Voorbereiding van de wereldreis. Oud en nieuw

Voorbereiding van de wereldreis | Update

Gepubliceerd op: 11-01-2016

Daar is ‘ie dan. Het tweede deel over onze voorbereiding van de wereldreis. Eigenlijk had ik dit artikel al veel eerder online willen hebben, maar door de drukte is dat er niet van gekomen. Zodra dit artikel online staat zijn wij zelfs al onderweg naar onze eerste bestemming. Onze wereldreis is begonnen! In dit artikel lees je wat wij de laatste weken hebben gedaan en geregeld.

Ons huis

Zoals ik in het eerste deel over de voorbereidingen van de wereldreis al vertelde hebben wij de huur van ons fijne huis in Groningen opgezegd. Met pijn in ons hart hebben wij de afgelopen weken vrijwel al onze spullen verkocht. De fijne bank waar ik zo lekker op lag onder mijn dekentje, kijkend naar gave series en spannende films heeft een nieuw thuis gekregen en ook mijn grote kledingkast mét licht en enorm veel plek is een tijdje geleden opgehaald. Toch zijn er nog veel spullen die we bewaren. Je hebt altijd meer spullen dan je denkt is maar weer gebleken. Alle souvenirs worden uiteraard netjes opgeborgen bij onze ouders en ook de tv, geluidsinstallatie, ons bed en alle keukenapparatuur (koelkast, diepvries, magnetron, potten, pannen, servies, bestek etc.) is netjes in dozen gestopt en opgeslagen. Als we weer in Nederland zijn hoeven we dus niet helemaal overnieuw te beginnen.

Toch wel raar hoor. De laatste dagen in een bijna leeg huis, maar we weten waar we het voor doen.

Voorbereiding van de wereldreis. Chaos bij de voorbereiding

Verzekeringen

Ook qua verzekeringen zijn we helemaal gedekt. Ik vertelde al dat we onze Nederlandse zorgverzekering aanhouden aangezien we niet weten of we minimaal 12 maanden weg zullen blijven. Daarnaast hebben we een goede reisverzekering afgesloten met extra dekking tot een hoger bedrag.

Bagage

Aangezien we al eerder een langere reis hebben gemaakt hoefden we gelukkig niet meer heel veel spullen aan te schaffen. Beide hebben we een backpack die gewoon weer mee gaat en we hebben allebei een nieuwe dagrugzak. De vorige gingen het een beetje begeven namelijk.

Ook zijn we tijdens de vorige reis tegen een aantal dingen aangelopen die we hebben gemist. Een aantal uitstapjes naar de stad moesten toch nog gemaakt worden dus. Zo schaften we nog een gootsteenstopper aan zodat we onze was in de gootsteen kunnen doen. Tijdens de vorige reis deden we dit telkens onder de douche, maar dit bleek toch niet altijd een even groot succes. Daarnaast kon ik mijn spork (spork? Een lepel, vork en mes in één van plastic. Super handy!) nergens meer vinden, dus ook daarvoor een nieuwe aangeschaft. En aangezien we gek zijn op spelletjes spelen hebben we de reiseditie van Carcassonne aangeschaft. Als je dit spel nog niet kent moet je het echt kopen. Te leuk!

Ook leuk om te weten: Onze backpacks hebben we uiteraard gewogen. De backpack van Kirsten weegt nog geen 10 kilo en de backpack van Erick weegt nog geen 13 kilo. Dat hebben we best knap gedaan toch!?

Nieuwsgierig naar wat wij allemaal meenemen op reis? Hier vind je onze backpack inpaklijst.

Formulieren

Onze paspoorten hebben we een tijdje geleden al laten vervangen en ook onze rijbewijzen zijn splinternieuw. Daarnaast hebben we afgelopen week twee internationale rijbewijzen opgehaald bij de ANWB, zodat we ook in Azië kunnen scooter- en autorijden. We hebben beide nieuwe pasfoto’s laten maken voor deze rijbewijzen en ook nemen we beide een aantal pasfoto’s mee voor visa die we aan grensovergangen moeten aanvragen. Altijd handig om een setje bij je te hebben!

Aangezien ik een behoorlijke voorraad van de pil meeneem en we beide ook nog malariapillen meenemen heb ik een medicijnen paspoort opgehaald bij de apotheek. Dit is niet verplicht, maar ik vind het toch wel fijn dat ik bij de douane kan laten zien wat voor pillen ik allemaal bij me hebt. Dit medicijnen paspoort kost niets en is zo geprint. Better safe than sorry 😉

Postadres

O ja! Een chaotisch moment. Aangezien we ons huis hebben opgezegd hebben we straks natuurlijk geen aders waar we wonen. En dus kan ook bijvoorbeeld de post nergens aankomen. Hiervoor hadden we afgesproken om in te schrijven bij Erick zijn ouders voor een postadres. Dit houdt in dat we er niet wonen en dus worden we niet meegerekend als inwonenden, maar onze post kan er wel aankomen. We dachten dit wel “even” te doen, maar dit viel tegen. Hiervoor moesten we namelijk naar het gemeentehuis in Exloo en juist op het moment dat we dit wilden doen werd het noorden van het land geteisterd door sneeuw en ijzel. Gladheid en schaatsen op de weg. Een rit naar het gemeentehuis zat er dus niet in. Op laatste moment hebben we dit gelukkig nog kunnen regelen. Afspraak met mezelf voor de volgende keer: Dingen eerder regelen!

Vaccinaties & Malaria

Ook weer een voordeel van onze vorige reis. Destijds hebben we alle nodige vaccinaties opgehaald bij de GGD in Groningen. Zo zijn we voor Hepatitis A 25 jaar beschermd en voor Hepatitis zelfs levenslang. Ook de vaccinatie voor DTP en Gele koorts kan nog even mee. Voor buiktyfus waren we echter nog maar beschermd tot maart 2016, dus vorige week hebben we een bezoek gebracht aan de GGD om deze vaccinatie opnieuw te halen. Ik blijf het verschrikkelijk vinden, zo’n prik in mijn arm, maar dat zit er ook weer op dus!

Malariapillen

Waar we precies allemaal zullen belanden is zelfs voor onszelf nog niet duidelijk en dus was/is het lastig inschatten hoeveel malariapillen we mee moesten nemen. Gelukkig hadden we van de vorige reis nog een behoorlijke hoeveelheid over met een geldigheidsdatum tot 2018. Deze pillen hebben we meegenomen en we gaan er voor nu vanuit dat we daar voorlopig genoeg aan hebben. Ik ben sowieso geen groot fan van het slikken van deze pillen, dus als het niet hoeft liever niet. Maar het is altijd een fijn gevoel om wat achter de hand te hebben.

Afscheid nemen

Afscheid nemen voor zo’n grote reis doe je niet in één dag. Meerdere etentjes, borrel- en spelletjesavondjes en stapavonden zijn er aan te pas gekomen om iedereen nog even te zien en afscheid te nemen. Eén en al gezelligheid, maar af en toe ook behoorlijk chaotisch. Zo ging ik uit eten met ex-collega’s waarna we in de kroeg belanden en ik ladderzat in bed lag een aantal uren later. Ook een etentje met vriendinnen stond op de planning en ook oud & nieuw kwam nog even tussendoor. Een feestje dat we bij ons thuis vierden. Feest en afscheid in één dus. Op nieuwjaarsdag namen we afscheid van familie en de twee avonden voor ons vertrek sliepen we bij onze ouders. We gaan iedereen zeker missen, maar gelukkig is het tegenwoordig onwijs gemakkelijk om contact te houden.

Voorbereiding van de wereldreis. Oud en nieuw gezelligheid

Mocht je nog vragen hebben over de voorbereiding van de wereldreis dan horen we dit graag. Binnenkort de eerste berichten vanuit Sofia en Azië!

Volg jij ons ook al op Twitter, Instagram en/of Facebook zodat je geen update mist?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

14 reacties op “Voorbereiding van de wereldreis | Update”

 1. Volgens mij zitten jullie ondertussen in het vliegtuig! Zo gek dat jullie nu gewoon echt weg zijn! De laatste weken lijken me heel heftig en spannend. Ik hoop dat die spanning nu van je afgevallen is en ik kijk uit naar de eerste update!

  • De laatste weken waren niet altijd even leuk inderdaad haha en toen ik het vliegtuig instapte dacht ik nog even “waar ben ik aan begonnen!?”, maar nu gaat het een stuk beter! Heerlijk gevoel nu.. Al ben ik heel benieuwd naar hoe ik me ga voelen als we zijn aangekomen in India!

 2. Vincent schreef:

  Geweldig! Een grote stap en wellicht dacht je tijdens de voorbereiding wel eens ‘Waar ben ik aan begonnen’, maar eenmaal op reis zal alles snel wennen denk ik. Veel plezier en ben benieuwd naar de eerste update.

  • Dankjewel Vincent! Dat heb ik inderdaad vaak genoeg gedacht haha. Gisteren ook nog toen we het vliegtuig instapten, maar de spanning is er nu een beetje af! Ben heel benieuwd naar wat we allemaal gaan zien en doen 🙂 Dankjewel!

 3. mieke schreef:

  leuk om alles te kunnen volgen, dus bij deze ik ben fan en wens jullie onwijs veel plezier. Ik heb een vraagje wanneer is een reis een wereldreis? Is het een wereldreis als je gewoon begint te reizen en dan wel ziet waar je allemaal uitkomt, ook al heb je enig idee zoals Azie of zo ? Maar als je “wereld” zegt stel ik me voor dat daar Amerika, Australie. Afrika etc.etc. ik bedoel de werelddelen bijhoren….. Ik kan me voorstellen dat je begint bij de meest geliefde delen van de wereld. Maar op deze specifieke “wereldreis” gaat dat in eeen vaart door? of moet je daar meerdere reizen voor maken? Misschien is dit een beetje een onnozele vraag voor jullie en alle reizigers. Ik reis altijd op de zij-lijn mee met mensen die dit doen, dus ik geniet van de zij-lijn mee zeg maar. Voor nu wens ik jullie zoals gezegd heel veel plezier en zie uit naar jullie berichten. liefs

  • Dankjewel Mieke!
   Een wereldreis is eigenlijk voor iedereen iets anders.. Een lange reis wordt al snel gezien als een wereldreis. Het kan zijn dat je veel landen bezoekt in één continent (wat wij gaan doen zoals het nu lijkt) of bijvoorbeeld 1 land op ieder continent of letterlijk een reis om de wereld inderdaad.. Is niet echt een vaste omschrijving voor 🙂
   Leuk dat je ons blijft volgen!

 4. Martine Heijerman schreef:

  Leuk om jullie weer te volgen! Heel veel plezier en geluk tijdens jullie reis en doe voorzichtig! Liefs

 5. Eva - eighty7 schreef:

  Leuke post! Handige dingen om rekening mee te houden als je voor langere tijd weg bent 🙂

 6. Taina schreef:

  Sofia, Dubai en India. Wat een geweldige start van jullie wereldreis! Ik wacht met smart op de artikelen die komen gaan 😀

 7. Rowan schreef:

  Wat ontzettend gaaf zeg! Heel veel plezier en ik zal jullie site in de gaten gaan houden: leuk om al die reisverhalen te lezen!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.