Reis koffiezetapparaat

Getest: PortoPresso, het draagbare reis koffiezetapparaat

Geüpdatet op

Koffieliefhebbers opgelet! Toen wij een mail ontvingen van Portoffee met de vraag of wij een draagbaar koffiezetapparaat wilden testen moet ik eerlijk zeggen dat ik een beetje sceptisch was. Het klonk een beetje te decadent en onnodig. Maar boy, wat zat ik fout. Onlangs hebben wij de PortoPresso enthousiast getest tijdens onze ontdekkingstocht in de regio Appelscha en ik kan je zeggen, wij zijn fan! Met de PortoPresso kun je namelijk écht koffie zetten terwijl je in de auto zit. Alles weten over het draagbare reis koffiezetapparaat dat ideaal is om mee te nemen tijdens je roadtrip of vakantie? Wij delen al onze ervaringen met de PortoPresso in dit artikel.

Praktische informatie over de PortoPresso

Je zult wel denken, een koffiezetapparaat kan ik toch altijd gemakkelijk meenemen op reis? Klopt. Maar er zijn maar weinig koffiezetapparaten waarmee je ook daadwerkelijk warme koffie kunt zetten terwijl je aan het rijden bent. Of terwijl je in je hotelkamer zit. Het maakt niet uit waar je bent, zolang je beschikt over stroom, nespresso cups, water en de PortoPresso kun je overal ter wereld koffie zetten. De PortoPresso beschikt namelijk over een verwarmende plaat en een aantal sensoren die ervoor zorgen dat het water binnen een paar minuten wordt opgewarmd. Het reis koffiezetapparaat wordt geleverd met twee kabels, een kabel waarmee je de PortoPresso kunt gebruiken in ieder stopcontact én een 12 Volt kabel waarmee je de PortoPresso ook nog eens kunt gebruiken in de auto. De PortoPresso is dus een ultieme gadget voor tijdens een roadtrip.

Portoffee

Specificaties PortoPresso

Het apparaat zelf is super gemakkelijk mee te nemen en heeft een hoogte van 23 centimeter en een diameter van 7,5 centimeter. De totale tankinhoud bedraagt 80 milliliter. Vanwege de twee kabels die erbij worden geleverd weegt de totale set anderhalve kilo. Het reis koffiezetapparaat los weegt 600 gram.

PortoPresso van Portoffee

De eerste indruk

De PortoPresso wordt geleverd in een zwart tasje dat gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is. Zodra je het tasje opent valt meteen het unieke apparaat op. Daarnaast wordt de 12 volt autolader meegeleverd en een oplader voor in het stopcontact. Het valt op dat met name de adapter voor de stopcontactlader behoorlijk groot is. Qua ruimtebesparing kan hier nog wat op gewonnen worden. We kunnen meteen niet wachten om het apparaat uit te proberen.

Complete set
Reis koffiezetapparaat

Koffie zetten in de auto, zo doe je dat

De eerste keer koffie zetten met het draagbare reis koffiezetapparaat is even wennen, want er wordt helaas (nog) geen gebruiksaanwijzing bij het product geleverd. Ik probeer hieronder daarom zo duidelijk mogelijk in stappen uit te leggen hoe je in een handomdraai koffie zet met de PortoPresso.

 • Draai de beker los van de onderkant van het apparaat
 • Plaats een nespresso cup* (welk merk dan ook) in de onderste cabine
 • Vul de bovenste cabine met water
 • Sluit de PortoPresso aan in de auto of het stopcontact en druk op de aan/uit knop. Het water zal nu opgewarmd worden.
 • Zodra het water warm genoeg is piept het apparaat en gaat het andere knopje branden. De PortoPresso is nu klaar om koffie te zetten.
 • Houdt een koffiekop onder het apparaat en druk op het knopje dat is gaan branden. De koffie zal nu gaan lopen.
 • Geniet van een lekker kopje koffie, waar je ook bent!

*Geen fan van espresso? Je kunt ook gebruik maken van andere cups, zoals de lungo. Het enige dat je aan moet passen is dat je de bovenste cabine twee keer vult met water en dus twee keer koffie zet in hetzelfde kopje.

Koffie zetten in de auto met de PortoPresso
Koffie zetten in de auto met de PortoPresso
Koffie zetten in de auto met de PortoPresso
Koffie zetten in de auto

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Zoals je kunt lezen zijn wij super enthousiast over de PortoPresso, ook al waren we een beetje sceptisch. De koffie smaakt uiteraard een stuk beter dan oploskoffie en het apparaat is gemakkelijk mee te nemen. Maar aan iedere product zitten minpunten en uiteraard is dat ook het geval bij dit draagbare reis koffiezetapparaat. Hieronder hebben wij de voor-en nadelen van de PortoPresso op een rij gezet.

Voordelen

 • Gemakkelijk mee te nemen in bijgeleverd draagtasje.
 • Overal ter wereld koffie zetten.
 • De koffie smaakt veel beter dan oploskoffie.
 • Je hoeft het apparaat tussendoor niet schoon te maken, maar kunt meteen je volgende kop koffie zetten.
 • Nooit meer stoppen voor koffie bij een benzinestation.

Minpunten

 • (Nog) geen gebruiksaanwijzing beschikbaar.
 • Koffie zetten met de 12 volt autolader duurt redelijk lang (een paar minuten), maar in het stopcontact is je koffie klaar binnen twee minuten.
 • Tijdens het koffie zetten lekt er wat water uit de bovenste cabine (niet heel veel, maar let op).
 • De adapter is behoorlijk groot.
PortoPresso het draagbare reis koffiezetapparaat

Enthoustiast? Je koopt het draagbare reis koffiezetapparaat hier

Een lekker kopje koffie kost wat en natuurlijk is de PortoPresso duurder dan wanneer je oploskoffie drinkt of gebruik maakt van een koffiefilter en waterkoker. Toch moet ik zeggen dat de prijs van het reis koffiezetapparaat me alles meevalt. En tel daar maar eens bij op dat je nooit meer een stop hoeft te maken bij een benzinestation voor een kop koffie. De PortoPresso kun je aanschaffen op de website van Portoffee voor een prijs van €99,95.

Is de PortoPresso iets voor jou?

*Wij ontvingen de PortoPresso in ruil voor een review op onze blog. Hierboven delen we niets anders dan onze eigen eerlijke bevindingen en mening.

Meer handige reisproducten: