Lekker en goedkoop eten in Madrid

Eén van de redenen waarom Spanje mijn hart heeft gesloten is het heerlijke eten. Heerlijke tapas. olijven. gamba’s. gevulde kroketjes. patatas bravas. En daarbij natuurlijk een heerlijk glas sangria. Na onze reis door Azië besloten wij niet meteen naar Nederland te vliegen. We vlogen vanuit Hong Kong naar Madrid om deze stad te ontdekken en om daarna door te gaan naar de kust. Waar kun je lekker en goedkoop eten in Madrid? Wij zetten onze favoriete adresjes op een rij.

Mercado San Miquel

Mercado San Miquel is een overdekte markt aan de Plaza San Miquel. Op loopafstand van het Royal Palace en het bekendste plein van Madrid, Plaza Mayor. Van ’s ochtends 10 uur tot ’s avonds 24:00 uur en in het weekend zelfs tot 2 uur ’s nachts is het in dit monumentale pand ontzettend druk. Van locals die hier komen om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje tot toeristen die de plek komen bekijken en de vele soorten tapas uitproberen.

Er zijn ontzettend veel kraampjes met allen hun eigen tapas. Je kunt een paar bestellen, afrekenen en ze dan meenemen naar één van de hoge tafels die in het midden van het pand zijn opgesteld. Bij andere kraampjes kun je dan weer een lekker glas rode wijn, een glas sangria of een koud biertje bestellen. Er is ontzettend veel keuze. Van toastjes met allerlei soorten beleg, tot gevulde olijven en allerlei soorten vis. Wanneer je binnenkomt weet je niet waar je moet kijken, dus lopen we eerst een rondje en beslissen daarna wat we willen eten. Alles ziet er zo lekker uit! Wij proberen een aantal belegde stokbroodjes, verschillende soorten olijven, gevulde kroketjes en toastjes.

Hoewel Mercado San Miquel zeker niet de goedkoopste plek is om te eten in Madrid is het zeker een aanrader.

Waar vind je Mercado San Miquel?

Plaza San Miquel, 28005 Madrid.

lekker en goedkoop eten in madrid

Lekker en goedkoop eten bij La Plateria

Eén van de plekjes waar wij zelfs twee keer kwamen, zo lekker was het, is La Plateria. Dit gezellige restaurantje vind je vlakbij het Prado. Wanneer je een hele ochtend in het museum hebt rondgelopen kun je daarna dus even lekker bijkomen onder het genot van heerlijk eten. La Plateria heeft een kaart met verschillende gerechtjes en daarnaast kun je de borden in de gaten houden. Hierop staan iedere dag weer nieuwe “dagtapas”.

Veel locals komen na hun werken hier een drankje doen met een klein hapje. Erg gezellig om tussen te zitten! Met mooi weer is er buiten een fijn terras waar je kunt zitten. Helaas was het toen wij er waren amper acht graden, dus ja dan kun je beter binnen zitten. La Plateria is van dinsdag tot en met zondag geopend van 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds met als extratje dat ze op zaterdag zelfs tot 01:00 uur open zijn! Op maandag zijn ze geopend van 7 uur tot 17:00 uur.

Waar vind je La Plateria?

Calle Moratin 49, 28014 Madrid.

Hier vind je meer handige Madrid tips

lekker en goedkoop eten in madrid
lekker en goedkoop eten in madrid
lekker en goedkoop eten in madrid
lekker en goedkoop eten in madrid

Postas Quince

Dit restaurant is gelegen op de hoek van de straat aan de Plaza Mayor. Zeker niet één van de goedkoopste opties als je lekkere taps wilt eten dus, maar wel een plek waar je gemakkelijk mensen kunt kijken. Daar houden we van! Een prima plek die ontzettend centraal is gelegen dus. Bij Postas Quince draait het niet alleen om tapas. ‘S avonds kun je hier ook prima dineren.

Waar vind je Postas Quince?

Calle Postas 15, 28005 Madrid

Wil jij ook graag tapas proberen, probeer dan één van deze tentjes! Óf duik één van de vele barretjes binnen en bestel een drankje. Vaak zul je er dan (gratis) een heerlijke tapa bij krijgen. 

 
Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje