Visuminformatie Zuidoost-Azië

Video Vietnam: Reis mee op de motor door Vietnam

Alweer ruim een jaar is het geleden dat wij een te gekke reis maakten door Vietnam. In vier weken reisden we van zuid naar noord op een motor. Een bijzondere reis waarbij we op te gekke plekken kwamen. In deze video van Vietnam nemen we je mee naar dit veelzijdige land.

Video Vietnam

Zet je kwaliteit op HD en het geluid aan, zodat je optimaal kunt genieten van deze video. Enjoy!

Backpacken in Vietnam

Wanneer je wilt gaan backpacken in Vietnam is het handig om vooraf wat belangrijke informatie te hebben. Zo dien je vooraf een visum of een zogenaamde visumautorisatiebrief aan te vragen. Vietnam is net als andere bestemming in Zuidoost-Azië een erg goedkoop land. Tijdens onze reis van vier weken hielden wij al onze uitgaven nauwkeurig bij. Wat wij precies hebben uitgegeven en waaraan kun je hier teruglezen.

Op de motor reizen door Vietnam

Zoals je hebt kunnen zien in de video reisden wij door Vietnam op de motor. Deze motor hebben wij aangeschaft via Tigit Motorbikes en aan het einde van onze reis leverden wij de motor weer in waarna we een groot gedeelte van ons geld terugkregen. Wij raden dit iedereen aan. Motorrijden in Vietnam is echter niet voor iedereen weggelegd. De wegen zijn lang niet overal even goed en vooral de manier waarop gereden wordt is niet te vergelijken met Nederland. Het is belangrijk dat je enkel op de motor stapt wanneer je genoeg vertrouwen hebt in jezelf. Want ja, ook wij hebben vaak genoeg met zwetende handjes en een kloppend hart op de motor gezeten.

video vietnam

Route door Vietnam

In totaal reisden wij vier weken door Vietnam op de motor. Hiervoor hebben we ons een aantal dagen goed vermaakt in Ho Chi Minh City, de tweede stad van het land. Vanuit hier vertrokken wij op de motor en stopten we in Bao Loc, Dalat, Nha Trang, Hoi An, Danang, Hué, Khe Sanh, Phong Nha, Ninh Binh, Halong Bay en onze eindbestemming op de motor was de hoofdstad Hanoi. Wanneer je deze route wilt afleggen moet je zorgen dat je zeker vier weken te besteden hebt. Achteraf vonden wij vier weken zelfs te weinig. Hoe verder naar het noorden je rijdt, hoe mooier het wordt. Helaas hebben wij niet genoeg tijd gehad om nog noordelijker te reizen dan Hanoi waardoor we een mooi gedeelte hebben gemist. Heb je minder tijd voor Vietnam dan vier weken? Reis dan naar het noorden en focus je daarop.

Hier lees je alles over onze route door Vietnam.

video vietnam

Onze hoogtepunten van Vietnam

Al met al kan ik zeggen dat de hele reis door Vietnam één groot hoogtepunt was als onderdeel van onze wereldreis. De meest bijzondere bestemmingen die wij bezochten in Vietnam zijn voor ons Ninh Binh met het prachtige Tam Coc, ook wel Halong Bay op het land genoemd, de vele indrukwekkende grotten in Phong Nha Ke Bang National Park, de prachtige natuur en indrukwekkende watervallen rondom Dalat, de kookcursus die we volgden in Hoi An en de dagtrip naar Halong Bay. Naar Halong Bay kun je diverse tochten boeken in combinatie met slapen op een boot. Wij kozen voor een goedkopere en minder toeristische optie en reisden met de lokale ferry naar Cat Ba, het hoofdeiland in Halong Bay.

Hier vind je meer informatie over de gaafste bezienswaardigheden in Vietnam.

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

12 reacties op “Video Vietnam: Reis mee op de motor door Vietnam”

 1. Judith schreef:

  Wat gaaf! Ik zou heel graag op de motor soor Vietnam willen reizen maar niet in mijn uppie denk ik. Klopt het dat motorrijden eigenlijk verboden is voor buitenlanders in Vietnam?

 2. Denise schreef:

  Vietnam lijkt me echt ontzettend mooi! Ik heb best veel al in Azië gezien, maar Vietnam nog niet. De natuur lijkt me schitterend, maar ook het (toeristische) Hoi An lijkt me erg leuk. Ik had pas nog gekeken of ik er eind december niet even naartoe kan, maar ik heb minder dan een week, dus dat werd toch te duur en te kort, maar ik zou dolgraag willen! Maar dat motor rijden… Brrr! Maar dat heeft meer met een eigen nare ervaring te maken. Meestal gaat het gewoon goed.

 3. Yvonne schreef:

  Wat leuk om te zien. Vietnam lijkt mij super, vooral het noorden wil ik heel graag zien. Zelf zouden we niet voor de motor kiezen nu met de kids, ik weet dat er mensen zijn die dit doen, maar met hen erbij vind ik het risico gewoon te groot. Mooie sfeerbeelden… was je daar een kookcursus aan het doen? Het viel niet mee met… is het een loempia-vel? Ziet er lastig uit.

 4. Elisa schreef:

  Gaaf filmpje! Vietnam lijkt mij sowieso een prachtland. Zou zelf niet voor de motor kiezen (heb geen motorrijbewijs haha), maar het lijkt me super om daar rond te reizen.

  • Dankje Elisa. Wij hebben ook beide geen motorrijbewijs hoor. Deze motor is hetzelfde (qua cc’s) als wat je bijvoorbeeld in Thailand en/of Indonesië huurt. Ook officieel te zwaar voor ons als Nederlanders zonder rijbewijs.

 5. Jessica schreef:

  Vietnam op de scooter lijkt me inderdaad nog een onwijs tof avontuur! 🙂 Heb al redelijk wat van Azië gezien maar Vietnam gek genoeg toch steeds overgeslagen. Misschien ook wel omdat het land eigenlijk al een reis op zich is en niet echt een combinatie met de omringende landen. 😉

  • Dat snap ik wel inderdaad! Tijdens onze eerste reis door Azië hebben wij Vietnam ook overgeslagen. Je zou wel kunnen kiezen voor enkel het noorden in combi met bijv China of Loas of het zuiden in combinatie met Cambodja ofzo. En zo het land in delen zien 🙂

 6. Mooie beelden van een land dat mij echt prachtig mooi lijkt!

 7. Tineke Koning schreef:

  Lijkt me echt geweldig om met de motor in het rond te reizen. Moet je ook een speciaal rijbewijs hebben voor in Vietnam? Het voordeel is, dat je bijna overal kunt komen. Althans, ga ik van uit. De wegen, zoals je al zei, zijn niet altijd even geweldig.

  • Klopt, we zijn op plekken gekomen waar geen enkele westerling was. Zo leuk! Je moet inderdaad officieel beschikken over een Vietnamees motorrijbewijs. Maar dat heeft dus vrijwel geen enkele reiziger. We zijn twee keer gestopt door de politie, maar mochten gewoon doorrijden. Het nadeel is dat verzekeringen moeilijk kunnen doen mocht er iets gebeuren. Het is een risico dus.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.