Wat ik mis aan Azië

Gepubliceerd op: 15-10-2014

Het fijnste aan reizen of op vakantie gaan is thuiskomen hoor je vaak. Voor mij gaat dit totaal niet op. Ik mis Azië iedere dag, iedere minuut. Iedere seconde. En ik zou ontzettend graag teruggaan. Terug naar deze fijne wereld waarin iedereen zo gelukkig oogt. Waar wij Nederlanders nog wat van kunnen leren.  Maar waarom? In deze post lees je over wat ik mis aan Azië.

Het heerlijke Aziatische eten

Toen we een paar maanden aan het reizen waren kwam het eten van rijst en noodles me af en toe m’n strot uit (excuse me). Ik verlangde naar een bord echte Hollandse stamppot andijvie. En toen ik het één keer gegeten had? Juist, doe mij maar Aziatisch eten! Natuurlijk doen we dit ook. Regelmatig wokken we zelf, maken we pad thai, massaman curry en kottu rotti, een heerlijk gerecht uit Sri Lanka. Toch smaakt dit anders dan in Azië. Ik zou dolgraag weer naar Thailand willen. Al is het alleen maar om een bakje Pad Thai te bestellen en te eten op straat.

wat-ik-mis-aan-azië-6

De vrijheid

Een beetje ritme is best goed, dat merk ik ook nu weer terug zijn. Toch was het tijdens onze reis door Azië heerlijk om niets te moeten. We beslisten op het laatste moment wat we wilden gaan doen en waar we naartoe wilden. We lastten regelmatig een relax-dagje in en onze plannen wijzigden ook iedere dag. Een dagje langer blijven? Prima. Toch maar verder reizen? Ook goed. Heerlijk!

wat-ik-mis-aan-azië-5

Zomaar een hapje/drankje doen met totaal onbekenden

Tijdens onze reis was het één van de dingen waar we het vaak samen over hadden. Je leven is totaal anders wanneer je op reis bent. Regelmatig kwamen we andere reizigers tegen. Bij een restaurantje, in een guesthouse, in de kroeg, op het strand. Je raakt met elkaar in gesprek en voor je het weet ben je uren verder, heb je een afspraak gemaakt voor in de avond of de volgende dag en heb je een ontzettend leuke tijd. Zo zaten we in Kompong Cham, Cambodja op het terras bij een restaurant aan de Mekong rivier. Vrijwel alles was gesloten vanwege een feestdag waar wij niets van wisten en dus totaal geen rekening mee hadden gehouden. Terwijl we wachten op ons eten komt er een meisje, alleen, aan het tafeltje naast ons zitten. Al gauw raken we in gesprek en besluit ze bij ons aan te schuiven. Zo eindigde een eet-date met z’n tweeën in een avond met z’n drieën. In Nederland is iedereen toch meer op zichzelf en gebeuren dit soort dingen helaas niet zo snel. Mooie momenten die je niet snel vergeet.

Onze meest bijzondere ontmoetingen op reis lees je hier.

wat-ik-mis-aan-azië-3

Prachtige natuur en stranden

Nederland. Eigenlijk maar een saai land. Geen bergen, geen parelwitte stranden met een azuurblauwe zee, geen tropische planten en geen palmbomen. Vooral in Sri Lanka keken wij onze ogen uit en genoten wij telkens weer van prachtige uitzichten. Iets dat ik zeker mis.

wat-ik-mis-aan-azië-2

wat-ik-mis-aan-azië-1

Tropische temperaturen

De zomer zit er net op, dus de laatste tijd heb ik niet mogen klagen. Ik ben namelijk totaal, maar dan ook echt, geen wintermens. Ik heb het nu al koud en betrapte mezelf er van de week op dat ik alweer met een sjaal om en handschoenen aan op de fiets zat. Als ik het nu al koud heb, hoe moet dat dan over twee maanden? In Azië heb ik regelmatig lopen steunen en kreunen vanwege de absurd hoge temperaturen, maar als ik moest kiezen; doe mij dat maar! Ik wil geen winter! Ik wil het hele jaar door tropische temperaturen!

Ben jij ook voor een langere tijd op reis geweest? Wat bezorgt jou heimwee? Welke dingen mis jij echt aan een bepaald land of een bepaald continent?

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

9 reacties op “Wat ik mis aan Azië”

 1. Hele herkenbare dingen;) Het water loopt me in de mond als ik aan al het lekkere eten denk!

 2. Daphne schreef:

  Ik herken alle vijf de punten, wat is het toch heerlijk reizen in Azië.

 3. ron schreef:

  Heerlijk herkenbaar. .. Wil Zo graag nog terug.

 4. 4 van de 5 punten zijn heel herkenbaar: die tropische temperaturen mis ik absoluut niet. We lopen hier in Nederland altijd wel te mopperen op het weer, maar elke dag die tropische hitte vond ik ook niet altijd wat. Het heerlijke eten en de vrijheid mis ik des te meer…

  • Ik kan me voorstellen dat je niet altijd even vrolijk wordt van de tropische temperaturen inderdaad. Maar als ik moet kiezen tussen winter/herfst en die temperaturen dan is de keuze voor mij snel gemaakt! Leuk dat je je in alle andere punten herkent 🙂

 5. Sanne schreef:

  Ik mis de geuren! Overal die kruidige, speciale Aziatische geuren. Gelukkig ga ik deze zomer (al héél snel!) naar Sri Lanka. Daar heb ik ontzettend veel zin in. Wij gaan ook naar Trincomalee, waar we in de zomer kunnen duiken. Ik ben erg benieuwd naar dit land en wil alle geuren opsnuiven en onthouden.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.