en veel foto’s wilt maken zijn er een aantal smartphone accessoires die handig zijn om mee te nemen. Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij.

Inhoudsopgave:Deze smartphone accessoires zijn handig om mee te nemen op reis
  1. Powerbank
  2. Smartphonehouder voor in de auto
  3. Statief voor je smartphone
  4. Wereldstekker
  5. Telelens voor op je smartphone

Powerbank

Tijdens het reizen en het veel onderweg zijn is het opladen van je smartphone natuurlijk een must. Niets vervelender dan dat je tijdens die lange bus- of treinreis opeens zonder telefoon zit. Helaas zijn stopcontacten vrijwel nooit aanwezig in bussen of trein, of zomaar onderweg, en daarom raad ik je altijd aan om een powerbank mee te nemen op reis. Een powerbank is een externe batterij die je bijvoorbeeld in je hotelkamer oplaadt en waarbij je deze stroom later kunt gebruiken voor het opladen van je telefoon. Hoe vaak en hoelang je je telefoon kunt opladen met de powerbank is afhankelijk van het model.

Smartphone gadgets voor op reis

Smartphonehouder voor in de auto

Roadtrippen is wat ons betreft één van de fijnste manieren van reizen. Een auto huren op reis betekent dat je kunt genieten van de ultieme vrijheid. Op geen andere manier kun je namelijk je reis exact zo plannen als dat jij wilt. Met stops waar je met het openbaar vervoer niet zou kunnen komen bijvoorbeeld. Wel is het handig om voor je roadtrip een smartphonehouder voor in de auto mee te nemen. Bij sommige verhuurbedrijven kun je een navigatiesysteem bijboeken, maar dit is vaak tegen een meerprijs. Wanneer je een smartphonehouder voor in de auto meeneemt kun je gebruik maken van bijvoorbeeld Google Maps op je telefoon. Handig!

Statief voor je smartphone

Smartphones, zoals de iPhone 12, en hun camera’s worden steeds beter en het is dus niet gek om alleen je smartphone mee te nemen op reis voor mooie reisfoto’s. Geen gezeul met grote camera’s en benodigdheden. Wil je zeker weten dat je mooie reisfoto’s maakt met je smartphone? Neem dan een klein statief mee. Wanneer je je telefoon stil houdt tijdens het foto’s maken zullen de foto’s namelijk het allermooist worden.

Wereldstekker

Veel bestemmingen maken gebruik van andere stopcontacten dan wij in Nederland gewend zijn. Doe daarom voor je reis onderzoek hierna en neem – indien nodig – de juiste wereldstekker mee op reis. Dit is vaak de enige manier om je smartphone – en andere apparaten, zoals je powerbank – op te laden tijdens het reizen.

Telelens voor op je smartphone

Eén van de handigste smartphone accessoires voor wie graag foto’s maakt met zijn/haar telefoon is een telelens. Een telelens voor je smartphone klik je voor de ingebouwde camera van je telefoon en helpt je bij het maken van nóg mooiere plaatjes. Met een telelens kun je extra inzoomen, maar blijft de kwaliteit toch prima. Uitstekend voor tijdens een safari bijvoorbeeld.

Smartphone fotografie

Heb jij nog aanvullende tips voor handige smartphone accessoires voor op reis?

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.