Header voor categorie: China

China

Taal: Standaardmandarijn. Ook kantonees wordt veel gesproken.


  • Hallo: Ni hao

  • Bedankt: Xièxiè

Valuta: Chinese Yuan Renminbi (CNY)


Noodnummer: Politie (110), ambulance (120)


Over China

China is één van de grootste landen ter wereld en is qua inwonersaantal zelfs het grootste land ter wereld. Vanwege haar uitgestrektheid is het een land waar je maanden – of zelfs jaren – kunt reizen.


Beste reistijd Nog een gevolg van dat China zo'n enorm land is, is dat er niet één beste reistijd is voor het gehele land. Over het algemeen geldt voor Noord-, Midden- en Oost-China een andere beste reistijd vanwege verschillende klimaten. De beste maanden voor een reis naar Noord-China zijn de maanden april tot en met juni en september en oktober. De naste maanden in deze regio zijn de maanden juli en augustus. Voor Midden-China geldt dat je deze regio het beste kunt bezoeken tijdens de maanden april tot en met oktober. Dit is de periode met de fijnste temperaturen. De regio Oost-China is het beste te bezoeken tijdens de maanden april tot en met oktober. Tijdens de maanden juni tot en met september valt over het algemeen de meest neerslag.


Vliegtickets Er zijn veel luchthavens in China en dus verschillende mogelijkheden om het land binnen te komen. Populaire bestemmingen om op te vliegen zijn bijvoorbeeld Peking en Sjanghai. Er kan een groot prijsverschil zitten tussen vliegtickets voor verschillende luchthavens. Het kan daarom zeker uit om via Skyscanner of WTC verschillende vluchten te vergelijken. Een goede prijs voor een retourticket ligt over het algemeen rond de €400.


Reisbudget China is voor westerse begrippen nog steeds een erg goedkope bestemming. Al wat het steeds iets duurder. Prijzen zoals in Zuidoost-Azië zul je niet snel vinden, maar veel duurder hoef je het niet te maken. Voor €25 per dag moet je je over het algemeen uitstekend kunnen redden.