Informatie over Jordanië

Uitgelichte afbeelding van Jordanië

Ben jij jouw reis naar of vakantie in Jordanië aan het plannen? Op deze pagina vind je allerlei handige reistips voor reizen naar Jordanië. Met informatie over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Jordanië en handige tips die je helpen bij het voorbereiden van jouw reis.

  • Hoofdstad Jordanië: Amman
  • Aanbevolen vaccinaties: DTP en hepatitis A.
  • Beste reistijd: Maart tot en met juni en september tot en met december.
  • Munteenheid: Jordaanse dinar

Artikelen over Jordanië

Route door Jordanië
03 juli 2018

Route door Jordanië: Roadtrip van 10 dagen

Hoewel Jordanië maar liefst twee keer zo groot is als Nederland, kun je in 10 dagen tijd bijna alle hoogtepunten van het land zien. Het land beschikt over drie snelwe…Lees meer

Reizen naar Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten dat vooral bekend staat om het enorme woestijngebied. Maar liefst 90% van het land bestaat uit woestijn en dat levert bijzondere vergezichten en plaatjes op. Een reis door het lang betekent dat je het gevoel hebt in een andere wereld te zijn terecht gekomen. Met eeuwenoude kastelen die opdoemen in de magische woestijn. Hoewel het Midden-Oosten een turbulente regio is, is Jordanië één van de veiligste bestemmingen om naartoe te reizen. De bevolking is onwijs gastvrij, de bezienswaardigheden zijn spectaculair en individueel rondreizen is relatief eenvoudig.

Ook wanneer je niet wilt gaan rondreizen is het land een fantastische vakantiebestemming. Eén van de populairste vakantiebestemmingen is Aqaba waar je vooral fantastisch kunt genieten van de bloedmooie onderwaterwereld.

Bezienswaardigheden in Jordanië

Jordanië is ongeveer twee keer zo groot als Nederland en bestaat voor een groot gedeelte uit woestijn. De woestijn – Wadi Rum – is dan ook meteen één van de populairste bezienswaardigheden in het land, maar Jordanië heeft nog veel meer te bieden. Naast de hoofdstad Amman zijn er een aantal andere populaire steden te bezoeken, zoals Aqaba, Rihad en Madaba. Maar voor de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Jordanië moet je toch echt bij het bloedmooie Petra zijn. Petra is bekend vanwege de indrukwekkende graftomben en tempels welke in het rode zandsteen zijn uitgehakt en behoort tot de moderne zeven wereldwonderen. Andere populaire plekken en bezienswaardigheden zijn onder andere de Dode Zee welke de grens vormt met Israël, de Romeinse stad Jerash en Klein Petra (Siq al-Barid).

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bezienswaardigheden met je eigen ogen kunt bewonderen!