Header voor categorie: Malediven

Malediven

Taal: Divehi (Maldivisch)


  • Hallo: Assalaamu alaikum

  • Bedankt: Shukuriyaa

Valuta: Maldivische rufiyaa (MVR)


Noodnummer: Politie (119), ambulance (102), brandweer (118)


Over Malediven

De Malediven is één van de meest paradijselijke bestemmingen op aarde en is dé perfecte bestemming voor een huwelijksreis. De archipel staat bekend als dure/luxe bestemming, maar ook backpacken in de Malediven wordt steeds beter mogelijk. Met een keuze uit 1190 koraaleilanden is er voor ieder wat wils. Deze prachtbestemming is gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld een reis naar het nabijgelegen Sri Lanka. De Malediven is het laagste en meest platte land ter wereld en bestaat voor 99% uit water. Het is ook niet voor niets een snorkel-en duikparadijs.


Beste reistijd De beste periode voor een reis naar de Malediven zijn de maanden december tot en met april.


Vliegtickets Het is mogelijk om van Amsterdam naar de Malediven te vliegen. Veel reizigers combineren een reis naar de Malediven echter met een reis door Sri Lanka. Ook vanaf hier is het gemakkelijk om naar het tropische paradijs te vliegen. De goedkoopste vliegtickets vergelijk je via WTC, Skyscanner of Momondo.


Reisbudget De Malediven is geen goedkope reisbestemming en wordt door velen zelfs als luxe-bestemming gezien. Toch wordt reizen naar de Malediven on a budget steeds gemakkelijker. Een tweepersoonskamer boek je vanaf ongeveer €40 per nacht. Het is verstandig om vooraf een kamer te boeken via Booking. Een goedkope, goede maaltijd kost je tussen de €10 en €20.