vrijlating zeeschildpadden

Reisvideo | Vrijlating zeeschildpadden in Sri Lanka

Gepubliceerd op: 05-09-2014

Zeeschildpadden. Wat een geweldige beesten! De relaxtheid (is dat eigenlijk een woord?! Anyway, you know what I mean) die ze uitstralen. Het niets moet en alles mag. Sri Lanka is bij uitstek één van de landen die je moet bezoeken wanneer je op zoek bent naar deze mooie wezens. In Sri Lanka leven vijf soorten schildpadden, maar helaas zijn ze niet allemaal veilig. Er wordt namelijk volop gejaagd op deze beesten en de eieren van de zeeschildpad worden gezien als ware schatten.

Wij bezochten daarom de Schildpaddenopvang in Habaraduwa in het zuiden van het land. De (meestal) vrijwilligers die hier werken gaan op het strand op zoek naar pas gelegde eieren om ze veilig mee te nemen naar de opvang. Hier wordt er goed op de eieren gelet en komen de baby schildpadden uit hun ei. De schildpadden worden stuk voor stuk uitstekend verzorgd en na een paar weken mogen de jonkies de opvang verlaten en worden ze vrijgelaten op het strand. Klaar om de wijde (zee)wereld te ontdekken. Op dit moment zijn er al meer dan 500.000 schildpadden veilig vrijgelaten!

De schildpaddenopvang in Habaraduwa is een non-profitabele organisatie en kan jouw hulp goed gebruiken! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer informatie? Check de website. De opvang is iedere dag geopend van 8 uur tot half 7. Een donatie wordt op prijs gesteld. Doen hea!?

Vrijlating zeeschildpadden

Wij hadden het geluk dat wij beide op onze laatste dag in Talpe een schildpadje vrij mochten laten. Een schildpadje kennis mochten laten maken met de grote (boze) wereld. Dit te gekke moment delen wij met je in deze reisvideo. Kijk je mee?

Op zoek naar meer praktische informatie over Sri Lanka? Klik dan snel hier!

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

2 reacties op “Reisvideo | Vrijlating zeeschildpadden in Sri Lanka”

  1. Marcella schreef:

    Wat een onwijs toffe ervaring, lijkt me echt heel bijzonder!! Dat wil ik ook graag doen, ooit. Zo moooi!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.