Hoe duur is Albanië: De kosten voor een vakantie

Tijdens onze roadtrip door de Balkan, door Macedonië, Albanië en Kosovo hielden wij onze uitgaven bij. Een te gekke reis die ons naar de mooiste bestemmingen bracht. In totaal verbleven wij tien dagen in de Balkan. Onze uitgaven in Albanië zetten wij voor je op een rij. Wij geven antwoord op de vraag “Hoe duur is Albanië?”

Albanië is één van de goedkoopste landen in Europa. Zo niet hét goedkoopste land in Europa. Vanuit de Macedonische kant van het meer van Ohrid staken wij de grens over naar Albanië waar we meteen het idee hadden dat we in een andere wereld terecht waren gekomen. Onze uitgaven in Albanië hebben wij verdeeld in vijf categorieën, namelijk; Eten & drinken, vervoer, slapen, souvenirs en overige.

Voor het vergelijken van de prijzen voor vliegtickets naar Albanië raden wij Tix.nl of Vliegwinkel.nl aan. Je vindt hier de beste deals.

Kosten voor eten & drinken in Albanië

In totaal gaven wij €71,54 uit aan eten & drinken in Albanië voor drie nachten. Uit eten gaan is erg goedkoop. In Dürres bestelden wij bijvoorbeeld meteen na aankomst een Griekse salade, een Fanta, bier, pasta en patat waarvoor we in totaal amper tien euro betaalden. Voor een cocktail betaal je een paar euro en voor een flesje water nog geen €0,25. Wij gingen dan ook iedere dag sowieso twee keer uit eten en voor het ontbijt haalden wij broodjes bij de bakker. In Dürres was ontbijt inbegrepen bij ons hotel.

Hoewel uit eten gaan in Albanië mega goedkoop is, geldt dat helaas niet voor het doen van boodschappen. Boodschappen in Albanië zijn relatief duur en daarom kan zelf koken eigenlijk niet uit. Grote, populaire supermarktketens vind je niet of nauwelijks in het land, dus je zult je inkopen bij lokale supermarkten of op de markt moeten doen. Tijdens onze reis klaagden ook veel locals over de hoge prijzen voor boodschappen.

hoe duur is albanië eten
hoe duur is albanië

Kosten voor vervoer in Albanië

Wij maakten een roadtrip door de Balkan en betaalden voor een huurauto 190 Euro voor zeven dagen. Deze kosten zijn niet meegenomen in het budget voor Albanië. Daarnaast hebben we de tank één keer volgegooid in Kosovo voor iets meer dan veertig Euro. Helaas is tanken in Albanië niet zo goedkoop. Voor een liter benzine betaal je (in 2022) al bijna twee euro.

Wil jij ook een roadtrip door Albanië maken? Bekijk dan de opties voor het huren van een auto via Sunny Cars. Sunny Cars is een fijne organisatie waarbij je altijd voor de volle 100% verzekerd bent. Daarnaast hoef je nooit bang te zijn dat je je eigen risico kwijt bent.

Reserveer alvast een huurauto in Albanië

Accommodatie Tirana

Kosten voor Slapen

Qua slapen hebben wij niet echt op de kosten gelet. In Tirana kun je al in een hostel slapen voor nog geen tien euro per nacht. Wij wilden echter graag een privékamer met eigen badkamer en het liefst een balkon. Hiervoor betaal je in Tirana, de hoofdstad van Albanië, tussen de 20 en 50 euro per nacht.

Aan de kust van Albanië vind je veel luxere hotels en ben je over het algemeen iets meer kwijt, maar alsnog kun je hier voor 30 tot 60 euro per nacht behoorlijk luxe overnachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Voor dit bedrag is het in Albanië zelfs mogelijk om een kamer te boeken met zeezicht.

Accommodatie Dürres

Souvenirs

Je uitgaven voor souvenirs kun je natuurlijk zo gek maken als dat je zelf wilt. Het enige dat wij aanschaften in Tirana was een magneet. Van alle bestemmingen die ik ontdek wil ik graag een magneet mee naar huis en mijn magneetborden beginnen al behoorlijk vol te worden. Van Dürres kon ik echter geen magneet vinden.

Hoe duur is Albanië: Totale kosten en uitgaven

In totaal waren wij ongeveer 4 dagen in Albanië. Onze uitgaven hebben we echter berekend per nacht. Dit omdat we niet altijd een hele dag op één plek waren. Als antwoord op de vraag hoe duur is Albanië kunnen we aangeven dat Albanië verdomd goedkoop is. In totaal gaven wij net iets meer dan 168 Euro uit in Albanië. Dit komt uit op een dagbudget van 28 euro per persoon.

Totaal
(3 dagen)
Per dag
(2 personen)
L 23.872,- L 7.957,-
€ 68,12 € 56,04