Hoe duur is Denemarken: Overnachten

Vakantie vieren in dit heerlijke vakantiehuis in Denemarken van NOVASOL

Geüpdatet op

Vakantie vieren is iets dat wij eigenlijk al jaren niet meer doen. Al denken veel mensen dat wij al jaren alleen maar op vakantie zijn. Tijdens onze reizen naar het buitenland, maar ook tijdens ons werk op de camping in Italië en Frankrijk nemen wij vrijwel geen enkele dag rust. Als we niet aan het ontdekken zijn, zijn we bezig met het creëren en schrijven van nieuwe content voor Travelaar. Kortom, het leven dat wij leiden heeft niets met vakantie vieren te maken. Al mogen we natuurlijk zeker niet klagen over alle toffe bestemmingen die we ontdekken en kiezen we hier helemaal zelf voor. Toch waren we maar wat blij toen we contact kregen met NOVASOL en we uitgenodigd werden om één week in een fantastisch vakantiehuis in Denemarken te verblijven.

Vakantie vieren middenin de natuur in Midden-Jutland

Jutland is een schiereiland van het vasteland waarvan het zuidelijke deel tot Duitsland behoort en het noordelijke deel tot Denemarken. Het Deense Jutland is opgedeeld in twee regio’s, namelijk Midden-Jutland met als hoofdstad Aarhus en Noord-Jutland met als hoofdstad Aalborg. Een week lang verblijven wij in één van de NOVASOL Vakantiehuizen in Midden-Jutland. Op en klein uur rijden van de grootste stad van de regio, Aarhus.

Ons fijne vakantiehuis ligt middenin de prachtige Deense natuur, op loopafstand van de stad Ebeltoft. Ebeltoft staat bekend om de schattige, kleurrijke gebouwen en bezoeken we dan ook zeker tijdens onze vakantie. Zoals ik al aangaf vieren wij bijna nooit vakantie en ook tijdens onze tijd in ons vakantiehuis trokken we er regelmatig op uit. Toch komen we helemaal tot rust middenin de natuur waar we mooie wandelingen kunnen maken.

Midden-Jutland

Ons vakantiehuis van NOVASOL in Denemarken

Meteen bij aankomst valt ons de enorme rust en stilte op. Wat een verschil met de Deense steden Kopenhagen en Aarhus die we eerder deze week bezochten. We parkeren onze auto en lopen nieuwsgierig met de sleutel in onze hand naar de voordeur. Nieuwsgierig naar wat ons binnen precies te wachten staat. Het vakantiehuis is perfect. En veel groter dan we vooraf verwachten. Maar wat ons vooral meteen trekt zijn de enorme ramen die er voor doen zorgen dat we écht voelen dat we middenin de natuur zijn. Het vakantiehuis beschikt over twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vijf personen. Eén slaapkamer beschikt over een tweepersoonsbed en de andere beschikt over een stapelbed waar onderop twee mensen kunnen slapen. De woonkamer met open leefkeuken is enorm en de enorme hoekbank is onze favoriete chillplek in het huis.

Helaas is het tijdens het najaar in Denemarken niet heel warm meer waardoor we weinig kunnen genieten van de enorme tuin die helemaal van ons is. Maar zodra de zon een aantal stralen laat zien ploffen we ook hier neer met een heerlijke kop warme chocolademelk.

Vakantiehuis D09009

Het huis beschikt verder over een kleine badkamer waar ook het toilet zich bevindt en een hal met enorm veel opbergruimte. De mooie elementen in het huis, die echt Scandinavisch aanvoelen – met dierenvellen, lekker veel kleden en sfeervol licht zorgen ervoor dat we helemaal tot rust komen. Wat een verademing.

Vakantiehuis Denemarken
Vakantiehuis Denemarken
Vakantiehuis in Denemarken NOVASOL
Vakantiehuis Denemarken
Vakantiehuis Denemarken

Wandelen in de natuur en de mooiste stranden

De regio Midden-Jutland (Djursland) staat bekend om haar wisselende landschap en mooie stranden en daarom kunnen we niet wachten om de omgeving van ons vakantiehuis te ontdekken. We trekken onze warme kleren aan en lopen zonder onderzoek te doen een kant op. Langs glooiende heuvels die ons doen denken aan ‘Teletubbie-land’ en schattige Scandinavische woningen. Al binnen een half uur bereiken we het strand van Boeslum, waar mijn haar gaat dansen van de wind. Een enorm kiezelstrand waar de zon ons zelfs trakteert op een paar fijne zonnestralen. Maar niets zo veranderlijk als het Deens weer. Op de terugweg staat ons een enorme bui te wachten, maar worden we wel getrakteerd op een prachtige regenboog.

Natuur Midden-Jutland
Natuur Midden-Jutland
Natuur Midden-Jutland
Boeslem Strand
Boeslem Strand
Boeslum strand

Wandelen naar Ebeltoft: Eén van de oudste steden van Denemarken

Ons vakantiehuis ligt in het dorp Boeslum, op loopafstand van het stadje Ebeltoft. Ebeltoft is één van de oudste steden van Denemarken en heeft een super knus, schattig centrum met typische Deense huizen. Deze handelsstad ligt pal aan de kust en wordt voornamelijk tijdens de zomermaanden druk bezocht. In de haven kun je de nagebouwde versie van de Fregatten Jylland bewonderen. Een enorm schip dat er prachtig bij ligt en ook te bezoeken is voor publiek.

Ebeltoft Denemarken
Ebeltoft centrum
Het kleurrijke centrum van Ebeltoft

Met de auto naar Aarhus

Wij verblijven in ons vakantiehuis in Denemarken tijdens onze roadtrip door Denemarken die we maken met onze eigen auto. We hebben dus alle vrijheid om te gaan en staan waar we willen. En hoewel we prima een week binnen zouden kunnen blijven, bezoeken we toch een aantal fijne bezienswaardigheden in de omgeving. Aarhus is de hoofdstad van de regio Midden-Jutland en is dan ook een bestemming die we graag willen bezoeken. Hoewel Aarhus minder hip en vooral een stuk kleiner is dan Kopenhagen, is dit een stad die perfect is voor een korte stedentrip. Met name de Aarhus Street Food Market zorgt er meteen voor dat we maar al te blij zijn dat we de auto zijn ingestapt.

Aarhus Street Food Market
Aarhus Street Food Market
Aarhus bezienswaardigheden
Mollestien, Aarhus

Wij verblijven in hele week in het vakantiehuis in Denemarken tijdens onze roadtrip door Denemarken. Mocht je in Denemarken zijn wanneer het beter weer is dan kun je vanaf hier ook nog een dagtrip doen naar bijvoorbeeld Aalborg in het noorden van Denemarken.

Wat veel mensen afschrikt bij het boeken van een vakantie naar Denemarken zijn de prijzen. Denemarken staat bekend als dure vakantiebestemming. Of het land echt zo duur is lees je ons artikel waarin we antwoord geven op de vraag hoe duur is Denemarken.

Ook in dit fijne vakantiehuis van NOVASOL verblijven tijdens je vakantie in Denemarken? Check dan alle informatie over het vakantiehuis met huiscode D09009.

[Op zoek naar meer informatie over reizen naar Denenmarken? Hier vind je al onze artikelen over Denemarken.