Minicamping de Houtwal

Vind de mooiste kampeerplekken in Europa via Campspace

Geüpdatet op

Ben jij op zoek naar een unieke kampeerplek in Europa en wil eens iets anders dan kamperen op een drukke familiecamping? Dan is het platform Campspace echt iets voor jou. Via Campspace boek je namelijk unieke plekken – campspaces – om te overnachten middenin de natuur. Wij gingen je voor en overnachtten op een heerlijke minicamping in Nederland pal naast nationaalpark Weerribben-Wieden. In dit artikel lees je alles over dit unieke kampeerplatform en onze ervaring.

Inhoudsopgave:Vind de mooiste kampeerplekken in Europa via Campspace
  1. Over Campspace
  2. De focus op duurzaamheid
  3. Een overnachting boeken via Campspace
  4. Minicamping de Houtwal

Over Campspace

Zoals je hebt kunnen lezen is Campspace een platform waar je de mooiste, unieke kampeerplekken in Europa kunt vinden. Het platform zou je kunnen vergelijken met Airbnb. Particulieren kunnen op het platform namelijk hun eigen terrein beschikbaar stellen als kampeerplek. Zo kun je dus uniek overnachten bij iemand in de achtertuin. Maar Campspace is nog meer dan dat, want je vindt er niet alleen kampeerplekken in achtertuinen. Op Campspace vind je ook tal van bijzondere kampeerplekken middenin de natuur. Denk aan minicampings, bijzondere glampings en boomhutten. Campspace werkt samen met scouts die altijd op zoek gaan naar nieuwe, unieke plekken om te kamperen in binnen- en buitenland.

De focus op duurzaamheid

Kamperen met je eigen tent is de meest duurzame manier van vakantie vieren en ook op duurzaamheid legt Campspace de focus. Zo is het belangrijk dat aanbieders die zich aansluiten bij het platform zich bezig houden met duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan minder gebruik maken van plastic, pluktuinen en voedselbossen. Hoewel dit geen vereiste is, kun je veel informatie die te maken heeft met duurzaamheid terug vinden bij de informatie over iedere campspace.

Een overnachting boeken via Campspace

Dat je op Campspace de meest uiteenlopende kampeerplekken in Nederland kunt vinden bleek wel toen wij op zoek gingen naar een plekje. Onze focus lag op het vinden van een campspace waarbij we onze eigen tent niet mee hoefden te nemen. De zoekfunctie van Campspace is zo ingericht dat je gemakkelijk aan kunt geven of je wilt overnachten in je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper of dat je ergens wilt overnachten waar accommodaties aanwezig zijn. Daarnaast kun je aangeven welke faciliteiten je belangrijk vindt, zoals een sauna, kampvuur, hot tub of barbecue. Ook kun je aangeven welke activiteiten in de omgeving je graag zou willen ondernemen en of je graag in de buurt van een dorp, stad of juist middenin de natuur wilt overnachten.

Zodra je een kampeerplek hebt gevonden die aansluit bij jouw wensen kun je jouw reisdata invoeren en jouw keuze reserveren. Er wordt dan een boekingsverzoek naar de host gestuurd die deze zal bevestigen of annuleren. Voor het reserveren van een Campspace moet je wel een account aanmaken, zodat je voor vertrek heel gemakkelijk contact kunt leggen en onderhouden met de verhuurder. Het volledige bedrag dat bij de reservering staat is voor de verhuurder. Daarnaast betaal je service kosten aan Campspace.

Hier vind je meer informatie.

Minicamping de Houtwal

Zoals gezegd mochten wij op uitnodiging van Campspace een kampeerplek naar keuze testen en onze keuze is gevallen op Minicamping de Houtwal. Deze minicamping is gevestigd pal naast Nationaal Park Weerribben-Wieden. De Houtwal is een kleine, sfeervolle camping waar wij kozen voor een verblijf in één van de volledig ingerichte Indian Bell tenten. Al bij aankomst voel je dat de camping is opgezet door echte reizigers, want dit zie je overal in terug. Van de heerlijke sfeer bij aankomst tot aan de campinglounge met keuken die je doet denken aan een hostel, de spelletjeskast en de heerlijke hangmatten in het midden van het veld. Maar de kers op de taart zijn toch wel de alpaca’s Murphy, Niño & Paco.

Minicamping de Houtwal

Op de camping kun je kiezen voor een verblijf in één van de ingerichte Tropical, Indian of Boho Bell tenten. Óf voor een plekje met je eigen camper, caravan of tent. De tenten zijn volledig ingericht met een heerlijke matras, dik dekbed, een kleine koelkast, elektriciteit en alles wat je verder nodig hebt voor een onbezorgd verblijf, zoals servies, een terras voor je tent, beddengoed en handdoeken.

Minicamping de Houtwal

De minicamping is gelegen in Paasloo, aan de rand van de Weerribben wat uitstekend is voor natuur- fiets- en wandelliefhebbers. En is daarnaast een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan prachtige dorpen en steden, zoals Lemmer, Giethoorn en Blokzijl.

Heb jij al eens een kampeerplek geboekt via Campspace?

*Wij kampeerden op Minicamping de Houtwal op uitnodiging van Campspace.