Hoe duur is Singapore: Kosten & Budget

Singapore staat bekend als één van de duurste landen ter wereld. En zeker als één van de duurste landen in Azië. Toch trekken veel backpackers langs deze stadstaat en konden ook wij het niet laten om een kijkje te nemen. In dit artikel geven we een zo duidelijk mogelijk antwoord op de vraag hoe duur is Singapore. Met een overzicht van al onze kosten in Singapore en handige budgettips.

Hoe duur is Singapore?

Om een duidelijk antwoord te kunnen geven op de vraag “hoe duur is Singapore?” hebben wij tijdens ons bezoek aan deze stadstaat onze uitgaven bijgehouden. Onze uitgaven zijn onderverdeeld in vijf categorieën: De kosten voor eten en drinken, slapen, vervoer, souvenirs en overige.

Kosten voor eten en drinken in Singapore

Tijdens de verstedelijking van Singapore in de jaren vijftig zijn overal in het land food courts in het leven geroepen om de slechte hygiëne van de straatverkopers tegen te gaan. Iets dat meteen opvalt is dat het vooral Chinezen zijn die hun eten aanbieden op de terrasjes. Voor vijf euro kun je met zijn tweeën prima uiteten bij de food courts. En dan is het nog enorm lekker ook. Eten en drinken in Singapore hoeft dus helemaal niet duur te zijn, maar over het algemeen liggen de prijzen iets hoger dan in andere landen in Zuidoost-Azië.

hoe duur is singapore reisbudget
Foodcourt Singapore

Vervoer in Singapore

Je kunt merken dat Singapore een stuk georganiseerder is dan de rest van Zuidoost-Azië. De wegen zijn schoon en zonder gaten, er wordt fanatiek schoongemaakt, er wordt onderhoud gepleegd en de metro is perfect georganiseerd om maar een paar dingen te noemen. Dit zorgt ervoor dat, wanneer je de taxi of bus pakt, je minder snel vast komt te staan in het verkeer zoals gebruikelijker is in andere Aziatische steden. Om dit probleem helemaal te vermijden kun je natuurlijk de metro pakken. Snel, effectief en goedkoop. Hoewel je natuurlijk niets van de omgeving ziet ben ik echt fan van de metro. Gewoon een hele ervaring. Misschien voor mensen uit Rotterdam of Amsterdam een stuk minder, maar voor ons des te meer.

Wij reisden van Kuala Lumpur naar Singapore met de bus. Per persoon betaalden we hiervoor 45 RM (1 euro is 4,1 RM).

De beste manier om een stad te bekijken is niets over te slaan en te voet te gaan. Op deze manier  krijg je het beste een beeld van de plek waar je bent. Oja.. en het is natuurlijk ook nog gratis. Als je de behoefte hebt om Singapore vanaf de weg én het water te bekijken dan hebben we ook nog deze optie:

hoe duur is singapore reisbudget
hoe duur is singapore reisbudget openbaar vervoer
Metro Singapore

Overnachten in Singapore

De kostenpost overnachten zal het grootste gedeelte van je budget voor Singapore betrekken. Accommodaties zijn hier een stuk duurder dan in andere landen in Zuidoost-Azië. Wij kozen voor een overnachting in een slaapzaal om de kosten te dekken. Hiervoor betaalden wij €17,50 per persoon voor één nacht. Wil je liever een privékamer dan moet je zeker rekenen op €50 per persoon. In veel gevallen deel je dan de badkamer

Hieronder vind je een aantal fijne – en redelijk betaalbare – accommodaties in Singapore:

Reis je niet op een budget door Singapore en wil je eens optimaal luxe overnachten? Overweeg dan een nacht in het beroemde Marina Bay Sands te boeken.

Hostel

Hoe duur is Singapore: Conclusie

Hieronder vindt je het antwoord op de vraag “Hoe duur is Singapore?”. Je ziet hier hoeveel wij uitgaven en hoeveel ons dagbudget per persoon was. Singapore is over het algemeen een iets duurdere bestemming dan de meeste andere landen in Zuidoost-Azië. Moht je op een budget reizen dan kun je veel geld besparen door in Singapore in een hostel te slapen. De keuze is reuze. Ook ben je een stuk goedkoper uit wanneer je ervoor kiest om enkel op straat of in food courts te eten. Het eten is hier heerlijk en heel betaalbaar. Al met al kun je je reis door Singapore natuurlijk zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt.

[tabel-singapore]
Totaal
( dagen)
Per dag
(2 personen)
S$ 258,99 S$ 129,50
€ 150,21 € 75,11

Had jij verwacht dat Singapore een dure bestemming zou zijn?

Meer Zuidoost-Azië

Geschreven door Erick

Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Ik neem vooral de technische kant van de website op me, zoals web development, foto- en videobewerking maar ook schrijf ik af en toe een artikel.

Chille hotels in Singapore