route door laos muang ngoi

Reisvideo Laos | Korte impressie van drie weken

Onze vijfde stop in Zuidoost Azië is Laos. Wat ons betreft het meest authentieke land van dit deel van de wereld. Toen we vanuit Vietnam de grens overstaken wisten we niet wat we precies moesten verwachten, maar we wisten wel dat het een bijzondere drie weken gingen worden. Schitterende natuur, super aardige mensen, de rijke cultuur. Het is een erg mooi land!

Reisvideo Laos

Laos in het kort

Laos is de afgelopen decennia geteisterd door oorlogen en politieke onrust. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat dit het meest gebombardeerde land ter wereld is. Hoewel de meeste generaties die nu leven een tijd van ellende hebben meegemaakt valt hier weinig van terug te merken; de mensen zijn warm en vriendelijk. Dit op zich is al een bezienswaardigheid. Neem de tijd om rond te lopen in de straten en kom in contact met de lokale bevolking.

Boeddhisme in Laos

Laos is een voornamelijk boeddhistisch land wat overal valt terug te zien; elk dorp heeft een eigen klooster waardoor je elke dag wel monniken ziet lopen in hun oranje gewaden. Tijdens de Tak Bat, vroeg in de ochtend, lopen de monniken over straat om eten te verzamelen dat ze van de lokale bevolking krijgen. Een mooi ritueel, maar zorg wel dat je op afstand blijft en stil bent!

Route door Laos

Vanuit Vietnam zijn we schuin overgestoken naar de grens met Thailand. Achtereenvolgens hebben we Muang Khua, Muong Ngoi en Muang Khua, Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane bezocht in een tijd van drie weken. We hebben het zuiden dus voorlopig nog niet bezocht. We hebben een uitgebreide post geschreven over onze Route door Laos.

Budget Laos

Laos is één van de goedkoopste landen die we hebben bereisd. Het slapen is er héél goedkoop en ook kun je makkelijk een maaltijd vinden voor ongeveer een euro. Zo sliepen we in Muang Ngoi voor nog geen 4 euro in een prima bungalow met uitzicht over de Nam Ou rivier. Op zoek naar een duidelijk antwoord op de vraag “hoe duur is Laos?” Lees hier de post over het Budget Laos“.

Heb jij ook een reis gemaakt door dit fantastische land? Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete plekjes!

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

10 reacties op “Reisvideo Laos | Korte impressie van drie weken”

 1. Erg leuk! Laos is zeker een van mijn favoriete landen in ZO-Azië.

 2. Jessica schreef:

  Leuke video en lekker muziekje! Fijn dat jullie het ook zo leuk hebben gehad in Laos 🙂

 3. Leuke video, Laos ziet er erg mooi uit 🙂

 4. Geja schreef:

  Leuk filmpje

 5. Sabine schreef:

  Wat een mooie video! Laos lijkt me echt een heel mooi land en leuk om doorheen te reizen!

 6. Wat een heerlijke video! Mooie beelden en erg leuk om op deze manier even met jullie mee te reizen!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.