Andorra

Andorra bezienswaardigheden: De leukste dingen om te doen

Geüpdatet op

Andorra: een klein land midden in de Pyreneeën dat vaak overgeslagen wordt tijden het reizen. Dat is jammer want Andorra is een prachtig land om te bezoeken. Het ligt tussen Frankrijk en Spanje in en om er te komen moet je ook via een van deze landen reizen. Dit mini-landje heeft namelijk geen eigen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Barcelona of Girona in Spanje of Toulouse in Frankrijk. Of je gaat zoals ik deed: met de trein en de bus naar Andorra. Vanuit Toulouse reis je met de trein naar het dorpje l’Hospitalet. Omdat het land ook geen spoorwegennetwerk heeft reis je van daaruit met de bus naar Andorra. Eenmaal in Andorra zijn er verschillende dorpjes waar je uit kunt stappen. In dit artikel lees je over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Andorra.

Andorra la Vella

Andorra la Vella is de hoofdstad van Andorra en ook de grootste en meest bevolkte stad van het land. Het is heerlijk om doorheen te wandelen, te genieten van het lekkere eten dat de stad te bieden heeft en lekker te shoppen. Andorra staat bekend als een belastingparadijs en één van de populairste dingen om te doen in Andorra is dan ook belastingvrij shoppen. Voor veel mensen die in Frankrijk of Spanje wonen of er naartoe gaan is het ook een reden om langs het mini-land te reizen en van alles in te slaan. Eigenlijk is de hele stad één van de belangrijkste Andorra bezienswaardigheden.

Andorra la Vella

Ontspannen in Escaldes-Engordany

In Escalder-Endorgany vind je de grootste spa van Europa: Caldea. Het gebouw is met tachtig meter ook meteen het hoogste gebouw van Andorra en ’s avonds wordt het mooi verlicht. Zelf verbleef ik in Hotel Sant Jordi, midden in het centrum van Andorra la Vella. Je kunt van hieruit in een klein half uur lopend Caldea bereiken. Je moet vooraf reserveren voor Caldea en afhankelijk van wat je wilt, heb je tussen de €28 en €40 een
arrangement. Eenmaal daar kun je genieten van heerlijke binnenbaden, buitenbaden, sauna’s en jacuzzi’s. Een absolute aanrader tijdens een verblijf in Andorra.

Escaldes-Engordany

Andorra bezienswaardigheden: De natuur in Encamp

De prachtige natuur is zonder twijfel één van de mooiste bezienswaardigheden in Andorra. Encamp is het wintersportgebied van Andorra maar in de zomer kun je er heerlijk wandelen in de prachtige natuur. Je bereikt Encamp gemakkelijk met de bus vanuit de hoofdstad. Tijdens je wandelroute kun je genieten van de bergen, bossen en een groot meer. Je zult ook zeker niet de enige wandelaar zijn; onderweg kom je genoeg mensen tegen. Toch is het er niet enorm druk en kun je heerlijk genieten van de rust om je heen. Stop onderweg bij een restaurantje om wat te drinken of een ijsje te eten en geniet van het uitzicht in het prachtige landschap.

Encamp
Enchamp Andorra

Avontuur beleven in Naturlandia

Ecopark Naturlandia vind je in Sant Julià de Lorià. Het park ligt nog veel hoger in de bergen en is enkel te bereiken met de auto of de bus. Doordat het zo hoog in de bergen ligt is het heel uitgestrekt, het bestaat zelfs uit twee delen, en heb je aan alle kanten een prachtig uitzicht. In het park staat de langste rodelbaan ter wereld. De Tobotronc is 5300 meter lang en zeker de moeite waard om een ritje in te maken.

Je kunt kiezen voor een ticket voor het hele park of een ticket voor alleen de Tobotronc. Ik kocht een kaartje voor het hele park. Want buiten de rodelbaan is er ook genoeg leuks te doen. Zo is er een dierenpark, kun je boogschieten of leg een klimparcours af. Houd rekening met drukte, vooral voor de Tobotronc. Ondanks dat ben ik op een dag vier keer in de Tobotronc geweest en had nog steeds genoeg tijd voor de andere dingen. Zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen in Andorra.

naturlandia Andorra

Heb jij nog toevoegingen voor toffe Andorra bezienswaardigheden?

Ook leuk om te lezen: