Koh Tao Thailand

Reizen van Bangkok naar Koh Tao: zo doe je dat eenvoudig

Geüpdatet op

Veel reizigers in Thailand kiezen ervoor om hun reis te beginnen in de hoofdstad Bangkok en om vanaf daar door te reizen naar het noorden (regio Chiang Mai) en de bloedmooie Thaise eilanden in het zuiden. Eén van de mooiste eilanden in het zuiden van Thailand is het eiland Koh Tao. Maar hoe reis je nou gemakkelijk van Bangkok naar Koh Tao? Je kunt kiezen om deels te vliegen, te reizen per (nacht)bus of per trein. En natuurlijk kom je ook onder een boottocht niet uit. In dit artikel vertellen we je exact hoe te reizen van Bangkok naar Koh Tao.

Inhoudsopgave:Reizen van Bangkok naar Koh Tao: zo doe je dat eenvoudig
  1. De reis van Bangkok naar Koh Tao

De reis van Bangkok naar Koh Tao

De reden dat veel reizigers hun reis door Thailand – of zelfs Zuidoost-Azië starten is vanwege het feit dat vliegtickets naar Bangkok over het algemeen goedkoper zijn dan tickets naar ander steden in de regio En daarboven komt dat Bangkok een heerlijke – chaotische, dat wel – stad is om je reis te beginnen.

De afstand van Bangkok naar Koh Tao bedraagt 415 kilometer (hemelsbreed). Koh Tao is één van de mooiste Thaise eilanden en is gelegen in de Golf van Thailand, in het oosten van het land.

Reizen van Bangkok naar Koh Tao per vliegtuig en ferry

In principe raad ik iedereen om om zoveel mogelijk over land te reizen tijdens een rondreis door Thailand, al is het ook mogelijk om een gedeelte van de reis van Bangkok naar Koh Tao per vliegtuig af te leggen. Wil je liever een stuk vliegen door bijvoorbeeld tijd te besparen? Kies dan voor een vlucht van Bangkok naar Surat Thani op het vasteland of een vlucht naar het nabijgelegen eiland Koh Samui. Vanaf zowel de luchthaven van Surat Thani als de luchthaven van Koh Samui kun je per bus en ferry verder reizen naar Koh Tao.

De reistijd voor de ferry van Koh Samui naar Koh Tao bedraagt anderhalf tot drie uur en maakt vaak een korte stop op het eiland Koh Phangan. De trip van het vliegveld van Surat Thani naar Koh Tao duurt tussen de vijfenhalf en zes uur.

*Het is ook mogelijk om te vliegen naar Chumphon en vanaf daar de ferry nemen naar Koh Tao. De vliegtickets naar Chumphon zijn echter over het algemeen duurder dan naar Surat Thani en de ferry tussen Chumphon en Koh Tao vaart maar twee keer per week. De reistijd per ferry duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Reizen van Bangkok naar Koh Tao

Reizen per bus en ferry

Een andere manier om van Bangkok naar Koh Tao te reizen is door een combi-ticket voor de bus en ferry aan te schaffen. Dit is verreweg de goedkoopste optie om te reizen van Bangkok naar Koh Tao. Combitickets voor de bus en ferry van Bangkok naar Koh Tao schaf je online aan. Voor deze reis kun je kiezen voor een reis met een luxe hogesnelheid bus of een gewone bus. De reistijd bedraagt ongeveer 11,5 uur (vanaf 43 dollar) of 15 uur en 45 minuten (vanaf 32 dollar). De laatste optie doet er iets langer over vanwege een stop van twee tot drie uur in Chumphon. Beide bussen zijn uitgerust met comfortabele, verstelbare stoelen, airco en een toilet. Voor beide opties geldt dat je één grote tas (backpack) en één kleinere tas (handbagage) mee aan boord mag nemen.

Reizen per trein en ferry

Wil je graag veel van het land zien en in contact komen met de lokale bevolking? Kies er dan voor om per trein en ferry te reizen van Bangkok naar Koh Tao. Houd er wel rekening mee dat reizen met de trein de meeste tijd kost en daardoor niet altijd efficiënt is. Wel is het avontuurgehalte vaak het grootst. Vanaf het treinstation Hua Lamphong in Bangkok kun je het beste een nachttrein nemen naar Surat Thani. Deze treinreis duurt ongeveer twaalf uur. Vanaf het vliegveld van Surat Thani reis je daarna per taxi naar de Night Boat Pier en verder per ferry naar Koh Tao. In totaal duurt deze manier van reizen zeker vijftien uur.

Reizen van Bangkok naar Koh Tao

Wat is volgens jou de fijnste manier van reizen van Bangkok naar Koh Tao?

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.